OPINIONS

Ο διασυρμός έγινε νοικοκύρεμα

Ο διασυρμός έγινε νοικοκύρεμα
Alafouzos, Panathinaikos (eurokinissi) EUROKINISSI

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει, για την απόφαση του Γιάννη Αλαφούζου να πληρώσει επιτέλους μετά από 3,5 χρόνια ανθρώπους του μεροκάματου στην ΠΑΕ και το Κορωπί και την μοναδική ελπίδα, που έχει ο κόσμος του Παναθηναϊκού.

Πριν λίγες ημέρες από το Sport24.gr μάθατε την απόφαση του Γιάννη Αλαφούζου να εξοφλήσει τα χρωστούμενα στους υπαλλήλους της ΠΑΕ και στο Κορωπί, που έβαλαν πλάτη για την ομάδα όλα αυτά τα χρόνια. Ανθρωποι, που δεν είχαν χρήματα να πάνε στο Κορωπί, για την προπόνηση και παρόλα αυτά δεν είπαν ποτέ όχι, ήταν πάντα στη θέση τους, για να βοηθήσουν την ομάδα από το πόστο τους.

Το ίδιο ισχύει και για τους υπαλλήλους της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, που δύσκολα έβγαζαν το μήνα, αλλά ήταν εκεί να δουλεύουν απλήρωτοι. Αυτοί οι άνθρωποι είχαν ακούσει και το αμίμητο από το στενό συνεργάτη του Γιάννη Αλαφούζου Αλέκο Σφυρή τον Φεβρουάριο 2018: «Ο Αλαφούζος από την ημέρα, που ανακοίνωσε, ότι φεύγει έχει βάλει 4,5 εκ. ευρώ, εσείς τι έχετε βάλει».

Ναι καλά διαβάσατε και αυτός ο άνθρωπος είναι ακόμα στην ΠΑΕ εκ των συνεργατών του Γιάννη Αλαφούζου. Ο τύπος είπε δηλαδή, ότι οι υπάλληλοι θα έπρεπε να… πληρώνουν κιόλας! Απίστευτα πράγματα. Αυτό το παράδειγμα το ανέφερα, πρώτον για να μην ξεχνάμε ποιοι είναι στην διοίκηση της ΠΑΕ και τι τράβηξαν όλα αυτά τα χρόνια οι υπάλληλοι. Δηλαδή και απλήρωτοι και ….φταίχτες!

Έστω και με 3,5 χρόνια καθυστέρηση ο Αλαφούζος έκανε αυτό, που θα έπρεπε να κάνει. Εξόφλησε τους υπαλλήλους, που τους χρώσταγε μισθούς 2-3 μηνών από πέρυσι. έκανε το αυτονόητο ο Αλαφούζος. Πλήρωσε τους υπαλλήλους και στην ΠΑΕ και στο Κορωπί, που εδώ και 3,5 χρόνια υπέφεραν και είχαν κάποιοι και... βιοποριστικό πρόβλημα.

Και μετά από αυτή την κίνηση διαβάζεις και ακούς κάποια πράγματα που σε κάνουν να απορείς, πως τολμούν και τα λένε. «Μπράβο στον Αλαφούζο», «Βάζει λεφτά , αν και έχει αποχωρήσει», «Πληρωμένους τους έχει όλους, δεν μπορεί να μιλάει κανένας» και άλλες τέτοιες σαχλαμάρες.

Όλα αυτά επειδή αποφάσισε, επαναλαμβάνω να εξοφλήσει τους υπαλλήλους, που δούλευαν τζάμπα για κάποιο διάστημα και μέχρι πριν λίγες ημέρες είχαν πάρει λιγότερα χρήματα, από αυτά, που έλεγε η σύμβασή τους. Δηλαδή κάποιοι αποθεώνουν τον Αλαφούζο , επειδή έκανε το αυτονόητο. Απίστευτα πράγματα.

Ο ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ ΛΕΓΕΤΑΙ... ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΑ!

Ακούστηκε και ένα ακόμα πιο απίστευτο. Ότι ο Αλαφούζος νοικοκύρεψε τον Παναθηναϊκό. Και αυτοί, που το λένε δεν ντρέπονται, που το λένε. Νοικοκύρεμα …..είναι:

*Ο αποκλεισμός της ομάδας από την Ευρώπη μέχρι το 2021, λόγω χρεών.

* Μη αδειοδότηση της ομάδας την περσινή περίοδο και αρχή της σεζόν με -6

*Εξευτελισμός του Παναθηναϊκού, που για να μην πέσει στη Β’ Εθνική, χρειάστηκε να ψηφίσουν παραδοσιακοί αντίπαλοί του και κυρίως ο Ολυμπιακός ,για να αλλάξει ο κανονισμός, για τη μη αδειοδότηση.

*Δεκάδες προσφυγές και εξώδικα ξένων και Ελλήνων παικτών, που έχουν διασύρει το όνομα του Παναθηναϊκού σε όλο τον κόσμο και οι παίκτες και οι μάνατζερ ξέρουν πλέον, ότι ο Παναθηναϊκός είναι κακοπληρωτής και χρωστάει

*Μονιμοποίηση του Παναθηναϊκού σε μικρομεσαία ομάδα της Super League και πλέον να θεωρείται ….επιτυχία να μπει στα play off.

*Mπάτζετ ομάδας, που δεν αρμόζει στο μέγεθος του Παναθηναϊκού.

*Σμίκρυνση του Παναθηναϊκού και παντελής αδιαφορία του ξενερωμένου κόσμου του.

*Κανένας σεβασμός από τους διαιτητές και τα αρμόδια όργανα στον Παναθηναϊκό, που έχει γίνει ο μ@@@ της υπόθεσης. Σήκωσε πρώτος ο Αλαφούζος το λάβαρο, για να αλλάξει η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τώρα, που άλλαξε, πάλι είναι άλλοι οι ευνοημένοι και ουδείς ασχολείται με τον Παναθηναϊκό.

Όλα αυτά κάποιοι τα λένε νοικοκύρεμα. Και δεν τους… συλλαμβάνουν για προσβολή σε βάρος του Παναθηναϊκό.

ΚΑΜΙΑ ΕΝΔΕΙΞΗ ΓΙΑ ΠΩΛΗΣΗ

Η είδηση της εξόφλησης όλων των χρεών στους υπαλλήλους της ΠΑΕ και στο Κορωπί, έβαλε πολλούς σε σκέψη, ότι κάτι γίνεται και ο Αλαφούζος είναι έτοιμος να δώσει την ομάδα. Μακάρι να ίσχυε, αλλά δεν υπάρχει καμία τέτοια ένδειξη. Το περιβάλλον Αλαφούζου, λέει, ότι αυτό, που έκανε είχε προγραμματίσει να το κάνει μέσα στη χρονιά και το έκανε τώρα. Ούτε επενδυτή έχει βρει, ούτε μιλάει με κανέναν, για να δώσει την ΠΑΕ.

Και όπως λένε οι ίδιοι βάζει χρήματα τώρα, για να τρέξουν οι υποχρεώσεις και να μειωθεί το χρέος μέχρι το καλοκαίρι. Και συμπληρώνω εγώ, για να μην γίνει αυτό, που είχε γίνει πριν δύο χρόνια, όταν… πιστόλιασε την ομάδα ένα πρωί, σταμάτησε να βάζει έστω και ένα ευρώ και έφυγαν οι παίκτες σε εξευτελιστικές τιμές, για να πληρώνονται αυτοί, που ήταν στην ομάδα και η ομάδα κινδύνεψε να μην δώσει ένα-δύο παιχνίδια, διότι δεν είχε να πληρώσει τα έξοδα διεξαγωγής του αγώνα! Είπαμε, όμως, ο Αλαφούζος... νοικοκύρεψε την ομάδα…

Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού πλέον δεν ασχολείται με την ομάδα. Στο γήπεδο πολύ λίγοι πάνε, οι περισσότεροι δεν βλέπουν πλέον την ομάδα από την τηλεόραση. Δεν αντέχουν να βλέπουν τον Παναθηναϊκό σε αυτό το χάλι. Δεν αντέχουν άλλο αυτό τον διασυρμό της μεγαλύτερης ομάδας στην Ελλάδα. Και όλος ο κόσμος του Παναθηναϊκού έχει μόνο μία ελπίδα. Να έρθει μία ημέρα, που θα μάθει, ότι αναλαμβάνει την ομάδα κάποιος, που θέλει να την κάνει πάλι πρώτη και να επαναφέρει τον Panathinaikos στην Ευρώπη.

Μόνο τότε θα αλλάξει η διάθεση του κόσμου του Παναθηναϊκού και θα ανάψει η φλόγα μέσα του. Μόνο τότε θα αρχίσει και πάλι να πηγαίνει στο γήπεδο και θα έχει και την υπομονή μέχρι να δει κάποια αποτελέσματα. Όσο υπάρχει Αλαφούζος για τον περισσότερο κόσμο δεν υπάρχει ενδιαφέρον, να δει την αγαπημένη του ομάδα.

Κουράστηκαν, βαρέθηκαν, πονάει η καρδιά τους, όταν βλέπουν την ομάδα σε αυτή την κατάντια, που κάποιοι –επαναλαμβάνω- το λένε νοικοκύρεμα!

ΗΡΘΕ ΝΑ ΤΗΝ ΣΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΕΛΥΣΕ

Το 2012, όταν μπήκε ο Αλαφούζος ήταν ο μόνος, που ενδιαφέρθηκε, να αναλάβει μία ομάδα, που παράπαιε. Τότε οι περισσότεροι πίστεψαν-λάθος όπως αποδείχθηκε- την προσπάθεια ενός ανθρώπου, που δεν ήταν γνωστός στον αθλητικό κόσμο. Στην πορεία αποδείχθηκε, ότι ο Αλαφούζος ήρθε να σώσει τον Παναθηναϊκό, αλλά τον διέσυρε και τον διέλυσε. Κανείς δεν αμφισβητεί, ότι έβαλε χρήματα, όπως λένε και οι ΑΜΚ.

Το γεγονός, όμως, ότι έκανε χρέη πάνω στα χρέη και όλα τα άλλα, που περιέγραψα πιο πριν τον έχουν κάνει ανεπιθύμητο για τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Και φυσικά με όλα αυτά, που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στην ομάδα, μπορεί ο καθένας να σκεφτεί, ότι θέλει και να βγάλει το δικό του συμπέρασμα.

Όταν πριν ένα χρόνο ο ίδιος ο Αλαφούζος με επίσημη ανακοίνωσή του έκανε γνωστό, ότι συμφώνησε να δώσει το 50% των μετοχών του στον... Φαντομά Παιρότζ, τότε είναι λογικό ο κόσμος του Παναθηναϊκού να σκέφτεται, ότι κάτι περίεργο συμβαίνει.

Το τι πραγματικά συμβαίνει αργά, η γρήγορα θα το μάθουμε. Όλα βγαίνουν στο φως , έστω και με καθυστέρηση…

PHOTO CREDITS: EUROKINISSI

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ