OPINIONS

Πάει με προβλήματα, αλλά μόνο με νίκη ηρεμεί

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για έναν Παναθηναϊκό που παρά την πρώτη του νίκη πάει με αρκετά θέματα στο παιχνίδι του Σαββάτου με την Ξάνθη.

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε τον Πανιώνιο, αλλά για να περάσει την κρίση των προηγούμενων εβδομάδων πρέπει να κερδίσει την Ξάνθη το Σάββατο. Αν δεν γίνει αυτό θα γυρίσουμε εκεί, που ήμασταν πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Ο Γιώργος Δώνης πάει να παίξει αυτό το παιχνίδι με την Ξάνθη με διάφορα θέματα. Ας τα δούμε.

Στα χαφ σταυροκοπιέται μην πάθει κάτι κάποιος από τους Κουρμπέλη, Δώνη, διότι άλλος δεν υπάρχει. Στο ρόστερ είναι ο νεαρός Αλεξανδρόπουλος, που όμως δεν έχει επίσημη συμμετοχή, είναι ταλαντούχος, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θεωρείται έτοιμη λύση. Ο Φάουστο, που ήρθε με μεγάλη καθυστέρηση, ακόμα να τον δούμε και θα αργήσουμε να τον δούμε. Έχει πρόβλημα στη μέση και θέλει τουλάχιστον τρεις εβδομάδες, για να αρχίσει να παίρνει συμμετοχές. Άρα Κουρμπέλης, Δώνης μέχρι να... παραδώσουν πνεύμα στο γήπεδο.

Στην επίθεση ανάλογο το πρόβλημα. Ο Παναθηναϊκός έχει στα χαρτιά τέσσερις φορ και …κανονικό φορ δεν έχει για το ματς με την Ξάνθη. Ο Μακέντα δεν προλαβαίνει να είναι στην ενδεκάδα και στην καλύτερη περίπτωση θα είναι στον πάγκο. Ο Βέργος και ο Καμπετσής είναι στο ρόστερ, αλλά η παρουσία τους στις προπονήσεις και στα φιλικά του καλοκαιριού δεν έχουν πείσει τον Γιώργο Δώνη, για να τους υπολογίζει.

Και μένει ο 19χρονος Περέα, που πριν έρθει στον Παναθηναϊκό δεν είχε συμμετοχή σε επαγγελματικό επίπεδο και αυτή τη στιγμή είναι η δεύτερη λύση πίσω από τον Μακέντα. Ένα παιδί με ψυχή, με θέληση, με ταχύτητα, αλλά ακόμα άγουρο, που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να κουβαλλήσει στις πλάτες του την επίθεση του Παναθηναϊκού.

Με αυτά τα δύο δεδομένα θα κληθεί ο Δώνης να βρει την καλύτερη λύση, για να παρατάξει μία ομάδα, που θα είναι καλύτερη δημιουργικά, για να μπορέσει να πάρει τη νίκη με την Ξάνθη. Το πιο πιθανό είναι να μην έχει καθαρό φορ ο Παναθηναϊκός , αφού δύσκολα θα δούμε και πάλι στην ενδεκάδα τον Περέα, που είναι καλύτερα να έρχεται από τον πάγκο και να βοηθάει με την ενέργεια και τον ενθουσιασμό.

ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΦΙΛΙΚΟ

Αυτό το ματς με την Ξάνθη δεν θα έχει καμία σχέση με το φιλικό. Τότε στην τελευταία πρόβα πριν το πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός ήταν σε καλή κατάσταση έπαιξε στο ΟΑΚΑ και νίκησε εύκολα με 3-0. Μία Ξάνθη, που έπαιξε φουλ-άμυνα και τότε ακόμα ψαχνόταν. Σήμερα η Ξάνθη είναι σε εξαιρετική κατάσταση, έχει νίκες στο πρωτάθλημα, κέρδισε την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και είναι μία ομάδα, που δείχνει να είναι σε καλύτερη κατάσταση, από τον Παναθηναϊκό.

Η ΡΙΖΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΧΟΡΤΟ

Ο Παναθηναϊκός αυτό το παιχνίδι θα το δώσει στην Ριζούπολη, όχι στο ΟΑΚΑ, που γίνονται έργα βελτίωσης του χλοοτάπητα. Έργα από χθες γίνονται και στην Ριζούπολη. Το χόρτο είναι σε μέτρια κατάσταση, όπως το τσέκαρε συνεργάτης του Δώνη και γίνονται και εκεί εργασίες, ώστε να βελτιωθεί όσο γίνεται, για το ματς του Σαββάτου. Και φυσικά είναι άλλο να παίζεις στο ΟΑΚΑ, που είναι η έδρα σου, στην Λεωφόρο, που είναι η ιστορική σου έδρα και άλλο στην Ριζούπολη. Ουσιαστικά θα είναι σαν να παίζει σε ένα γήπεδο, που δεν ξέρει ο Παναθηναϊκός και σε όλους τους φίλους του θυμίζει τα όσα απαράδεκτα συνέβησαν το 2003 στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Άρα και αυτό είναι μία ακόμα δυσκολία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ

Εγώ καταγράφω τις δυσκολίες του αγώνα με όλες τις συνθήκες, που έχουν διαμορφωθεί. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει, ότι θα υπάρξει δικαιολογία σε περίπτωση μη νίκης. Ήδη ο Παναθηναϊκός έχει κάνει ένα τραγικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα και για να καλύψει το χαμένο έδαφος χρειάζεται νίκες. Η πρώτη με τον Πανιώνιο ήρθε, πρέπει να έρθει και η δεύτερη με την Ξάνθη, ανεξάρτητα με την απόδοση, που έχει η ομάδα.

ΤΟ ΑΒΑΝΤΑΖ

Πάει και με ένα αβαντάζ ο Παναθηναϊκός στο παιχνίδι του Σαββάτου. Τη βελτίωση της αμυντικής του λειτουργίας. Το είδαμε και με τον Ολυμπιακό και με τον Πανιώνιο. Ένα γκολ και μιάμισι ευκαιρία οι αντίπαλοι σε δύο παιχνίδια. Επτά γκολ και πολλές ευκαιρίες για τους αντιπάλους στα δύο προηγούμενα παιχνίδια με τον ΟΦΗ και τον Άρη. Αισθητή η βελτίωση και δεν είναι τυχαία. Έχει σχέση με το γεγονός, ότι ο Δώνης επέλεξε πλέον να προσέχει περισσότερο την άμυνα και μετά να ψάχνει το γκολ, αλλά και με την παρουσία του Σένκεφελντ, που έχει δώσει άλλη οντότητα στην αμυντική γραμμή.

ΤΑ ΜΠΑΚ

Ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα για τον Δώνη είναι η απόδοση των Γιόχανσον, Ινσούα. Αν είχε από πίσω δύο έτοιμες λύσεις θα τους είχε αφήσει στον πάγκο. Δεν τις έχει, όμως και οι δύο θα παίξουν, αλλά θα πρέπει να ανεβάσουν πολύ την απόδοσή τους. Να δούμε τον περσινό Γιόχανσον του πρώτου γύρου και τον Ινσούα του περσινού πρωταθλήματος. Γνώμη μου; Ένα ρόλο στο γεγονός, ότι δεν παίζουν καλά είναι, ότι δεν έχει γίνει καμία σοβαρή κουβέντα για ανανέωση του συμβολαίου τους, που λήγει το καλοκαίρι. Όπως δεν έχει γίνει κουβέντα με τον Χρήστο Δώνη.

ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΚΑΤΙ ΜΟΛΟ ΚΑΙ ΜΠΕΚ

Δυο παίκτες, που πρέπει να δείξουν κάτι καλύτερο από ότι έχουν δείξει μέχρι τώρα είναι οι ακραίοι Μολό και Μπεκ. Ο πρώτος έπαιξε με τον Πανιώνιο στην ενδεκάδα, αλλά κινήθηκε σε ρηχά νερά. Ο Μπεκ μπήκε και ο Παναθηναϊκός έμοιαζε, ότι έπαιζε με δέκα. Από την απόδοσή τους κρίνονται πολλά στο επιθετικό κομμάτι. Ειδικά τώρα, που φαίνεται, ότι ο Χατζηγιοβάνης δεν θα υπολογίζεται από εδώ και πέρα μετά το ναυάγιο των συζητήσεων.

ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΜΙΛΟΓΕΒΙΤΣ

Και θα κλείσω με τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Πολλοί, μπορεί να παρατήρησαν την ομάδα του χθες, που νίκησε με 3-1 τον Ολυμπιακό. Εγώ τον Ερυθρό Αστέρα τον έχω δει και σε άλλα παιχνίδια και πέρυσι. Εξαιρετική ομάδα προπονητή, τρομερά δυνατή στην έδρα της.

Πέρυσι κέρδισε την Λίβερπουλ, τι να λέμε τώρα. Χαίρομαι για την εξέλιξη του Βλάνταν. Τον είχαμε δει προπονητικά και στον Πανιώνιο, πόσο καλός είναι, αλλά τώρα φαίνεται ότι έχει μεγάλη εξέλιξη στον Ερυθρό Αστέρα. Αν συνεχίσει έτσι γνώμη μου είναι, ότι θα πάει και σε πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.

PHOTO CREDITS: EUROKINISSI

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ