OPINIONS

Χατζηγιοβάνης τον οδηγεί!

Χατζηγιοβάνης τον οδηγεί!
EUROKINISSI

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την νίκη του Παναθηναϊκού επί του Αστέρα Τρίπολης με 1-0, αλλά και την σημασία αυτής, διότι ήρθε με μέτρια απόδοση.

Αυτό ήταν το πρώτο παιχνίδι, που κέρδισε ο Παναθηναϊκός χωρίς να έχει γενικά καλή απόδοση. Με τον Ατρόμητο και τον Πανιώνιο είχε καλύτερη απόδοση και κέρδισε, με την ΑΕΚ έκανε την μεγάλη ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο. Σε αυτό το ματς με τον Αστέρα η ομάδα είχε στο πρώτο μέρος μέτρια απόδοση και στο δεύτερο κακή.

Έφτασε, όμως, στη νίκη. Τέτοιες νίκες μεγαλώνουν τους παίκτες και τις ομάδες. Όταν δεν είσαι καλός και κερδίζεις. Μετά από λίγο καιρό κανείς δεν θα θυμάται την απόδοση, όλοι, όμως θα θυμούνται τα αποτελέσματα. Κανείς δεν θυμάται, ότι η ομάδα ήταν καλύτερη από τη ΑΕΛ. Όλοι θυμούνται, ότι έχασε με 1-2. Για αυτό τον λόγο αυτή η νίκη επί του Αστέρα έχει διπλή σημασία. Ήρθε το τρίποντο με μέτρια απόδοση. Και με τους 16 βαθμούς η ομάδα είναι δύο πόντους πίσω από τα playoffs.

Ο ΔΩΝΗΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ

Ο Γιώργος Δώνης με ομιλία, που έκανε πριν το παιχνίδι με τον Αστέρα ξεκαθάρισε στους παίκτες, ότι αν δεν κερδίσουν τα τρία συνεχόμενα παιχνίδια θα μοιάζει με καταστροφή. Ο Δώνης πέρασε το πρέπει στους παίκτες. Αυτό το πρέπει στο τέλος έφερε τη νίκη. Μην ξεχνάμε, ότι ο Παναθηναϊκός μόλις για πρώτη φορά φέτος κερδίζει μικρομεσαίο αντίπαλο στην έδρα του. Δεν ήταν κατάσταση αυτή. Έπρεπε να φθάσουμε Δεκέμβρη μήνα, για να γίνει αυτό πρώτη φορά. Για αυτό και πέρα από την απόδοση το σημαντικό ήταν η νίκη σε αυτό το παιχνίδι.

ΤΟ ΓΡΗΓΟΡΟ ΓΚΟΛ ΚΑΙ Η ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΕΡΕΑ

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με τον Περέα φορ και λίγο πιο πίσω τον Μακέντα. Σε έναν ρόλο αντί του Ζαχίντ. Ηταν δύσκολα, για τον Ιταλό και φάνηκε στην διάρκεια του αγώνα, όπου είχε κακή απόδοση και στο δεύτερο ημίχρονο του βγήκε και κούραση. Κάτι έχασε, κάτι κέρδισε από αυτή την επιλογή ο Δώνης.

Ο Περέα μπορεί να είναι άτεχνος, αλλά είναι ταχυδυναμικός, πρεσάρει σαν… τρελός τους αμυντικούς και δημιουργεί χώρους. Σε μία ανύποπτη στιγμή και ενώ ο Χατζηθεοδωρίδης έβγαινε από αριστερά στην επίθεση ο Σουάρεθ είδε τον Περέα να τον περνάει, για να πάρει θέση εντός περιοχής και τον ανέτρεψε. Το πέναλτι δόθηκε -σωστά- μέσω του VAR και ο Χατζηγιοβάνης το εκτέλεσε με τον καλύτερο τρόπο και πέτυχε το τελικό 1-0.

Στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός δεν έκανε πολλές φάσεις. Έκανε λίγες φάσεις και αυτό, κυρίως από κλεψίματα. Δύο φορές ο Περέα, όμως, κλώτσησε βέβαια γκολ και δεν εκμεταλλεύτηκε τις πάσες του Μακέντα και του Χατζηγιοβάνη. Το πρώτο ημίχρονο κύλησε υποτονικά με τον Παναθηναϊκό να το ελέγχει να μην απειλείται και να προσπαθεί να βάλει ένα δεύτερο γκολ, για να τελειώσει το ματς, κάτι που δεν ήρθε. Οι μηδέν τελικές του Αστέρα στο πρώτο ημίχρονο δείχνουν, ότι ο Παναθηναϊκός δεν ένιωσε κανένα κίνδυνο.

ΑΛΑΝΘΑΣΤΟΣ ΣΕΝΚΕΦΕΛΝΤ

Ο λόγος, που για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ο Παναθηναϊκός δεν δέχθηκε γκολ είναι η εξαιρετική απόδοση του Σενκεφελντ. Ήταν αλάνθαστος, είχε επεμβάσεις, που απεσόβησαν κινδύνους και έδινε και μία ηρεμία στην άμυνα. Φάνηκε πιο καθοριστικός ειδικά στο τελευταίο 20λεπτο, που ο Αστέρας πίεσε, αλλά φάση δεν έκανε. Φυσικά για άλλο ένα παιχνίδι ήταν σταθερός και ο Διούδης, που χρειάστηκε σε δύο φάσεις στο δεύτερο ημίχρονο να αποκρούσει καλά σουτ και το έκανε. Και κοντά στον Σένκεφελντ πάντα είναι καλός και ο Πούγγουρας. Όταν ο Παναθηναϊκός θα έχει σε καλή μέρα τους αμυντικούς του θα μπορεί να κερδίζει, όπως το έκανε και με τον Αστέρα.

Ο ΧΑΤΖΗΓΙΟΒΑΝΗΣ ΦΕΡΝΕΙ ΝΙΚΕΣ

Ο Τάσος Χατζηγιοβάνης χθες πέτυχε το γκολ με πέναλτι και έδωσε τη νίκη στην ομάδα του. Μην ξεχνάμε, ότι ο νεαρός μεσοεπιθετικός ήταν αυτός, που με δικό του γκολ είχε δώσει τη νίκη και στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο. Και στην τρίτη νίκη επί της ΑΕΚ ο Χατζηγιοβάνης ήταν από τους πρωταγωνιστές . Είναι αυτός, που έχει μεγάλη συμμετοχή στις τρεις από τις τέσσερις νίκες της ομάδας, που έχει κάνει μέχρι τώρα. Και να φανταστεί κανείς, ότι αυτός ο παίκτης θα χανόταν δεν θα έπαιζε και θα έφευγε , για τα καπρίτσια του Νταμπίζα, ο οποίος δεν έκλεινε τη συμφωνία για μικρή διαφορά και μόλις έφυγε το θέμα τελείωσε.

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ

Δεν το λέω μόνο εγώ, το λένε όσοι βλέπουν την ομάδα στα τελευταία παιχνίδια. Υπάρχει πρόβλημα στο κέντρο, διότι δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις. Ο Φάουστο δεν πείθει στις προπονήσεις, ο Νούνες είναι κατ’ανάγκη αμυντικό χαφ και παίζουν μόνιμα Κουρμπέλης, Δώνης με αποτέλεσμα να τους έχει βγει η κούραση και να μην είναι καλοί. Η ομάδα θέλει τον Γενάρη ένα χαφ ακόμα τουλάχιστον ειδικά από την στιγμή, που ο Φάουστο δείχνει ότι δεν μπορεί να βοηθήσει.

Σε αυτό συμπληρώνουμε, ότι στα δύο τελευταία παιχνίδια δεν είναι καλά και ο Μπουζούκης. Δεν του βγαίνουν οι πάσες, οι ενέργειες είτε παίζει δεξιά είτε παίζει στον άξονα, Είναι φυσιολογικό αυτό να έχει και μέρες κακές ο νεαρός μέσος του Παναθηναϊκού.

ΑΠΟΥΣΙΑ Ο ΖΑΧΙΝΤ

Ο Γκίας Ζαχίντ είναι φανερό, ότι δεν μπορεί να αντικατασταθεί. Κάνει μπαμ η απουσία του ειδικά σε παιχνίδια σαν αυτό με τον Αστέρα και ο Μακέντα φαίνεται να έχει χάσει τον παίκτη, που μπορεί να τον αξιοποιήσει. Μακάρι να επιστρέψει ο Ζαχίντ με τον Βόλο, διότι αν αυτό γίνει σίγουρα ο Παναθηναϊκός θα έχει περισσότερες ευκαιρίες για γκολ.

Να πω πολλά μπράβο στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, για την πρωτοβουλία να φιλοξενήσει 100 πρόσφυγες στο ΟΑΚΑ και με την παρουσία του Δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη. Μακάρι να βλέπουμε πιο συχνά τέτοιες ενέργειες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ