OPINIONS

Το λάθος με τον Χατζηγιοβάνη

Το λάθος με τον Χατζηγιοβάνη

Ο Τάσος Νικολογιάννης κάνει πρεμιέρα στο Sport24.gr και γράφει για την πρώτη νίκη του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα, τους καθοριστικούς Ζαχίντ - Σένκεφελντ, αλλά και το λάθος με τον Χατζηγιοβάνη.

Έναν στόχο είχε ο Παναθηναϊκός στην κατάσταση που ήταν πηγαίνοντας να παίξει στη Νέα Σμύρνη. Να πάει να κερδίσει τον Πανιώνιο και να πάρει το πρώτο τρίποντο στο φετινό πρωτάθλημα. Αυτό το πέτυχε. 0-1 και η πρώτη νίκη ήρθε την πέμπτη αγωνιστική και δίνει ηρεμία και ανάσες στην ομάδα μέχρι το Σάββατο που παίζει με την Ξάνθη.

Από κει και πέρα εκτός της νίκης το καλό για τον Παναθηναϊκό ήταν ότι είχε πρωταγωνιστή έναν παίκτη, που στα φιλικά είχε δείξει τα στοιχεία, που είδαμε χθες, αλλά ήταν κακός στα προηγούμενα παιχνίδια στο πρωτάθλημα. Ο Γκίας Ζαχίντ πήρε από το χεράκι τον Παναθηναϊκό και τον οδήγησε στη νίκη. Πέτυχε το νικητήριο γκολ με πολύ ωραία κίνηση και σουτ στη γωνία του Κότνικ. Απιαστο σουτ και 0-1.

Πριν πετύχει το γκολ ο Ζαχίντ, είχε άλλη μία σπουδαία στιγμή, όταν πέρασε δύο παίκτες, αλλά αυτή την φορά με σουτ δεν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Και στο δεύτερο ημίχρονο ο σκόρερ του Παναθηναϊκού είχε δύο καλές στιγμές για γκολ. Σε έναν ελεύθερο ρόλο ο Ζαχίντ κοντά στον Περέα (χθες δεν ήταν καλός) έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει και να κάνει την διαφορά, όπως έγινε χθες

ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΕΝΚΕΝΦΕΛΝΤ

Ο άλλος παίκτης, που θέλω να σταθώ και θεωρώ, ότι επίσης είναι καθοριστικός είναι ο Σένκεφελντ. Ο Ολλανδός αμυντικός μπήκε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και αμέσως νοικοκύρεψε την άμυνα. Χθες στη Νέα Σμύρνη έδειξε, ότι ήρθε για να κάνει την διαφορά στην άμυνα. Γρήγορος, βγαίνει πρώτος στην μπάλα, στο 71' είχε μία σπουδαία παρέμβαση σε φάση για γκολ για τον Πανιώνιο, που στο υπόλοιπο ματς είχε μία, δύο καλές στιγμές από στημένες φάσεις και τίποτα άλλο.

Τόσο με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, όσο και με τον Πανιώνιο, ο Παναθηναϊκός παρουσιάζεται πολύ καλύτερος αμυντικά σε σχέση με τα προηγούμενα ματς και αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στην παρουσία του Σένκεφελντ, με τον οποίο ο Πούγγουρας έχει γίνει ακόμα καλύτερος.

Κατά τα άλλα το 0-1 θα μπορούσε να ήταν 0-2 η 0-3 , αν ο Μπουζούκης και ο Ινσούα δεν σημάδευαν τα δοκάρια. Η νίκη ήρθε, αλλά μέχρι εκεί. Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται πολλές νίκες, για να πει κανείς ότι ξεπερνάει την κρίση και πρώτα από όλα το τρίποντο κόντρα στην Ξάνθη το ερχόμενο Σάββατο.

ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΧΑΤΖΗΓΙΟΒΑΝΗ

Ο Δώνης είναι φανερό, ότι χθες ικανοποιήθηκε μόνο από την σοβαρότητα, που έδειξαν οι παίκτες του, αλλά ακόμα δεν του αρέσει η μπάλα, που παίζει η ομάδα και είναι λογικό. Είναι επίσης φανερό, ότι μετά τα χαστούκια, που ήρθαν στην αρχή της σεζόν ο Δώνης παρουσιάζει μία ομάδα, που θα είναι σφιχτή αμυντικά και θα περιμένει μία, δύο καλές επιθετικές ενέργειες, για να πάρει το παιχνίδι. Αυτό έγινε χθες.

*Μετά και τη χθεσινή δήλωση του Δώνη για τον Χατζηγιοβάνη δεν νομίζω, ότι ο νεαρός μεσοεπιθετικός θα ξαναπαίξει στην διάρκεια της σεζόν εκτός αν έρθουν τα πάνω-κάτω. Εγώ λέω ότι θα είναι μεγάλο λάθος για τον Παναθηναϊκό να χάσει ένα παίκτη από τα σπλάχνα του ελεύθερο και χωρίς να πάρει ευρώ. Θα έπρεπε να είχε γίνει η πώλησή του από το καλοκαίρι, από την στιγμή που δεν υπήρχε διάθεση να τα βρουν οι δύο πλευρές.

*Ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο Ευαγγέλου -παρότι είδε την φάση μετά από ειδοποίηση του VAR- δεν έδειξε κόκκινη στον Μανιάτη στο 33' για την σφαλιάρα που έριξε στον Περέα εκτός φάσης. Γιατί κίτρινη και όχι κόκκινη; Το λέει κανένας κανονισμός, που τον ξέρει μόνο ο Ευαγγέλου ;

*Από σήμερα αρχίζω μία νέα συνεργασία, θα τα λέμε καθημερινά μέσα από το σάιτ Sport24.gr και θα τα λέμε όλα για τον Παναθηναϊκό.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ