OPINIONS

Ο Περέα και ο Τάσος γλύκαναν τη νίκη του Παναθηναϊκού!

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΛΑΜΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
Perea, Panathinaikos, panigiriko (eurokinissi) EUROKINISSI

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει στο sport24.gr, για τη νίκη του Παναθηναϊκού με 2-0 επί της Λαμίας, που τον έβαλε, για πρώτη φορά τη φετινή περίοδο στην πεντάδα.

Φθάσαμε στην 14η αγωνιστική, την πρώτη του δεύτερου γύρου, για να δούμε τον Παναθηναϊκό για πρώτη φορά στην πεντάδα. Επίσης για πρώτη φορά φέτος τον είδαμε να κερδίζει τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ.

Το ματς με την Λαμία δεν ήταν εύκολο, εξελίχθηκε εύκολα, για τον Παναθηναϊκό, που νίκησε με 2-0 και έμεινε για έκτο παιχνίδι χωρίς ήττα στο πρωτάθλημα.

Αν θέλουμε να μείνουμε στην απόδοση του Παναθηναϊκού θα πούμε, ότι η ομάδα, ήταν χειρότερη από ότι ήταν στον αγώνα με τον Βόλο, αλλά κέρδισε. Και αυτό έχει σημασία. Το αποτέλεσμα μετράει, την απόδοση ελάχιστοι την θυμούνται. Αν συνδυάζεις και τα δύο είναι το ιδανικό, αλλά επειδή ο Παναθηναϊκός έχει ταλαιπωρηθεί φέτος είναι σημαντικό να κερδίζει και όταν δεν είναι καλά. Το έκανε με τον Αστέρα στο ΟΑΚΑ, το έκανε και με την Λαμία στο ΟΑΚΑ.

Ο ΧΑΤΖΗΓΙΟΒΑΝΗΣ ΠΑΛΙ ΞΕΚΛΕΙΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΛΗ ΑΜΥΝΑ

Για άλλο ένα παιχνίδι ο Τάσος Χατζηγιοβάνης ξεκλείδωσε την αντίπαλη άμυνα. Ήταν ο πιο δραστήριος παίκτης του Παναθηναϊκού στο πρώτο μέρος. Λίγο πριν πάνε οι ομάδες στα αποδυτήρια έκανε ένα υπέροχο κοντρόλ, πέρασε πάνω στην γραμμή τον αντίπαλο αμυντικό, πήγε να περάσει και τον Θεοδωρόπουλο, που τον ανέτρεψε. Καθαρό πέναλτι , το οποίο δόθηκε. Πήρε την μπάλα ο Τάσος στην έστησε στην βούλα και αυτή την φορά δεν θυμήθηκε τον... Πανένκα.

Την έστειλε στο παράθυρο ψηλά, εκεί, που κανείς τερματοφύλακας δεν θα μπορούσε να την αποκρούσει. Το 1-0 έγινε σε ένα πολύ κακό πρώτο ημίχρονο, για τον Παναθηναϊκό. Η Λαμία θα μπορούσε να είχε σκοράρει , αν ο Ινσούα δεν προλάβαινε τον Βασιλόγιαννη, ή αν ο Διούδης δεν έκανε μία εξαιρετική απόκρουση σε σουτ του Σκόνδρα. Αυτή την φορά ο Παναθηναϊκός ευτύχησε στην πρώτη καλή στιγμή, να σκοράρει και μετά έγιναν όλα πιο απλά.

Ο ΠΕΡΕΑ ΞΕΣΗΚΩΣΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Στο δεύτερο ημίχρονο όλα τελείωσαν, όταν στο 60 αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Μπεχαράνο, που στον αέρα με το χέρι του άνοιξε το μέτωπο του Μπουζούκη. Και το παιχνίδι έγινε ακόμα πιο εύκολο, όταν μπήκε στο παιχνίδι και ο Περέα αντί του Ζαχίντ. Ο Νορβηγός δεν ήταν καλά. Ήθελε, αλλά δεν μπορούσε στο πρώτο μέρος, οι επαφές του με την μπάλα δεν ήταν καλές και δεν έβαζε το πόδι του στις κόντρες. Σωστά ο Δώνης τον απέσυρε στο 53' και έβαλε μέσα τον Περέα. Ο νεαρός επιθετικός πρέσαρε συνέχεια τα στόπερ και τον τερματοφύλακα και μόλις έμεινε και με 10 παίκτες η Λαμία φαινόταν, ότι το δεύτερο γκολ θα έρθει. Και το σημείωσε αυτός, που εδικαιούτο βάση της εικόνας του.

Το έβαλε ο Περέα με εξαιρετική ντρίμπλα(!) και πλασέ στο 82. Μέχρι τότε ο Περέα τα έκανε όλα καλά. Πρέσαρε έκλεβε μπάλες, αλλά το έχανε στο κοντρόλ, στην τελική πάσα, ενέργεια. Είναι δεδομένο, ότι θέλει δουλειά στην τεχνική, αλλά την δουλειά του την έκανε και με το παραπάνω. Και έβαλε ένα γκολ, που ουσιαστικά γλύκανε τη... νίκη. Διότι το 2-0 είναι ένα καθαρό σκορ και θα ήταν άσχημο για την ομάδα να μην σημειώσει πάνω από ένα γκολ τη στιγμή, που ο αντίπαλος έπαιζε με δέκα.

Ο Περέα όχι μόνο με το γκολ, αλλά και με την ενέργεια, που είχε... ζέστανε το λίγο κόσμο στις εξέδρες. Ναι δεν είναι ακόμα ο έτοιμος σκόρερ, ναι δεν είναι η λύση, για να παίζει βασικός φορ, αλλά αν προσεχθεί και δουλέψει θα πάει ψηλά. Ήδη φέτος στην πρώτη του επαγγελματική εμπειρία έχει βάλει καθοριστικά γκολ με την ΑΕΚ και την Λαμία.

Η ΠΕΝΤΑΔΑ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Σε κανονικές συνθήκες θα μιλάγαμε διαφορετικά. Από την στιγμή, όμως, που μιλάμε για Παναθηναϊκό έκτακτης ανάγκης, το γεγονός, ότι την πρώτη αγωνιστική του δεύτερου γύρου είναι για πρώτη φορά φέτος στην πεντάδα, του δίνει ψυχολογία. Και μπορεί να τον βοηθήσει και στα παιχνίδια, που έρχονται και να κάνει γιορτές σε θέσεις play off, που είναι ο στόχος του στο πρωτάθλημα. Επίσης ήταν η τρίτη συνεχόμενη νίκη στο ΟΑΚΑ, που στην αρχή δεν μπορούσε να κερδίσει. Τα αποτελέσματα δείχνουν πρόοδο, στο γήπεδο δεν φαίνεται. Ειδικά το πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ κακό και συνέβη το οξύμωρο. Να κερδίσει ο Παναθηναϊκός την Λαμία και να μην κερδίσει στον Βόλο, που ήταν καλύτερος.

ΚΕΡΔΟΣ ΚΑΙ Ο ΝΟΥΝΕΣ

Αν εκτός από τον Χατζηγιοβάνη και τον Περέα θέλουμε να σταθούμε σε έναν ακόμα παίκτη είναι εύκολο. Ο Νούνες ήταν εξαιρετικός και γυρνάει το χαρτί. Θυμούνται όλοι, ότι μετά το 1-3 από τον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ και το λάθος, που έκανε σχεδόν ……καταδικάστηκε. Λάθος. Οι παίκτες κρίνονται στην πορεία. Ο Δώνης εδώ και ένα μήνα δουλεύει με τον Νούνες, για να τον μάθει να παίζει καλά τη θέση του αμυντικού χαφ. Το αποτέλεσμα φαίνεται. Ήταν πολύ καλός στον Βόλο, και εξαιρετικός κόντρα στην Λαμία. Για όσους δεν το είδαν καλά, αυτός έκανε την 40αρα πάσα και έστειλε την μπάλα στα πόδια του Χατζηγιοβάνη, που κέρδισε το πέναλτι.

Ήταν πολύ καλός αμυντικά, αλλά βοήθησε και στη δημιουργία και μπορεί πλέον ο Δώνης να υπολογίζει τον Πορτογάλο στην θέση αυτή, μέχρι να έρθει το οκτάρι, που θέλει.

Η ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΥΓΓΟΥΡΑ

Ένας κόμα παίκτης, που ήταν πολύ καλός ήταν ο Αχιλλέας Πούγγουρας. Αυτός ο παίκτης από πέρυσι μέχρι φέτος είναι η νύχτα με την μέρα. Έχει βελτιωθεί πολύ, έχει εξελιχθεί και είναι μία σιγουριά, για την άμυνα της ομάδας. Όποτε χρειάστηκε τον Τουράμ τον κέρδισε στη μονομαχία και με τις επεμβάσεις του δεν άφησε την Λαμία να γίνει επικίνδυνη.Ο Δώνης και το υπόλοιπο τιμ δουλεύουν με τον Πούγγουρα και το αποτέλεσμα το βλέπουμε.

Πλέον ακολουθούν τα παιχνίδια με τον ΟΦΗ και τον Άρη. Έξι βαθμοί είναι το ιδανικό και δεν είναι ακατόρθωτο πιστέψτε με. Είναι παιχνίδια, που οι αντίπαλοι παίζουν μπάλα και με τέτοιους αντιπάλους ο Παναθηναϊκός πάει καλύτερα απ' ότι με αντιπάλους, που παίζουν φουλ άμυνα, όπως η Λαμία.

Και με τέσσερις πόντους στα δύο παιχνίδια, που ακολουθούν, όμως, ο Παναθηναϊκός θα είναι καλά, θα είναι στην πεντάδα και θα έχει τη δυνατότητα στη συνέχεια και με τις μεταγραφές, που θα γίνουν να ανεβάσει την απόδοσή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ