ΣΤΗΛΕΣ

"Φοβάμαι στην Κριμαία"

"Φοβάμαι στην Κριμαία"

Ο Πορτογάλος εξτρέμ της Τάβριγια Σιμφεροπόλ, Νταβίντ Καϊάντο μιλάει αποκλειστικά στο Sport24.gr για την "απόδραση" της ομάδας του από την Κριμαία. "Φοβάμαι με όσα γίνονται. Έβλεπα παντού στρατιώτες και τανκς. Μας έκαναν έλεγχο".

Τα τελευταία 24ωρα η Κριμαία βρίσκεται σε κατάσταση επιφυλακής. Η ημιαυτόνομη περιοχή στο νότιο τμήμα της Ουκρανίας με πρωτεύουσα την Σιμφεροπόλ μοιάζει με καζάνι που βράζει καθώς το κλίμα παραμένει τεταμένο.

Ο 26χρονος Πορτογάλος εξτρέμ, Νταβίντ Καϊάντο αν και βρίσκεται μόλις τέσσερις εβδομάδες στην Ουκρανία βιώνει μία πρωτόγνωρη και συνάμα δυσάρεστη εμπειρία.

Έχοντας περάσει από Ολυμπιακό Λευκωσίας και Μπέροε (Βουλγαρία) μεταπήδησε πρόσφατα στην πρώην ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου.

Ο Νταβίντ Καϊάντο περιγράφει γλαφυρά στο Sport24.gr τα όσα εκτυλίσσονται τις τελευταίες μέρες στην Κριμαία.

"Φοβάμαι στην Κριμαία"

" Το περασμένο Σάββατο ήταν προγραμματισμένο ένα φιλικό με την Πολτάβα. Αν και υπήρχαν επιφυλάξεις τελικά το ματς έγινε κανονικά. Αμέσως μετά την λήξη του παιχνιδιού ο προπονητής μας (σ.σ.: Νικολάι Κοστόφ) μας είπε να μαζέψουμε εσπευσμένως τα πράγματα μας και να εγκαταλείψουμε την πόλη.

Αρχικά επιβιβαστήκαμε σε λεωφορείο όπου διανύσαμε μία απόσταση πέντε ωρών μέχρι το Ντόνετσκ και από εκεί πετάξαμε για Κωνσταντινούπολη.

Αυτό που είδα ήταν ένα πραγματικό κομφούζιο στην Κριμαία. Πολλοί δρόμοι ήταν κλειστοί. Παντού στρατιώτες και τανκς. Κλίμα που παραπέμπει σε πόλεμο.

Ναι, φοβάμαι για όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία. Υπάρχει ανησυχία από όλους τους συμπαίκτες μου. Μάλιστα πριν εγκαταλείψουμε την Κριμαία μας σταμάτησαν και μας έκαναν έλεγχο", διηγείται στο Sport24.gr, ο Νταβίντ Καϊάντο.

"Φοβάμαι στην Κριμαία"

Όπως αναφέρει είναι κάτι που βιώνει για πρώτη φορά στη ζωή του. "Δεν μου έχει ξανασυμβεί κάτι ανάλογο. Ανησυχώ για την κατάσταση.

Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Θα μείνουμε στην Αντάλια μέχρι να εξομαλυνθεί η κατάσταση. Δεν σου κρύβω πως ανησυχώ πολύ.

Ήμουν χαρούμενος που υπέγραψα ένα καλό συμβόλαιο σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και ανυπομονούσα να παίξω. Όμως αν δεν υπάρξει βελτίωση του κλίματος ίσως θα πρέπει να συζητήσω με την ομάδα για το μέλλον μου".

Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού Λευκωσίας έστειλε το δικό του μήνυμα ευχόμενος η ζωή στην Ουκρανία να επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα.

"Θα πρέπει να βρεθεί μία λύση. Προβλήματα αντιμετωπίζουμε στην Πορτογαλία και την Ελλάδα αλλά δεν τα λύνουμε στους δρόμους.

Ελπίζω πως θα υπάρξει ψυχραιμία και μέσα από τον διάλογο θα ξεπεραστούν τα προβλήματα προκειμένου ο κόσμος να μην φοβάται και να μιλάμε για πόλεμο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ