OPINIONS

Υπογραφή Χατζηγιοβάνη και Παναθηναϊκός made in Greece!

Υπογραφή Χατζηγιοβάνη και Παναθηναϊκός made in Greece!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τη νίκη του Παναθηναϊκού στο Περιστέρι , που έχει την υπογραφή του Τάσου Χατζηγιοβάνη και του Γιώργου Δώνη.

Ηταν σαν να έβλεπες τον περσινό Παναθηναϊκό του πρώτου γύρου χθες στο Περιστέρι. Με 7 Ελληνες παίκτες στην ενδεκάδα και 8 Ελληνες παίκτες όταν τελείωσε το παιχνίδι η ομάδα του Γιώργου Δώνη, πήρε μόλις την δεύτερη , αλλά και την μεγαλύτερη νίκη φέτος μέχρι τώρα. Και κέρδισε σε μία δύσκολη έδρα και τον Ατρόμητο, που είχε να τον κερδίσει εδώ και τρία χρόνια στην έδρα του.

Τότε το γκολ το είχε πετύχει ο Μπέργκ, φέτος το πέτυχε ο Τάσος Χατζηγιοβάνης.

Ηταν σαν να λέμε Θεία δίκη. Ένα παιδί, που ταλαιπωρήθηκε τόσους μήνες με το θέμα του συμβολαίου του , που είχε κολλήσει λόγω της τακτικής του Νίκου Νταμπίζα και ξεκόλλησε μόλις έφυγε ο πρώην τεχνικός διευθυντής και έγιναν μικρές βελτιώσεις στην πρόταση και το παιδί συμφώνησε. Τόσο εύκολα και απλά ήταν. Πέρασε πολύ δύσκολα τρεις μήνες τώρα το παιδί αυτό. Αρκετοί φίλοι του Παναθηναϊκού επηρεασμένοι από αυτά, που λεγόντουσαν έφθασαν στο σημείο να του στέλνουν μηνύματα.

Ο Δώνης δεν τον εμπιστευόταν , διότι έβλεπε ένα παιδί, το οποίο ήταν τσαλακωμένο ψυχολογικά. Τελικά όλα αυτά είναι παρελθόν. Πριν τον αγώνα με την Ξάνθη ο Δώνης μίλησε με τον παίκτη ,τον προστάτεψε στο παιχνίδι της Ριζούπολης και χθες τον έριξε στο παιχνίδι.

Και ο Χατζηγιοβάνης με την γκολάρα, που πέτυχε και την σπουδαία απόδοσή του έδωσε το τρίποντο στην ομάδα του. Και θύμισε σε απόδοση τον Χατζηγιοβάνη, που θαυμάζαμε πέρυσι. Αυτός ήταν ο βασικός λόγος, που η ομάδα κέρδισε.

Ο ΜΠΟΥΖΟΥΚΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΦ

Ο δεύτερος λόγος ήταν τα χαφ της ομάδας και ο Μπουζούκης. Ο τελευταίος έκανε την ασίστ στο γκολ του Χατζηγιοβάνη, έτρεχε μέχρι την ώρα, που ο διαιτητής σφύριξε την λήξη , όργωσε την δεξιά πλευρά και έπαιξε σαν ώριμος χαφ. Κράταγε μπάλα, όταν έπρεπε, πάσαρε σωστά και ήταν άψογος στα ανασταλτικά καθήκοντα.

Στον άξονα ο Κουρμπέλης και ο Δώνης έκαναν το καλύτερο παιχνίδι τους σαν δίδυμο. Ο πρώτος έκανε την διαφορά, μέχρι να κουραστεί, ο δεύτερος ήταν παντού, άριστος τακτικά, τόσο ανασταλτικά, όσο και δημιουργικά.

Κοντά σε αυτούς και ο Ζαχίντ, που έκανε πολύ καλό πρώτο ημίχρονο και θα είχε πιστωθεί μία ασίστ αν ο Χατζηγιοβάνης ήταν εύστοχος σε μία φάση.

Η ΤΟΛΜΗ ΤΟΥ ΔΩΝΗ ΚΑΙ Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ

Ο Γιώργος Δώνης είδε και απόειδε με τους Μπέκ και τους Μολό, που ήρθαν το καλοκαίρι, για να ανεβάσουν το επίπεδο, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε. Τους πήρε αποστολή όλους, αλλά τους άφησε στην άκρη και εμπιστεύτηκε τα παιδιά, που ξέρει, ότι θα μπουν μέσα και θα δώσουν και την ψυχή τους. Τα ελληνάκια. Ακόμα και στις αλλαγές. Μέσα ο Αλεξανδρόπουλος αντί του Κουρμπέλη, όχι κατ’ανάγκη ο Νούνες, που έμεινε εκτός 18αδας. Και ο μικρός ήταν μία χαρά. Μέσα και ο Χατζηθεοδωρίδης και ο Κολοβός. Και οι δύο έκαναν , ότι καλύτερο μπορούσαν σε ένα σημείο, που ο Ατρόμητος είχε την μπάλα και πίεζε(χωρίς ευκαιρίες). Και οι δύο θυσιάστηκαν για την ομάδα.

Φορ ο Καμπετσής, αφού ο Μακέντα δεν μπορούσε. Και αυτός έκανε , όσο μπορούσε πολύ καλό παιχνίδι. Ετρεξε τους αμυντικούς του Ατρομήτου, δημιούργησε καταστάσεις.

Η ομάδα έκανε ένα σπουδαίο πρώτο ημίιχρονο, όπως και με την Ξάνθη. Τότε έβαλε γκολ και δεν μέτρησε κακώς και έμεινε το 0-0, τώρα το γκολ αυτό ΔΕΝ μπορούσε να ακυρωθεί και έτσι ο Παναθηναϊκός δικαίως προηγήθηκε, αλλά μπορούσε να πετύχει και άλλα γκολ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, που κάποιοι παίκτες είτε λόγω Εθνικών ομάδων, είτε λόγω έλλειψης ρυθμού , έχασαν την φρεσκάδα, ο Δώνης έδωσε εντολή για έξυπνο παιχνίδι και καλή αμυντική λειτουργία. Γέμισε και τα χαφ, όταν γύρισε το 4-2-3-1 σε 4-3-3 και το ματς έκλεισε μόνο με μία ευκαιρία του Μπαένα σε όλο το ματς. Το δεύτερο ημίχρονο του Παναθηναϊκού δεν ήταν καλό, αλλά έπαιξε όπως έπρεπε η ομάδα, για να πάρει τη νίκη. Σε όλο το ματς όλοι έπαιξαν για την ομάδα και για αυτό κέρδισαν.

ΙΝΣΟΥΑ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ

Ενας παίκτης, που παρουσιάστηκε μεταμορφωμένος στο χθεσινό παιχνίδι ήταν ο Ινσούα. Ηταν αυτός, που βλέπαμε πέρυσι. Απόλυτα συγκεντρωμένος αμυντικά και επιθετικά , έκανε κτήμα του την αριστερή πλευρά και βοήθησε πολύ και τον Χατζηγιοβάνη. Ο Ινσούα ήταν ένας από αρκετούς παίκτες, που είχαν επηρεαστεί αρνητικά , από την παρουσία του Νταμπίζα στα αποδυτήρια. Χθες φάνηκε να παίζει απελευθερωμένος και με καθαρό μυαλό από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Μακάρι και στη συνέχεια να είναι έτσι, διότι αυτό τον Ινσούα έχει ανάγκη η ομάδα.

ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΒΕΛΤΙΩΝΕΤΑΙ

Είναι φανερό, πλέον , ότι ο Παναθηναϊκός των τελευταίων αγώνων βελτιώνεται αμυντικά. Με τον Ατρόμητο και τον Πανιώνιο δεν δέχθηκε γκολ , με την Ξάνθη δέχθηκε γκολ, που δεν έπρεπε να μετρήσει και σημείωσε ένα γκολ ο Ολυμπιακός.

Σαφέστατα βελτιωμένος αμυντικά ο Παναθηναϊκός, σε σχέση με τα τέσσερα και τα τρία, που έτρωγε από Αρη και ΟΦΗ. Και σε αυτό φταίει όλη η λειτουργία της ομάδας, αλλά και η παρουσία του διδύμου Σένκεφελντ, Πούγγουρα στην άμυνα. Με τέτοια άμυνα μπορεί να κάνει σερί νικών η ομάδα.

ΘΑ ΜΕΤΡΗΣΕΙ Η ΔΙΑΡΚΕΙΑ

Η διάρκεια θα μετρήσει για την ομάδα. Θέλει σερί νικών, για να αλλάξει οριστικά το κλίμα , προς το θετικό , να επανέλθει η αυτοπεποίθηση και να αρχίσει και πάλι ο κόσμος να πιστεύει και να την βλέπει την ομάδα. Σίγουρα, για να υπάρχει διάρκεια θα πρέπει η ομάδα να πάρει βοήθειες και από παίκτες, που θα έρχονται από τον πάγκο. Και με τις αποτυχίες του καλοκαιριού δεν υπάρχουν πολλοί , που μπορούν να βοηθήσουν.

Ο ΝΤΑΜΠΙΖΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ

Δεν με απασχολεί τι λέει ο καθένας για τον Νταμπίζα, ούτε θα πάρω άδεια, για να κάνω κριτική σε όποιον βρίσκεται στην ομάδα. Δεν είπα ποτέ, ότι για όλα φταίει ο Νταμπίζας. Λέω εδώ και καιρό, ότι αν δεν αλλάξει διοίκηση ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να φθάσει εκεί, που θέλει. Ο Νταμπίζας, όμως, έκανε πάρα πολλά λάθη την φετινή περίοδο και στις μεταγραφές και στις ανανεώσεις και στις αποχωρήσεις και η αποχώρησή του ήταν αναπόφευκτη. Και επειδή λέγονται διάφορα απλά να πω ότι ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ περίπτωση να υπογράψει ο Χατζηγιοβάνης αν έμενε ο Νταμπίζας, ο οποίος δεν άλλαζε την πρόταση στον παίκτη και του έλεγε διάφορα πράγματα, που το μεγάλωσαν το πρόβλημα, παρά το έλυσαν. Εφυγε ο Νταμπίζας, ο Δώνης και ο Κωστάντος μίλησαν στον παίκτη του έκαναν την τελική βελτιωμένη προσφορά και το θέμα τελείωσε. Τόσο απλό ήταν. Οσο για τον Αλαφούζο η παρουσία του στους παίκτες μετά από τόσο καιρό δείχνει, την πλήρη ενεργοποίησή του . Αυτή την στιγμή έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον Γιώργο Δώνη και όσοι περίμεναν να χάσει ο Παναθηναϊκός στο Περιστέρι, για να φύγει ο Δώνης, περαστικά….


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ