OPINIONS

Όταν ο Κέιλορ έγινε Σαν Ίκερ

Όταν ο Κέιλορ έγινε Σαν Ίκερ

Η μεγάλη βραδιά του Νάβας, ο πανικός του Ούλραϊχ, το πεντακάθαρο πέναλτι του Μαρσέλο, η λύτρωση του Μπενζεμά, η στατιστική υπέρ της Μπάγερν, το "άστρο" υπέρ της Ρεάλ. Ο Θανάσης Κρεκούκιας γράφει για το φοβερό ευρωπαϊκό clásico που παρακολουθήσαμε.

Ήταν ένα παιχνίδι αντάξιο ενός ημιτελικού του Champions League, αντάξιο ενός ευρωπαϊκού clásico. Δραματική εξέλιξη, τέσσερα γκολ, πολλές ευκαιρίες (κυρίως γερμανικές), απόλυτη επικράτηση της Μπάγερν στους αριθμούς και τη στατιστική και όμως, πάλι η Ρεάλ είναι αυτή που θα βρίσκεται στον τελικό του Κιέβου. Οι "μπλάνκος" ήταν ξανά κατώτεροι των αντιπάλων τους στο γήπεδο, υπέφεραν, μαρτύρησαν αν το προτιμάτε, αλλά τελικά κατάφεραν να πάρουν το εισιτήριο για το τελευταίο παιχνίδι της φετινής διοργάνωσης, κάτι που έχει γίνει σχεδόν ρουτίνα για τους Μαδριλένους, αφού πρόκειται για τον τρίτο σερί τελικό και τέταρτο στην τελευταία πενταετία.

Είναι προφανές ότι οι "μερένγκες" φτιάχνουν τη δεύτερη δυναστεία τους στην Ευρώπη, μετά από εκείνες τις πέντε συνεχόμενες κατακτήσεις του τροπαίου στη δεκαετία του '50. Τα γράφαμε και μια εβδομάδα πριν, μετά το 1-2 του Μονάχου, ότι η Ρεάλ διαθέτει το DNA του Champions League, έχει το "know how" και την αύρα σε τέτοια ματς και είτε με τον ένα, είτε με τον άλλο τρόπο, καταφέρνει να δίνει συνεχώς το παρών στο μεγάλο ραντεβού. Το μέτρημα έχει χαθεί από το 2014 και μετά, τότε που ήρθε η περίφημη décima, πλέον οι "μπλάνκος" πάνε για την decimotercera, δηλαδή το 13ο τρόπαιο!

Αυτή η δεύτερη γενιά των "galácticos", μπορεί να μην έχει τη λάμψη της πρώτης σε ό,τι αφορά στα ονόματα (Ζιντάν, Φίγκο, Μπέκαμ, Ρονάλντο, Ρομπέρτο Κάρλος), όμως είναι σαφώς πιο "γεμάτη", πιο ισορροπημένη ομάδα, με εκπληκτικούς παίκτες σε όλες τις γραμμές και έναν κόουτς που γνωρίζει άριστα πώς να τους διαχειριστεί, αφού πριν από όλα, ξέρει ο ίδιος από πρώτο χέρι τί σημαίνει ο οργανισμός Ρεάλ και ποιες ακριβώς είναι οι απαιτήσεις. Από την άλλη μεριά, η Μπάγερν μπορεί να λύγισε, όμως απέδειξε ότι είναι από τις ελάχιστες ομάδες στον κόσμο που μπορούν να προβληματίσουν τόσο πολύ τους πρωταθλητές Ευρώπης. Οι Βαυαροί για μια ακόμα χρονιά πέτυχαν να βγάλουν στην επιφάνεια όλα τα προβλήματα της Ρεάλ, όμως υστέρησαν σε δυο βασικότατους παράγοντες, την αποτελεσματικότητα και την τύχη. Έφτιαξαν ένα καράβι ευκαιρίες και στα δυο παιχνίδια, όμως δεν μπόρεσαν να πετύχουν έστω τον ίδιο αριθμό τερμάτων με τους αντιπάλους τους. Και αυτό στάθηκε καθοριστικό.

Οι Γερμανοί μπορούν να τα βάλουν και με την τύχη τους, αφού δεν τα κατάφεραν στις λεπτομέρειες. Εκεί όμως βρίσκεται τελικά και η διαφορά ανάμεσα στις δυο σεμι-φιναλίστ. Μπορεί η Μπάγερν να αποκαλείται το "αστέρι του νότου" από τους φίλους της, όμως το "άστρο" της διοργάνωσης ανήκει στη Ρεάλ. Η οποία κάθε φορά βρίσκει έναν ή και περισσότερους πρωταγωνιστές, για να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά. Με την Παρί ήταν ο Ασένσιο και ο Λούκας Βάθκεθ, με τη Γιουβέντους ο Κριστιάνο και ο Μαρσέλο, με τη Μπάγερν χθες, ο Κέιλορ και ο Μπενζεμά. Συνεχόμενοι άσοι από τα μανίκια του Ζιζού, που ό,τι πιάνει, γίνεται αμέσως χρυσάφι. Ο Γάλλος, που αμφισβητήθηκε έντονα μέχρι τον Γενάρη επειδή έχασε πρωτάθλημα και Κύπελλο, βαδίζει σταθερά προς την κατάκτηση του πέμπτου του Champions League με τα χρώματα των "μερένγκες". Ένα ως παίκτης το 2002, ένα ως βοηθός του Αντσελότι το 2014 και δυο ακόμα ως πρώτος προπονητής την τελευταία διετία. Η προσωπικότητά του είναι τόσο μεγάλη που "εξαφανίζει" ακόμα και τις λάθος επιλογές του.

Όταν ο Κέιλορ έγινε Σαν Ίκερ

Ο Χάμες έχει πετύχει το 2-2, αλλά δεν πανηγυρίζει (AP PhotoPaul White)

Αν το καλοσκεφτεί κανείς, η μεγάλη Μπαρτσελόνα που χαρακτηρίστηκε από πολλούς μια από τις κορυφαίες ομάδες όλων των εποχών, μια ομάδα το στιλ της οποίας θα μνημονεύεται στους ποδοσφαιρικούς αιώνες, άπλωσε την κυριαρχία της μέσα σε μια δεκαετία, στη διάρκεια της οποίας κατέκτησε τρία Champions League (2009, 2011 & 2015). Απέναντί της, η Ρεάλ έχει να επιδείξει τον ίδιο ακριβώς αριθμό τροπαίων μέσα στην τελευταία πενταετία, απειλώντας να την ξεπεράσει σε λίγες εβδομάδες. Αυτή η γενιά των "μπλάνκος" δεν έφτιαξε κάτι καινούργιο, κάτι ξεχωριστό, κάτι αντίστοιχο με τους "μπλαουγκράνα" από την εποχή του Πεπ και μετά, σε ό,τι αφορά στην εξέλιξη του ποδοσφαίρου, όμως είναι τόσο "προσκολλημένη" στη λογική και τελικά την ίδια τη φύση της συγκεκριμένης διοργάνωσης, που δεν μπορούμε παρά να της βγάλουμε το καπέλο. Είναι η "βασίλισσα" της Ευρώπης και δείχνει να το απολαμβάνει όσο κανείς άλλος. Της ταιριάζουν το στέμμα και ο θρόνος, αμφότερα είναι ένα με την ψυχοσύνθεσή της, σε τέτοιο βαθμό, που νομίζεις ότι Ρεάλ και Champions League αποτελούν ταυτόσημες έννοιες.

Και μέχρι κάποιος να αποδείξει το αντίθετο, η δυναστεία της θα συνεχίσει να μεγαλώνει. Η Μπάγερν σίγουρα είναι απογοητευμένη, γιατί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά άγγιξε το θαύμα μέσα στο "Μπερναμπέου", όμως υπήρχε μόνο ένα εισιτήριο για τον τελικό από αυτό το ζευγάρι. Οι Γερμανοί σαφώς και αναχώρησαν από τη Μαδρίτη με το κεφάλι ψηλά, αφού έκαναν για μια ακόμα φορά τους φίλους της Ρεάλ να μετράνε τα δευτερόλεπτα μέχρι τη λήξη του αγώνα. Μπόρεσαν να σπείρουν τον φόβο και - κάποιες φορές ακόμα και - τον πανικό στις κερκίδες και τον αγωνιστικό χώρο, όμως τα λάθη του Ούλραϊχ και των βοηθών που δεν είδαν το πεντακάθαρο πέναλτι του Μαρσέλο, μαζί με την κατά συρροή απώλεια των ευκαιριών που δημιούργησαν και στα δυο ματς, τους τοποθέτησαν στη μεριά των αποκλεισμένων. Το σίγουρο είναι ότι και οι δυο ομάδες βοήθησαν στο να δούμε δυο μεγάλα παιχνίδια, αντάξια αυτού που ονομάζουμε ευρωπαϊκό clásico. Η Ρεάλ σφράγισε αυτό που δείχνει να εξελίσσεται σε συνήθεια και η Μπάγερν, με τις εμφανίσεις της, έδωσε ακόμα μεγαλύτερη αξία στο κατόρθωμα των "μπλάνκος". Ας δούμε όμως και το αγωνιστικό μέρος της χθεσινής αναμέτρησης.

ΠΩΣ ΠΑΡΑΤΑΧΘΗΚΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ

Όταν ο Κέιλορ έγινε Σαν Ίκερ

Ξεκινάμε από τους γηπεδούχους, πολλούς εκ των οποίων ο Ζιντάν φρόντισε να ξεκουράσει στο ματς με τη Λεγανές το περασμένο Σάββατο με ένα εκτεταμένο rotation. Δεν αγωνίστηκαν καθόλου οι Νάβας, Μαρσέλο, Ράμος, Λούκας, Βαράν, Μόντριτς και Κριστιάνο, ενώ ο Ασένσιο έπαιξε μόνο μισή ώρα (αντικαθιστώντας τον Μπενζεμά). Η Ρεάλ είχε δυο δεδομένες απουσίες από το ματς στο Μόναχο, τους τραυματίες Καρβαχάλ και Ίσκο, ενώ λίγο πριν τον αγώνα αποφασίστηκε να μείνουν στον πάγκο οι Νάτσο (δεν ήταν 100% έτοιμος) και Καζεμίρο. Έτσι λοιπόν, ο Γάλλος τεχνικός επέλεξε το 4-4-2 με τερματοφύλακα τον Κέιλορ Νάβας. Στο δεξί άκρο της άμυνας ο Λούκας Βάθκεθ, στο αριστερό ο Μαρσέλο και στα στόπερ οι Σέρχιο Ράμος και Βαράν. Στο κέντρο η τετράδα των χαφ σε ρόμβο, με τον Κόβατσιτς στη θέση του αμυντικού χαφ, τους Κρόος (αριστερά) και Μόντριτς (δεξιά) ως εσωτερικά χαφ και τον Ασένσιο να κλείνει τον σχηματισμό, πίσω από το επιθετικό δίδυμο των Κριστιάνο και Μπενζεμά.

Από τη μεριά του, ο Γιούπ Χάινκες φρόντισε επίσης να έχει ξεκούραστους τους παίκτες του για την κρίσιμη αναμέτρηση στη Μαδρίτη, κάνοντας και ο ίδιος ακόμα μεγαλύτερο rotation στο σαββατιάτικο ματς της ομάδας του με την Άιντραχτ. Από την ενδεκάδα του αγώνα με τη Ρεάλ στο Μόναχο, αγωνίστηκαν μόνο οι Ούλραϊχ, Χούμελς και Κίμιχ, ενώ ως αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν οι Τιάγκο, Ραφίνια και Ζούλε. Οι απουσίες για την Μπάγερν ήταν οι γνωστές: Νόιερ, Μπόατενγκ, Βιδάλ και Ρόμπεν, αλλά λίγο πριν το ματς προστέθηκε ακόμα μια, αυτή του Χάβι Μαρτίνεθ (ένιωθε ζαλάδες από το παιχνίδι του Μονάχου και έμεινε στον πάγκο). Έτσι λοιπόν, ο Γερμανός τεχνικός εμπιστεύτηκε ξανά το 4-1-4-1 με τερματοφύλακα τον Σβεν Ούλραϊχ. Στο δεξί άκρο της άμυνας ο Κίμιχ και στο αριστερό ο Αλάμπα, με δίδυμο στα στόπερ τους Χούμελς και Ζούλε. Μπροστά τους, ως αμυντικό χαφ, ο Τολισό. Τετράδα στο κέντρο, αριστερά ο Ριμπερί, δεξιά ο Μίλερ, ο Τιάγκο στη μέση ως δημιουργικό χαφ και μαζί του ο Χάμες να γεμίζει τον άξονα ως πολύτιμος συμπαραστάτης του καθαρά προωθημένου στην επίθεση Λεβαντόφσκι.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Όταν ο Κέιλορ έγινε Σαν Ίκερ

Ο Καρίμ Μπενζεμά υπήρξε καθοριστικός με τα δυο τέρματα που πέτυχε.

Το ματς ξεκίνησε με το ίδιο σενάριο του Μονάχου, αλλά πολύ νωρίτερα, αφού μόλις στο 3' της συνάντησης η Μπάγερν βρέθηκε μπροστά στο σκορ. Ο Μίλερ γέμισε από δεξιά μέσα στην περιοχή, ο Ράμος έκανε τραγικό λάθος στην προσπάθειά του να αποκρούσει με τακουνάκι και ο Κίμιχ την έσπρωξε στα δίχτυα. Ήταν η τρίτη συνεχόμενη φορά στα φετινά νοκ άουτ που η Ρεάλ βρέθηκε πίσω στο σκορ μέσα στο "Μπερναμπέου" (Ραμπιό με Παρί, Μάντζουκιτς με Γιούβε). Οι Αλάμπα και Ριμπερί έκαναν πάρτι από την αριστερή πλευρά και ο Ζιντάν σήκωσε μόλις στο 10' τον Νάτσο για ζέσταμα. Παράλληλα έδωσε εντολή στον Μόντριτς να βοηθάει τον Λούκας, που τα είχε βρει μπαστούνια ως δεξί μπακ. Ο Κροάτης σουλούπωσε κάπως τα πράγματα, όμως το κέντρο των "μερένγκες" πελαγοδρομούσε χωρίς την ισορροπία που προσφέρει ο Καζεμίρο. Παρόλα αυτά, η Ρεάλ έφερε πολύ γρήγορα το ματς στα ίσα. Στο 11' ο Μαρσέλο έβγαλε σέντρα από τα αριστερά, ο Αλάμπα έχασε τελείως τον Μπενζεμά και ο Γάλλος με κεφαλιά έγραψε το 1-1, ξεσηκώνοντας το "Μπερναμπέου".

Η πίεση της Μπάγερν συνεχίστηκε παρά το γκολ, με τον Χάμες να χάνει μια τεράστια ευκαιρία στο 33', όμως η μεγάλη συζήτηση άνοιξε λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Ο Κίμιχ σέντραρε από δεξιά και ο Μαρσέλο απέκρουσε τη μπάλα με το (προτεταμένο) χέρι μέσα στην περιοχή. Ο Τσακίρ έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι παρά τις διαμαρτυρίες των Βαυαρών, σε μια πεντακάθαρη περίπτωση πέναλτι, το οποίο δεν "είδαν" ούτε οι δυο βοηθοί. Προς τιμήν του, ο Βραζιλιάνος παραδέχτηκε την παράβαση μετά τη λήξη. Με το 1-1 πήγαν οι δυο ομάδες στα αποδυτήρια και στο ξεκίνημα της επανάληψης βιώσαμε ίσως τη μεγαλύτερη γκέλα τερματοφύλακα στην ιστορία του Champions League, τουλάχιστον σε τόσο προχωρημένο στάδιο της διοργάνωσης και σε τόσο σημαντικό παιχνίδι. Ο Τολισό γύρισε τη μπάλα στον Ούλραϊχ (πολύ κακή επιλογή) και ο Γερμανός γκολκίπερ δίστασε ανάμεσα στο να μπλοκάρει (δεν επιτρεπόταν) ή να τη διώξει με τα πόδια, γλίστρησε, τα έκανε μαντάρα, η μπάλα πέρασε από κάτω του και ο Μπενζεμά που βρισκόταν στη σωστή θέση, την κυνήγησε και σημείωσε το 2-1 μέσα σε αποθέωση.

Από εκεί και μετά η πίεση της Μπάγερν έγινε ακόμα μεγαλύτερη, όμως ο Νάβας αποφάσισε να γίνει "Σαν Ίκερ", θυμίζοντας με τις μεγάλες επεμβάσεις του τον Κασίγιας στις μέρες της δόξας του. Στο 63' ήταν ο Χάμες εκείνος που με διπλή προσπάθεια κατάφερε να παραβιάσει την εστία της Ρεάλ, χωρίς να το πανηγυρίσει. Η Μπάγερν έφτιαξε αρκετές ευκαιρίες ακόμα, αλλά ο Κέιλορ έδειξε τα εκπληκτικά του ρεφλέξ σε πολλές περιπτώσεις (Αλάμπα, Τολισό, Μίλερ, Χούμελς), κρατώντας το υπερπολύτιμο 2-2. Η αλήθεια είναι ότι από τη γκέλα του Ούλραϊχ και μετά, οι τακτικές πήγαν περίπατο και το ματς έγινε ροντέο, χαρίζοντας μια ξεχωριστή ποδοσφαιρική παράσταση σε όσους το παρακολούθησαν. Η αγωνία χτύπησε κόκκινο για ένα ακόμα ευρωπαϊκό ματς μέσα στο "Μπερναμπέου", με τους Γερμανούς να επιτίθενται κατά κύματα και τη Ρεάλ να αμύνεται ηρωικά, προσπαθώντας παράλληλα να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Το αποτέλεσμα δεν άλλαξε, με τη λήξη να φέρνει τη λύτρωση στους "μερένγκες" και την απογοήτευση στους Βαυαρούς, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ

Όταν ο Κέιλορ έγινε Σαν Ίκερ

Η αρχική ενδεκάδα της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ξεκινάμε με τους γηπεδούχους και τον μεγάλο πρωταγωνιστή που δεν ήταν άλλος από τον Κέιλορ Νάβας. Ο Κοσταρικανός ήταν εκπληκτικός, κράτησε ζωντανή την ομάδα του και έβαλε δύσκολα σε όσους θεωρούν ότι είναι λίγος για τη Ρεάλ. Ο Λούκας Βάθκεθ ταλαιπωρήθηκε αφάνταστα από τους Ριμπερί και Αλάμπα, παρόλα αυτά πάλεψε με όλες τις δυνάμεις του. Ο Βαράν ήταν αρνητικός στο πρώτο μέρος, ανέβηκε αρκετά στην επανάληψη. Ο Ράμος έκανε κουτσουκέλα στη φάση του 0-1, όμως από εκεί και μετά ήταν βράχος στην περιοχή, από τους κορυφαίους της Ρεάλ. Ο Μαρσέλο έκανε τη σέντρα ακριβείας στο 1-1, θα μπορούσε να είναι μοιραίος αν δινόταν το πέναλτι, αλλά γενικά συνεχίζει στα γνωστά, υψηλά, φετινά του επίπεδα. Ο Κρόος είχε αρκετά προβλήματα στο χώρο του κέντρου, κυρίως από τον Χάμες. Ο Μόντριτς πέρασε μια εφιαλτική βραδιά, προσπαθώντας να καλύψει τα κενά του Λούκας στη δεξιά μεριά και ολοκλήρωσε το ματς τελείως εξουθενωμένος.

Ο Ασένσιο προσπάθησε, έδωσε μάχες, αλλά έμεινε μακριά από τις πρόσφατες καλές του εμφανίσεις. Ο Μπενζεμά ήταν ο άλλος μεγάλος πρωταγωνιστής της Ρεάλ με τα δυο γκολ που σημείωσε και τη γενικότερη συνεισφορά του στο γήπεδο. Έγινε αλλαγή στο 71' και αποθεώθηκε μετά από πολύ καιρό από την κερκίδα. Ο Κριστιάνο ήταν άχρωμος, έχασε κάποιες ευκαιρίες, γενικά ήταν απών στα δυο ματς με τη Μπάγερν. Τέλος, ο Ζιντάν έκανε δυο κινήσεις που προβλημάτισαν αρκετά και θα μπορούσαν να στοιχίσουν την πρόκριση στην ομάδα του. Η πρώτη, άφησε εκτός ενδεκάδας τον Καζεμίρο, που μπορεί να έχει μια μικρή αγωνιστική πτώση τον τελευταίο καιρό, αλλά είναι ο μοναδικός που μπορεί να προσφέρει ισορροπία και τάξη στον χώρο του κέντρου. Η δεύτερη, η επιλογή να βάλει τον Λούκας δεξί μπακ. Μπορεί να μην είχε άλλες επιλογές, αφού ο Νάτσο δεν ήταν 100% έτοιμος για 90λεπτο, αλλά έτσι "αχρηστεύτηκε" ο Μόντριτς επιθετικά και εκείνη η πλευρά έγινε η μόνιμη πηγή κινδύνων για τους "μερένγκες".

Όταν ο Κέιλορ έγινε Σαν Ίκερ

Η απογοήτευση μετά τον αποκλεισμό (AP Photo/Francisco Seco)

Συνεχίζουμε με τους φιλοξενούμενους, ξεκινώντας με τον "μοιραίο" της γερμανικής ομάδας, τον Ούλραϊχ. Ο τερματοφύλακας της Μπάγερν έκανε το τραγικό λάθος που έφερε το 2-1, έζησε μέσα σε πανικό για το επόμενο τέταρτο, τελικά συνήλθε, αλλά το κακό είχε γίνει και αποδείχτηκε ανεπανόρθωτο. Ο Κίμιχ ήταν και πάλι από τους κορυφαίους της ομάδας του, πέτυχε ένα γκολ και κανονικά θα έπρεπε να έχει κερδίσει και ένα πέναλτι. Ο Ζούλε ήταν από τις ευχάριστες εκπλήξεις της Μπάγερν. Τρομερά βελτιωμένος σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι, υπήρξε αποτελεσματικός στα μαρκαρίσματα, απομακρύνοντας πολλούς κινδύνους. Ο Χούμελς ήταν εξαιρετικός τόσο στα αμυντικά όσο και στα επιθετικά του καθήκοντα. Ο Αλάμπα υπήρξε μόνιμη πηγή κινδύνων από την αριστερή πλευρά, αλλά έχασε τον Μπενζεμά στη φάση του 1-1. Ο Τολισό ήταν δραστήριος, βοήθησε επιθετικά, αλλά χρεώνεται την λανθασμένη πάσα-γύρισμα στον Ούλραϊχ, που έφερε το 2-1.

Ο Τιάγκο υπήρξε ο δημιουργός της Μπάγερν, σχεδόν όλες οι επιθέσεις ξεκίνησαν από τα πόδια του, πολύτιμος στο γερμανικό παιχνίδι. Ο Χάμες έκανε ένα καλό, μεστό παιχνίδι, πέτυχε ένα γκολ, αλλά έχασε μια τεράστια ευκαιρία στο 33'. Ο Μίλερ κινήθηκε επιτυχημένα από τη δεξιά πλευρά, συγκλίνοντας προς τα μέσα, είχε τις ευκαιρίες του, αλλά και αυτόν τον σταμάτησε ο Νάβας. Ο Ριμπερί "γλέντησε" στο πρώτο μέρος τους Λούκας και Μόντριτς, αλλά στην επανάληψη έμεινε από δυνάμεις. Λίγα πράγματα για ένα ακόμα ματς από τον Λεβαντόφσκι, που σταμάτησε από τις συμπληγάδες των Ράμος και Βαράν. Συνολικά εξαφανισμένος και στα δυο παιχνίδια. Τέλος, ο Χάινκες διάβασε εξαιρετικά το παιχνίδι, προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Ζιντάν και πάλεψε την πρόκριση μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

Βίντεο: Highlights από το Ρεάλ Μαδρίτης - Μπάγερν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ