OPINIONS

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός: Ζαμπά, η καταιγίδα

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός: Ζαμπά, η καταιγίδα
MOTIONTEAM

Ο ΠΑΟΚ πήρε άλλο ένα ντέρμπι, αφού ο Παναθηναϊκός δεν είχε απαντήσεις στην καταιγίδα που λέγεται Ζαμπά. Ο Θέμης Καίσαρης γράφει για τον πλουραλισμό του Δικέφαλου και την ελαφρότητα της ομάδα του Δώνη.

Η προπαίδεια του τρία συνεχίζεται για τον ΠΑΟΚ, που νίκησε 2-0 τον Παναθηναϊκό. Ο πλουραλισμός πίσω από τον Πρίγιοβιτς και ο killer Σέρβος ήταν ξανά τα όπλα του Δικέφαλου που συνεχίζει ακάθεκτος την κούρσα τίτλου.

Το έργο είχε φανεί από το πρώτο ημίχρονο. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να μην είχε σουτ στα πρώτα 45’, αλλά ο,τι καλό είχε το βρήκε από τη δεξιά του πλευρά. Από εκεί ο Ζαμπά ερχόταν χαμηλά και κεντρικά, για να πάρει πλάτος ο Μάτος, αλλά και έβγαινε διαρκώς ο Πρίγιοβιτς για να τραβήξει τον Μαυρομάτη μακριά.

Έτσι ήρθε η φάση που ο ΠΑΟΚ ζήτησε πέναλτι, από εκεί βγήκαν από Ζαμπά και Μάτος οι σέντρες για το κεφάλι του Πρίγιοβιτς. Ο Διούδης έβγαλε τη μία με το χέρι, ο Σέρβος έστειλε άουτ την άλλη, το ματς παρέμεινε στο 0-0, αλλά το ζήτημα ήταν ορατό.

ΔΕΝ ΤΟΥ ΒΓΗΚΕ Η ΚΙΝΗΣΗ ΜΕ ΚΑΜΠΕΤΣΗ

Εκεί στο 46' ο Δώνης πήρε μια απόφαση που δεν του βγήκε. Θέλησε να παρέμβει και έστειλε μπροστά από τον Ινσούα τον Καμπετσή, με τον Μπουζούκη να πηγαίνει πίσω από τον Μακέντα και τον Χατζηγιοβάνη να πηγαίνει δεξιά.

Κίνηση που όχι μόνο δεν έφερε αποτέλεσμα, αλλά μάλλον χειροτέρευσε την κατάσταση, αφού ο Καμπετσής δεν είχε τη δυνατότητα να βοηθήσει όσο θα περίμενε ο Δώνης.

ΕΞΑΛΕΠΤΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ

Μοιραία ακολούθησε η εξάλεπτη καταιγίδα του ΠΑΟΚ. Ο Ζαμπά χόρεψε τον Ινσούα, ο Πρίγιοβιτς έστειλε μία ακόμα κεφαλιά πάνω στον Διούδη. Πίεση ψηλά, λάθος, κάθετη του Κάνιας στον Μπίσεσβαρ, πρόλαβε στα πόδια του του ξανά ο Διούδης.

Ο ΠΑΟΚ μύρισε αίμα και πήγε ξανά από εκεί. Μάτος και Ζαμπά έβαλαν στη μέση τον Ινσούα, αυτή τη φορά η σέντρα βγήκε χαμηλά, αυτή τη φορά ο killer Πρίγιοβιτς δεν μπορούσε να αστοχήσει με το πόδι και την εστία σχεδόν άδεια.

Ο Δικέφαλος βρήκε το γκολ που δικαιούταν, από την πλευρά και τον τρόπο που το έψαξε, με τον Παναθηναϊκό στην ουσία να μη βρίσκει ποτέ απαντήσεις από εκεί. Δεν σταμάτησε, από την ίδια πλευρά ο Μάτος τάισε τον Καντουρί για το σουτ εντός περιοχής.

ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΟ, ΑΛΛΑ ΔΙΑΜΑΝΤΙ

Ο Ζαμπά έκανε μεγάλο ματς. Ήταν σε τέτοια κατάσταση, που έφερε τον Μάτος όσο ψηλά δεν τον έχουμε δει σχεδόν ποτέ φέτος, αφού ήταν σαφές πως ο Παναθηναϊκός του έδινε το δικαίωμα να παίξει εντελώς επιθετικά. Ο μικρός μπορεί να χάθηκε και να πέρασε άγραφος στο ντέρμπι με τον Άρη, αλλά στην ηλικία του τα πάνω-κάτω είναι αναμενόμενα.

Τον είδαμε να οργιάζει με χώρους στη Λευκορωσία απέναντι στην Μπάτε και κόντρα στον Παναθηναϊκό τον είδαμε να κάνει ένα γεμάτο ματς. Έχει ταχύτητα, αλλά δεν είναι ντριμπλομανής, σκέφτεται σωστά το ποδόσφαιρο, όχι βιαστικά και μονοδιάστατα. Είναι άγουρος, αλλά γευστικός. Ακατέργαστο, αλλά διαμάντι.

Καθόλου τυχαία, αυτός υπέγραψε το ουσιαστικό φινάλε του ματς, με δεύτερη ασίστ. Άλλαξε πλευρά, πήγε αριστερά, τάισε για το 2-0 τον Λημνιο που δευτερόλεπτα πριν είχε περάσει ως αλλαγή.

ΠΡΟΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΡ

Ο ΠΑΟΚ όχι μόνο συνεχίζει την προπαίδεια του τρία, αλλά κρατάει και την ίδια σταθερά: βρίσκει διαρκώς νέους πρωταγωνιστές εκτός του Πρίγιοβιτς που είναι πάντα παρών.

Πέλκας και Μπίσεσβαρ δεν έλαμψαν με Άρη, αλλά εκεί καθάρισαν Ουάρντα και Καντουρί στη φάση του 2-1. Ο Ζαμπά δεν φάνηκε στο “Βικελίδης”, είχε δύο ασίστ με τον Παναθηναϊκό. Ο Καντουρί έδωσε τη νίκη στη Νέα Σμύρνη, ο Μπίσεσβαρ σκόραρε στο Ηράκλειο, ο Λημνιός το έβαλε με τον Παναθηναϊκό.

ΜΑΣ ΕΔΕΙΞΕ ΚΑΤΙ

Ο Λουτσέσκου μπορεί να έχει πάντα την καυτή πατάτα του Ουάρντα (που ήρθε από τον πάγκο για τρίτο σερί ματς), αλλά τους βάζει όλους και τους βλέπει όλους να του λένε πως δεν έχει να ανησυχεί για πολλά, γιατί πάντα κάποιος θα βρεθεί για να του κάνει τη διαφορά.

Μετά τη Βίντι του ζητήσαμε να μας δείξει κάτικαι το έκανε εμφατικά: αυτή τη φορά είχε εξαιρετική εικόνα μαζί με τους τρεις βαθμούς.

ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΟΣ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός κατέβηκε με θάρρος στην Τούμπα, με μια λογική "εμείς κοιτάμε το παιχνίδι μας, δεν προσαρμοζόμαστε". Δεν θα κακίσω τον Δώνη, γιατί στο φινάλε είναι ένας τεχνικός που έχει κάνει καριέρα με θάρρος και θετική σκέψη, όχι φόβο και συντηρητισμό.

Το χορτάρι του απάντησε πως ο Παναθηναϊκός του δεν ήταν απόλυτα έτοιμος για κάτι τέτοιο. Δεν τα έκανε όλα άσχημα, αλλά φάνηκε πως χωρίς την μπάλα δεν έχει τα ίδια μπορώ.

Οι καλές εμφανίσεις, οι νίκες, τα δικαιολογημένα μπράβο και χειροκροτήματα έκαναν τον Παναθηναϊκό όχι μόνο να έχει αυτοπεποίθηση, αλλά και έναν μικρό ναρκισσισμό: θέλει την μπάλα, θέλει να παίξει, να δείξει πόσο καλά δουλεύει.

Στην Τούμπα δεν ήταν εύκολο: η μπάλα δεν έμενε εύκολα στα πόδια των παικτών, οι δύο φορ φάνηκαν μόνο όταν πίεζαν και ο Καμπετσής δεν δικαιολόγησε την επιλογή του προπονητή του. Χωρίς την μπάλα ο Παναθηναϊκός δεν είχε τις ίδιες απαντήσεις και ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο δέχθηκε πολλές φάσεις και γλίτωσε άλλες τόσες χάρις σε επεμβάσεις τις τελευταίας στιγμής.

Ο Δώνης αναγκάστηκε (και ίσως αργά) να βάλει τον Χατζηθεοδωρίδη τρίτο χαφ, αλλά το ματς είχε πλέον πάει σε συνθήκες που ο Παναθηναϊκός δεν ήταν έτοιμος να αντεπεξέλθει.

ΟΧΙ ΑΚΟΜΑ

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού μίλησε τόσο για μάθημα, όσο και για την αυτοπεποίθηση που έλειψε. Κανείς δεν θα του ζητήσει τον λόγο για την ήττα στην Τούμπα, αλλά νομίζω πως όλοι θα συμφωνήσουν πως πήγε να δοκιμαστεί για πρώτη φορά σε τέτοιες συνθήκες και το χορτάρι του απάντησε "όχι ακόμα, δεν είστε έτοιμοι για τέτοια προσέγγιση, απόψε ήθελε κάτι άλλο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ