OPINIONS

Με εκτελεστή έναν serial killer

Με εκτελεστή έναν serial killer
MOTIONTEAM

Αν ο Ίβιτς δικαιούται να έχει κάποιο παράπονο απ’τους παίκτες του είναι γιατί δεν έφτασαν σε μεγαλύτερο σκορ. Ο ΠΑΟΚ "μπλόκαρε" τον Ολυμπιακό και τον νίκησε δίκαια. Ο Θέμης Καίσαρης σχολιάζει τη νίκη του Δικεφάλου και τα "όργια" του serial killer Πριγιοβιτς.

Το μεγάλο ζητούμενο πριν τη σέντρα στην Τούμπα ήταν οι ρόλοι των ομάδων. Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα έμοιαζε να “σπρώχνει” τον ΠΑΟΚ στο να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό ως αφεντικό: να πάρει την μπάλα ως ομάδα πρωτοβουλίας, να προσπαθήσει να επιτεθεί με τις γραμμές ψηλά και να νικήσει μ’αυτόν τον τρόπο.

ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕ ΟΠΩΣ Ο ΤΟΥΝΤΟΡ

Κανείς δεν ξέρει τι θα συνέβαινε σε μια τέτοια περίπτωση, αλλά εκτιμώ πως ο Ίβιτς έπραξε σωστά που διάλεξε τον άλλο δρόμο. Ο ΠΑΟΚ την είχε πατήσει έτσι πέρσι. Υποδέχθηκε τον Ολυμπιακό του Σίλβα, που έβγαζε φωτιές στην αντεπίθεση, και πήγε ο Τούντορ να πάρει την μπάλα και να ανέβει ψηλά: ο Φορτούνης “οργιάσε” στις αντεπιθέσεις, ο Ολυμπιακός πέρασε εύκολα και “σβηστά” με 2-0.

Με εκτελεστή έναν serial killer

Ο Ολυμπιακός φέτος έχει διαπιστωμένα προβλήματα ως ομάδα πρωτοβουλίας, τα βλέπουμε και τα συζητάμε όλη τη σεζόν. Η σωστή επιλογή είναι να τον αφήσεις σ’αυτόν τον ρόλο και να εκμεταλλευτείς τις αδυναμίες που βγάζει, όχι να του δώσεις το δικαίωμα να τις κρύψει και να σε παίξει αυτός στην κόντρα.

ΤΟΝ "ΜΠΛΟΚΑΡΕ" ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕ

Αυτό έκανε και ο ΠΑΟΚ, ειδικά στο ξεκίνημα του αγώνα. Η μπάλα στον Ολυμπιακό και ο Δικέφαλος πίσω απ’αυτήν σε ένα 4-1-4-1, με τον Τσίμιροτ στο 6 και τους Ουάρντα-Σάχοφ μπροστά του. Φάση για τον Ολυμπιακό; Ναι, μία από πίεση του Φορτούνη και το λάθος του Γλύκου, που ευτυχώς για τον ίδιο απέκρουσε το σουτ του Ανσαριφάρντ.

Μία καλή ευκαιρία κι αυτή από κλέψιμο σημαίνει πως ο ΠΑΟΚ “μπλόκαρε” 100% τον Ολυμπιακό. Δεν την πάτησε όπως πέρσι. Δεν πήγε να κάνει πράγματα που θα τον άφηναν εκτειθεμένο. Περιόρισε τον Ολυμπιακό και περίμενε να εκμεταλλευτεί τα δικά του λάθη.

ΤΟΥ ΕΒΑΛΕ ΞΑΝΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΚΟΛ

Κόρνερ από δεξιά, κεφαλιά Μαλεζά στο πρώτο δοκάρι, απόκρουση του τερματοφύλακα, γκολ στο ριμπάουντ. Όχι, δεν περιγράφω το γκολ του Σάχοφ, αλλά το γκολ του Βαρέλα στο 2-1 του “Καραϊσκάκης”. Ναι, ο ΠΑΟΚ έβαλε φέτος δύο “ίδια” γκολ στον Ολυμπιακό. Αυτό που αλλάζει είναι πως στο Φάληρο απέκρουσε ο Καπίνο και ο σκόρερ ήταν ο Βαρέλα, ενώ στην Τούμπα απέκρουσε ο Λεάλι και πρώτος στο ριμπάουντ ήταν ο Σάχοφ.

Απ’τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ (με εκπληκτικό διάβασμα των στημένων φάσεων) πήρε το προβάδισμα, θα ήταν πολύ δύσκολο να χάσει. Είχε απέναντί μια ομάδα που δεν μπορούσε να τον απειλήσει με οργανωμένες επιθέσεις και θα ήταν πολύ ευάλωτη στην κόντρα.

ΤΑ "ΟΡΓΙΑ" ΤΟΥ ΠΡΙΓΙΟΒΙΤΣ

Ο γίγας Τσίμιροτ πέρασε την κάθετη στον Ενρίκε την ώρα που η άμυνα του Ολυμπιακού “έβγαινε” και ο Ενρίκε δεν είναι Τζάλμα Κάμπος: έχει ποιότητα, έχει σωστό τελευταίο χτύπημα, μπορεί να πασάρει όπως πρέπει για το πάρε-βάλε στον Πρίγιοβιτς.

Με εκτελεστή έναν serial killer

Και ο ο Ελβετός δεν είναι (φετινός) Κλάους. Όχι μόνο προσπαθεί να είναι σημείο αναφορές, παίζοντας με πλάτη και με κερδισμένες μονομαχίες, αλλά είναι killer: Όχι απλώς δολοφόνος, αλλά σεσημασμένος, serial killer με κοτσίδα: πέντε γκολ έχει φέτος στη Super League με οκτώ τελικές προσπάθειες. Γκολ ανά 1.6 τελικές και 1.2 γκολ ανά 90’. Νομίζεις πως είναι στατιστικό λάθος, αλλά δεν είναι.

ΕΙΧΑΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΚΟΡ

Στο 60’ το έργο είχε τελειώσει. Με τον φετινό “δυσκοίλιο” Ολυμπιακό απέναντί του, ο ΠΑΟΚ θα έπρεπε να “εγκλιματίσει” για να μην πάρει το ντέρμπι. Κι αν ο Ίβιτς δικαιούται να έχει κάποιο παράπονο απ’τους παίκτες του είναι γιατί δεν απείλησαν στην κόντρα όσο θα έπρεπε μετά το 2-0.

Είχαν όλες τις προϋποθέσεις να φτάσουν σε καθαρές ευκαιρίες φάτσα με τον Λεάλι, αλλά τα χάλασαν πολλές φορές στις τελικές επιλογές και το μόνο ελαφρυντικό είναι πως σ’αυτό το διάστημα έλειψε ο Ενρίκε, που αποχώρησε τραυματίας στο 65’. Ακόμα και χωρίς αυτόν, ο ΠΑΟΚ έχασε ευκαιρία να φτάσει σε ακόμα μεγαλύτερη νίκη.

Δεν θα άλλαζε κάτι ένα μεγαλύτερο σκορ. Όπως πιθανότατα δεν θα αλλάξει κάτι όσον αφορά την κούρσα του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να μετανοιώσει, όχι μόνο για το -3 με το οποίο ξεκίνησε φέτος, αλλά κυρίως για τις “χαζές” απώλειες πέντε βαθμών στο εντός με τον ΠΑΣ και στον Καυτανζόγλειο. Χωρίς αυτές, θα ήταν τρεις βαθμούς πίσω απ’τον Ολυμπιακό.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΝΙΚΗΣ, ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ

Το ποδόσφαιρο δεν γυρίζει πίσω. Ο Δικέφαλος έχει απόψε μια παράσταση νίκης για τα ματς του Κυπέλλου, για το πως πρέπει να τα προσεγγίσει. Και έναν οδηγό για το πως θα πρέπει να ενισχυθεί το επόμενο καλοκαίρι. Πρίγιοβιτς, Ενρίκε, Ουάρντα δείχνουν τον δρόμο: αν δώσεις κάτι παραπάνω, έχεις περισσότερες πιθανότητες να ενισχυθείς ουσιαστικά.

Ο Κάμπος το έχασε στο Φάληρο, το έχασε και στην Τούμπα. Μόνο που έναν γύρο μετά, ο ΠΑΟΚ δεν τα περίμενε όλα απ'τις δικές του τελικές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ