OPINIONS

Υπάρχει πρόβλημα και φωνάζει

SUPERLEAGUE / ÂÏËÏÓ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÂÏËÏÓ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για το 1-1 του Παναθηναϊκού στον Βόλο που καταδεικνύει για άλλη μία φορά το μεγάλο πρόβλημα του Παναθηναϊκού στο γκολ και το οποίο δεν λύνεται με ευχολόγια.

Άλλο ένα παιχνίδι που ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να φθάσει στη νίκη απέναντι σε μικρομεσαία ομάδα και σίγουρα δεν είναι σύμπτωση.

Άλλο ένα παιχνίδι που ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να βάλει πάνω από ένα γκολ και δεν είναι σύμπτωση.

Άλλο ένα παιχνίδι που ο Παναθηναϊκός δεν έκανε δεύτερη συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα και ούτε αυτό είναι σύμπτωση.

Άλλη μία φορά που η ομάδα είχε την ευκαιρία με νίκη να μπει στην εξάδα και ούτε τώρα έγινε και φυσικά δεν είναι σύμπτωση. Ο Παναθηναϊκός έμεινε στο 1-1 στον Βόλο, όντας καλύτερος, αλλά αυτό δεν παίζει κανένα ρόλο και αν θέλετε δείχνει και τις αδυναμίες της ομάδας.

Η ΑΦΕΛΕΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ 0-1

Λέμε συνέχεια ότι όταν παίζεις με ομάδες που αμύνονται κυρίως είναι ευτυχία να βάλεις ένα γρήγορο γκολ, διότι μετά με σωστή διαχείριση μπορείς να πας σε δεύτερο και τρίτο γκολ και να τελειώσεις το παιχνίδι. Το γρήγορο γκολ ήρθε για τον Παναθηναϊκό στον Βόλο με το πέναλτι αλά-Πανένκα του Χατζηγιοβάνη.

Στο 7' έγινε το 0-1 και ο Παναθηναϊκός που είχε μπει δυνατά συνέχισε να πιέζει. Από λάθη στην τελική πάσα χάθηκαν τουλάχιστον τρεις-τέσσερις προϋποθέσεις για γκολ και από λάθος στην τελική ενέργεια χάθηκαν δύο γκολ.

Το 4-3-3 του Δώνη στην αρχή καλά πήγε , αλλά όσο περνούσε η ώρα, οι παίκτες φαινόταν ότι δεν τους έβγαινε στο γήπεδο. Υπήρχε η αφέλεια μετά το 0-1 που θα μπορούσε να γίνει το 0-2 ή το 0-3 και δεν έγινε ποτέ και μετά ο Βόλος άρχισε να γίνεται επικίνδυνος στο χώρο και έφθασε στην ισοφάριση με πέναλτι. Πριν βγει το ημίχρονο ο Δώνης σωστά πήρε την απόφαση να το γυρίσει σε 4-4-2 το σύστημα.

ΤΟ 4-4-2 ΚΑΙ Ο ΝΟΥΝΕΣ

Στο δεύτερο ημίχρονο ο προπονητής του Παναθηναϊκού σωστά αποφάσισε να βάλει στο παιχνίδι τον Νούνες και τον Περέα. Ο Κολοβός βγήκε εκτός, αφού για άλλο ένα παιχνίδι ήταν κακός με εξαίρεση μία πάσα που έβγαλε στον Χατζηγιοβάνη, που δεν έκανε κοντρόλ, αφού η μπάλα αναπήδησε μπροστά του.

Είτε σαν εσωτερικός μέσος είτε σε ελεύθερο ρόλο ο Κολοβός δεν ήταν καλός και πλέον είναι ένα θέμα η μη καλή απόδοσή του. Και ειδικά μετά από ένα παιχνίδι, όπως αυτό με τον Παναιτωλικό που είχε σκοράρει. Ο Δώνης είδε το 4-3-3 να μην βγαίνει στη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, έκανε τις αλλαγές και στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε, πίεσε, ευκαιρίες έκανε αλλά γκολ δεν έβαλε. Και γκολ, που δεν χάνονται. Όπως του Περέα στο τέλος ή του Μακέντα σε τρεις καλές στιγμές.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΦΩΝΑΖΕΙ

Είναι φανερό το πρόβλημα και φωνάζει από την αρχή της σεζόν. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει σκόρερ στην ενδεκάδα του. Αν δεν είναι καλά ο Μακέντα τέλος. Και στον Βόλο ο Ιταλός έχασε πολλές ευκαιρίες για την κλάση του. Δεν υπάρχει κάτι άλλο.

Κανείς από τους άλλους μεσοεπιθετικούς δεν είναι σκόρερ. Ούτε ο Περέα είναι, που φέτος παίζει για πρώτη φορά επαγγελματικά, ο Χατζηγιοβάνης έχει περισσότερο τη δημιουργία και λιγότερο το γκολ αν και χθες έβαλε το πέναλτι και έχει βάλει και άλλα γκολ στη διάρκεια της σεζόν.

Ό,τι μπορεί κάνει ο Χατζηγιοβάνης, αλλά ο Παναθηναϊκός θέλει τον Γενάρη ενίσχυση. Χωρίς δύο, τρεις μεταγραφές παικτών, που θα στέλνουν την μπάλα στα δίχτυα δεν θα προλάβει ούτε τα playoffs. Και μιλάω και για ακραίο και για χαφ και για φορ. Αν δεν έρθουν αυτοί οι παίκτες, ο Παναθηναϊκός θα συνεχίσει να είναι μία χαρά, μία λύπη.

ΟΙ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΚΟΥΡΜΠΕΛΗ, ΖΑΧΙΝΤ

Ναι το ξέρω ότι και ο Βόλος είχε απουσίες σημαντικές στην επίθεση, αλλά ο Παναθηναϊκός δεν είναι ο παλιός Παναθηναϊκός με τις λύσεις και ρόστερ κανονικού Παναθηναϊκού.

Είναι ο Παναθηναϊκός της... λιτότητας. Οπότε, οι απουσίες βασικών παικτών δεν μπορούν να καλυφθούν. Την Κυριακή δεν έπαιξαν ο Κουρμπέλης και ο Ζαχίντ. Μεγάλο το κενό του Κουρμπέλη στο κέντρο, δεν καλύφθηκε ποτέ παρά το γεγονός ότι ο Νούνες στο δεύτερο ημίχρονο ήταν καλός να βάση αυτά που είδαμε στο πρώτο ημίχρονο μετά το 20ο λεπτό.

Ειδικά για το ματς στον Βόλο ήταν τεράστια η απουσία του Ζαχίντ. Ο Μακέντα δεν είχε δίπλα του έναν παίκτη που θα μπορεί να πασάρει, να σκοράρει. Αν ο Ζαχίντ έπαιζε ο Παναθηναϊκός θα έκανε και άλλες ευκαιρίες και πιθανότατα θα είχε ένα γκολ ακόμα, που θα του έδινε τη νίκη.

ΑΚΥΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΓΚΟΛ

Κανένα από τα γκολ δεν έπρεπε να μετρήσει. Στο πέναλτι που έχει δοθεί στον Παναθηναϊκό, ο Χατζηθεοδωρίδης έπεσε κάτω χωρίς το μαρκάρισμα να δικαιολογεί αυτή την απόφαση. Στο γκολ του Βόλου πριν η μπάλα φθάσει στην περιοχή του Παναθηναϊκού στην αρχή της φάσης, ο Τεντάκης έχει κάνει φάουλ στον Χατζηγιοβάνη.

Και στη μία και στη άλλη περίπτωση έγιναν λάθη και ο VAR Σιδηρόπουλος απέδειξε για άλλη μία φορά, πόσο κακός διαιτητής είναι παρά τα αντιθέτως λεγόμενα, αφού δεν βοήθησε τον Μανούχο να πάρει τις σωστές αποφάσεις.

Από το σημείο αυτό, όμως, μέχρι το σημείο να βγάζει δήλωση ο Μπέος και να μιλάει για Σπανέα και τέτοια υπάρχει και μεγάλη απόσταση.

Ο δήμαρχος Βόλου καλό είναι να μην πιάνει στο στόμα του τον Παναθηναϊκό, που σαν και σήμερα του είχε δοθεί το ιστορικό πέναλτι του Παπουτσέλη και άρχισε η 20ετία, που το άσπρο γινόταν μαύρο για να ευνοηθεί ο μόνιμα πρώτος Ολυμπιακός. Οπότε καλό είναι ο Μπέος μία ομάδα, που είναι "πυροβολημένη" για χρόνια από το παρασκήνιο να μην την πιάνει στο στόμα του. Και αυτά τα " δεν φταίει ο Παναθηναϊκός από τη μία" και " θυμηθήκαμε εποχές Σπανέα" είναι σκέτη υποκρισία.

Ο ΡΟΚΑ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΠΑΙΚΤΕΣ

Ο Τσάβι Ρόκα έρχεται τη Τρίτη στην Ελλάδα με στόχο να βρει παίκτες για τον Γενάρη, αλλά κυρίως να βρει παίκτες, για το ερχόμενο καλοκαίρι. Ο Ισπανός είναι ήδη έτοιμος, αφού ξέρει τις ανάγκες τις ομάδες σε χαφ και επίθεση και περιμένουμε να δούμε αν τον Γενάρη σε αντίθεση με το καλοκαίρι έρθουν παίκτες, που θα ανεβάσουν το επίπεδο της ομάδας. Και δεν αναφέρομαι σε Σένκεφελντ και Ζαχίντ, που είναι η εξαίρεση, που επιβεβαιώνουν τον κανόνα του κακού καλοκαιρινού σχεδιασμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ