OPINIONS

Ο "killer" Πρίγιοβιτς: πήρε εκδίκηση με δύο world class εκτελέσεις

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KOSTAS VILLA / MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KOSTAS VILLA / MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο Πρίγιοβιτς δεν είχε ξεχάσει τον Μπάρκα και τον τελικό και πήρε εκδίκηση με δύο world class εκτελέσεις. Ο Θέμης Καίσαρης σχολιάζει το πρώτο ντέρμπι του πρωταθλήματος μεταξύ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ.

Ο Πρίγιοβιτς δεν τον είχε ξεχάσει τον Μπάρκα και τον τελικό. Ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ του είχε αποκρούσει εκπληκτικά πέναλτι με το ένα χέρι. Όταν στο δεύτερο ημίχρονο ο Σέρβος είχε βρεθεί ξανά τετ-α-τετ με αυτόν, ο Μπάρκας σήκωσε το ένα του χέρι και έκανε δική του την μπάλα στη λανθασμένη λόμπα που επιχείρησε ο φορ του ΠΑΟΚ.

Ούτε οι επιθετικοί τα ξεχνάνε αυτά, ούτε οι τερματοφύλακες. Ο Πρίγιοβιτς θυμόταν και τον Μπάρκα και τον τελικό του Κυπέλλου και το γεγονός πως δεν είχε σκοράρει ποτέ εναντίον της ΑΕΚ από τότε που παίζει ποδόσφαιρο στη χώρα μας.

ΜΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ WORLD CLASS

Στο 29’ μυρίστηκε το λάθος πριν καν αυτό συμβεί. Κι όταν έφυγε σαν τανκ προς της περιοχή, σίγουρα ο κόσμος του ΠΑΟΚ θυμήθηκε πως μόνος του είχε φύγει και στον τελικό. Ο Πρίγιοβιτς αυτή τη φορά δεν θα έκανε λάθος.

Ο Σέρβος έκανε μια κούρσα απ' αυτές που τα κλισέ λένε πως " δεν έχει, είναι φορ περιοχής, βαρύ κορμί". Κι όταν πάτησε περιοχή, η εκτέλεση πρόλαβε το τάκλινγκ του Οικονόμου και ήταν world class. Αυτή τη φορά δεν θα έδινε στον Μπάρκα ούτε καν το δικαίωμα να πιάσει το άπιαστο.

Αυτή τη φορά θα ήταν "killer" και θα τον άφηνε ανήμπορο, στέλνοντας την μπάλα εκεί που δεν υπάρχει αντίδραση, ούτε χαμηλά, ούτε κεντρικά.

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

Κι αφού έβαλε αυτό, έβαλε και αυτό " που έχει, ως φορ περιοχής". Άνοιξε στον Μάτος στο πλάι και άφησε τα βήματά του να τον πάνε μόνα τους εκεί που πρέπει. Σίγουρα δεν ήξερε πως η άμυνα της ΑΕΚ θα τον αγνοούσε, θα κρατούσε "απόσταση ασφαλείας" από εκείνον, αλλά ο Πρίγιοβιτς πήγε εκεί που έπρεπε.

Κι όταν ήρθε η σέντρα του Μάτος και πάλι δεν υπήρχε πρόθεση να δοθεί περιθώριο αντίδρασης στον Μπάρκα. Όπως και στο πρώτο γκολ, η εκτέλεση ήταν "καθαρή", ανενόχλητη. Όμως και τα δύο τελειώματα ήταν άψογα, καθαρά δείγματα ποιότητας.

Ο Πρίγιοβιτς είχε κάνει ένα γεμάτο ματς στον τελικό απέναντι στην ΑΕΚ, με συμμετοχή στο παιχνίδι μακριά απ' την περιοχή, μια πλήρη εμφάνιση, με άσχημα τελειώματα. Αυτή τη φορά έβαλε τα τελειώματα, χωρίς τα υπόλοιπα, αφού και η ομάδα γύρω του δεν έκανε το ίδιο ματς.

Φρόντισε όμως αυτά τα τελειώματα να είναι εκπληκτικά.

ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ, ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΕΣ ΟΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ

Για να πάμε και στο ματς, η πρώτη ανάγνωση του Ουζουνίδη ήταν πως η ΑΕΚ είχε ευκαιρίες, αλλά ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που έβαλε τα γκολ. Ναι, αλλά όχι. Γιατί τα γκολ του ΠΑΟΚ δεν ήρθαν μόνο επειδή είχε αποτελεσματικότητα στις τελικές. Ήρθαν κυρίως γιατί αυτές οι τελικές ήταν καλύτερες, πιο καθαρές ευκαιρίες.

Ναι, ο Λιβάγια βρήκε το δοκάρι, αλλά η εκτέλεση του Ζαμπά ήταν από εκεί και λίγο πιο κοντά. Ναι, ο Πασχαλάκης έβγαλε με το ένα χέρι την κεφαλιά του Πόνσε, αλλά αυτή του Βαρέλα πάνω στον Μπάρκα ήταν πιο κοντινή.

Ναι, εντός περιοχής ο Μάνταλος σούταρε ψηλά άουτ και ο Κλωναρίδης έπιασε αέρα, αλλά κανείς τους δεν εκτέλεσε μόνος του απ' τη μικρή περιοχή όπως ο Πρίγιοβιτς στο 2ο γκολ, ούτε έφυγε προς την εστία όπως στο 1ο.

ΜΙΑ ΕΝΩΣΗ "ΑΔΕΙΑ"

Τα άσχημα τελειώματα ίσως να κόστισαν στην ΑΕΚ ένα γκολ, αλλά η συνολική εικόνα και οι ευκαιρίες δεν λένε πως η Ένωση άξιζε βαθμό ή βαθμούς στην Τούμπα.

Αντιθέτως, η εικόνα του πρώτου ντέρμπι της σεζόν έδειξε μια Ένωση "άδεια", από δυνάμεις και λύσεις. Ο ΠΑΟΚ ήταν και πέρυσι καλύτερη ομάδα απ' την ΑΕΚ. Στο πρώτο φετινό ντέρμπι κατέβηκε με μια ενδεκάδα χωρίς κάποιον έξτρα παίκτη σε σχέση με το περσινό ρόστερ του, αλλά και χωρίς σημαντική απώλεια.

ΣΤΟ ΜΕΙΟΝ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΕΡΥΣΙ

Η ΑΕΚ; Η ΑΕΚ δεν είχε Τσιγκρίνσκι-Βράνιες στο κέντρο της άμυνας, με τον Ουκρανό βέβαια να είναι στον πάγκο. Δεν είχε Αραούχο στο πλευρό του Λιβάγια, είχε τον Πόνσε. Και στον πάγκο δεν είχε τον Λάζαρο.

Η Ένωση έπαιξε με Σιμοές-Γαλανόπουλο όπως και στην Ολλανδία. Κουρασμένοι, έγιναν και οι δύο αλλαγή. Ο Άλεφ τραυματίας, μη διαθέσιμος, ο Κονέ "αλλού". Κάπως έτσι η Ένωση τελείωσε τον αγώνα με δίδυμο κεντρικών χαφ τους Μπακασέτα-Τσόσιτς(!) και δεξιό εξτρέμ τον Γκάλο, χωρίς να περνάει καμιά τρομερή κρίση τραυματισμών/τιμωριών.

Την ίδια ώρα ο ΠΑΟΚ έφερε απ' τον πάγκο τον Ζαμπά, τον Ελ Καντουρί και τον Βέρνμπλουμ. Είχε την πολυτέλεια να έχει εκτός αποστολής τον Ακπόμ και τον Ουάρντα.

ΤΟΝ ΑΠΕΦΥΓΑΝ ΛΕΣ ΚΙ ΗΤΑΝ ΚΡΥΩΜΕΝΟΣ

Ναι, η συνολική εικόνα της ΑΕΚ ήταν καλή. Πίεσε ψηλά, κράτησε τον ΠΑΟΚ μακριά, έπαιξε με θάρρος στην επίθεση. Όμως, παντού της έλειψε κάτι. Το λάθος στο πρώτο γκολ μπορεί να το κάνουν κι ο Ράμος με τον Βαράν, όμως δεν λείπει κάτι απ' την περσινή σκληράδα στο δεύτερο, εκεί που οι παίκτες της Ένωσης απέφυγαν τον Πρίγιοβιτς λες και ήταν κρυωμένος και δεν ήθελαν να κολλήσουν;

Πρόσεξε κανείς πως "παρατηρεί" ο Σιμόες την κούρσα του Μάτος που έφερε το 2-0; Στην επίθεση δεν λείπει το παραπάνω από Λάζαρο και Αραούχο; Μοιάζουν μικρές λεπτομέρειες, αλλά στην ουσία σε όλα ο ΠΑΟΚ πήρε καλύτερο βαθμό.

ΠΙΟ ΓΕΜΑΤΟΣ ΠΑΟΚ

Και χωρίς καν η ομάδα του Λουτσέσκου να κάνει μια εκπληκτική εμφάνιση όπως πχ στον τελικό. Αντιθέτως, ο Λημνιός ήταν άγραφος, ο Πέλκας σε ρηχά νερά, οι δύο μπακ με μικρότερη συνεισφορά απ' ότι συνήθως. Έλαμψαν άλλοι, ο Μαουρίσιο, ο Μπίσεσβαρ, ο Πρίγιοβιτς και ήταν αρκετοί.

Είναι πολύ νωρίς για να κρίνει οτιδήποτε ένα ντέρμπι. Στην Τούμπα όμως σημαντικότερα απ’το αποτέλεσμα ήταν η εικόνα και ο τρόπος που ήρθε η νίκη του ΠΑΟΚ.

Τον παρουσίασε όπως είναι, πιο γεμάτος από μια ΑΕΚ που φάνηκε "άδεια".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ