OPINIONS

Ο κόσμος θύμισε Παναθηναϊκό

Ο κόσμος θύμισε Παναθηναϊκό
SOTIRIS DIMITROPOULOS

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τον δίκαιο αποκλεισμό του Παναθηναϊκού από τον ΠΑΟΚ στο Κύπελλο, για τον φανταστικό κόσμο του και για την ομάδα, που για να γίνει και πάλι Παναθηναϊκός θέλει, χρήμα, ποιότητα και μεράκι.

Τελικά η υπέρβαση δεν έγινε, διότι υπέρβαση θα ήταν αν ο Παναθηναϊκός σε δύο παιχνίδια απέκλειε τον ΠΑΟΚ από τη συνέχεια στο Κύπελλο. Στο γήπεδο αποδόθηκε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη, αφού και στα δύο ματς o ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος .

Ασχετα αν στο πρώτο παιχνίδι είχε και την εύνοια με το πέναλτι, που του δόθηκε και δεν ήταν και έγινε το 1-0. Η αλήθεια η πικρή για τον κόσμο του Παναθηναϊκού είναι ότι αυτή η ομάδα αυτά μπορεί. Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα. Ο κόσμος στην εξέδρα θύμισε Παναθηναϊκό. Είχε 25000 κόσμο στο ΟΑΚΑ, αλλά δεν σταμάτησαν να τραγουδούν μέχρι το 90' παρά το γεγονός, ότι τους… κόπηκαν τα πόδια στο 10 με το 0-1.

ΣΕ ΤΡΙΑ ΛΕΠΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΟΛΑ

Οι όποιες λίγες ελπίδες είχε η ομάδα πριν το παιχνίδι εξανεμίστηκαν στο τρίλεπτο από το 8' μέχρι το 10'. Στο 8' ο Χατζηθεοδωρίδης βρέθηκε απέναντι από τον Πασχαλάκη, αλλά σούταρε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια , ενώ στο 10΄' ο Λημνιός αρχικά πήρε την μπάλα και στη συνέχεια ο Πέλκας σε μία ενέργεια υψηλής ποιότητας πέρασε τέσσερις παίκτες του Παναθηναϊκού, πάσαρε στον Σβιντέρσκι, που γύρισε με …. άνεση μέσα στην περιοχή και με τον Σένκεφελντ , να τον παρακολουθεί και έκανε το 0-1.

Αν στην φάση του 8' ο Παναθηναϊκός είχε σκοράρει , δεν ξέρω αν θα προκρινόταν (το πιο πιθανό ήταν όχι), αλλά το γήπεδο θα έπαιρνε … "φωτιά" και η ομάδα θα το πάλευε. Τόσο νωρίς που έγινε το 0-1 έβγαλε εκτός αγώνα την ομάδα, που φάνηκε να μην το παλεύει και αυτό το βλέπει κανείς από τις μηδαμινές ευκαιρίες που δημιούργησε.

Ο ΦΟΒΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΛΑΧΤΑΡΑ ΤΟΥ

Αν πρέπει να σταθούμε παραπάνω κάπου , για το χθεσινό παιχνίδι είναι στον κόσμο του Παναθηναϊκού. Ήρθαν 25000 στο γήπεδο για να ευχαριστήσουν την ομάδα για την προσπάθεια που κάνει παρά το γεγονός ότι οι παίκτες δεν είναι επιπέδου κανονικού Παναθηναϊκού.

Παρότι στο 10 έγινε το 0-1 και όλα τελείωσαν ο κόσμος συνέχισε να τραγουδάει "εγώ θα σε αγαπώ και μην σε νοιάζει" και στο τέλος όλοι μαζί με τα κασκόλ απλωμένα φώναζαν "Παναθηναϊκός". Αυτός ο κόσμος λαχταράει να ξαναδεί τον Παναθηναϊκό πρωταγωνιστή.

Είναι έτοιμος να γεμίσει το ΟΑΚΑ των 60.000 θέσεων αρκεί να δει , ότι κάτι αλλάζει , ότι μπαίνουν χρήματα στην ομάδα, ότι έρχονται ποιοτικοί παίκτες. Αυτό έδειξε ο κόσμος χθες με την παρουσία του και η στήριξη και στα 90 λεπτά ήταν ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ, διότι η εικόνα της ομάδας δεν ήταν καλή, οπότε ήταν ακόμα πιο δύσκολο για τον κόσμο να έχει αυτή την υπέροχη συμπεριφορά.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ Η ΚΟΥΡΑΣΗ ΤΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Ο Γιώργος Δώνης πριν το παιχνίδι είχε δώσει συγκεκριμένες εντολές στους παίκτες. Περίμενε ότι θα πιέσει ψηλά ο ΠΑΟΚ και η εντολή ήταν ο Σένκεφελντ να περνάει την μπάλα είτε στον Νάγκι, είτε στον Χατζηγιοβάνη, που θα είχαν χώρο αφού ο Δώνης έπαιζε πάνω στον Βιειρίνια. Ο Ολλανδός δεν το έκανε και ο Παναθηναϊκός από την αρχή έχανε συνέχεια τις μπάλες λόγω της πίεσης του ΠΑΟΚ.

Ηταν φανερό, ότι υπήρχε μεγάλο πρόβλημα με την αμυντική τετράδα. Υπάρχει εξήγηση. Οι τρεις από τους τέσσερις μέσα σε δέκα ημέρες έχουν παίξει τρεις φορές με τον ΠΑΟΚ και μία φορά με την ΑΕΚ. Ο Χατζηθεοδωρίδης μπορεί να εξελιχθεί, αλλά ακόμα δεν μπορεί να καλύψει το κενό του Ινσούα.

Αποτέλεσμα ήταν η αμυντική τετράδα να μην πηγαίνει με αποφασιστικότητα στις μονομαχίες, κάτι που είδαμε στο ματς πρωταθλήματος που ήταν το πρώτο από τα τέσσερα ντέρμπι στην σειρά. Περίμεναν όλοι να δουν να μπαίνει η ομάδα με το "μαχαίρι" στα δόντια, αλλά αυτό δεν έγινε και ένας βασικός λόγος ήταν ότι κάποιοι βασικοί παίκτες εδώ και δέκα ημέρες παίζουν συνέχεια ντέρμπι κάτι που δεν θα μπορούσαν να αντέξουν βασικοί παίκτες και άλλων μεγάλων ομάδων, πόσο μάλλον του Παναθηναϊκού που δεν έχουν την ποιότητα και κυρίως την προσωπικότητα, για να ανταπεξέλθουν.

ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΝΑΙ, ΣΕ ΤΡΙΑ ΟΧΙ

Άλλη μία εξήγηση είναι, ότι ο Παναθηναϊκός σε ένα παιχνίδι μπορεί να τον κερδίσει τον ΠΑΟΚ. Το έκανε στο πρωτάθλημα, μπορεί να το κάνει και στα playoffs. Να είναι αυτός, που θα επικρατήσει σε τρία συνεχόμενα παιχνίδια δεν γίνεται! Η μία ομάδα έχει 35 εκ. ευρώ μπάτζετ ποιότητα και βάθος στο ρόστερ, ο Παναθηναϊκός έχει 3,5 εκ. ευρώ μπάτζετ και περιορισμένο ρόστερ.

Αυτή είναι η αλήθεια και όποιος σήμερα νομίζει, ότι η ομάδα δεν προκρίθηκε, διότι ο Δώνης έκανε λάθη και οι παίκτες φταίνε είναι λάθος. Και δεν είναι αυτή η αλήθεια. Η αλήθεια είναι ότι μόλις έγινε η κλήρωση το απόλυτο φαβορί ήταν ο ΠΑΟΚ και έγινε ακόμα πιο μεγάλο φαβορί μετά το 2-0 του πρώτου αγώνα.

Θα μπορούσαμε να ρίξουμε ευθύνη στον Δώνη και στους παίκτες αν χθες αποκλειόντουσαν από τον Παναιτωλικό, τον Αστέρα Τρίπολης, την Ξάνθη, ομάδες τέτοιου επιπέδου. Ο προπονητής και οι παίκτες δεν μπορούν να φταίνε, όταν χάνουν την πρόκριση από πολύ καλύτερη ομάδα και μάλιστα έχοντας παίξει σε δέκα ημέρες τέσσερα ντέρμπι!

ΛΑΘΟΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΓΚΟΛ

Στο γκολ που δέχθηκε η ομάδα και ουσιαστικά κρίθηκε και το παιχνίδι έγιναν λάθη από πολλούς παίκτες. Ήταν ένα ομαδικό λάθος που είναι σημαντικό για μία ομάδα που έχει καλή αμυντική λειτουργία. Και δείχνει ότι δεν υπήρχε το καθαρό μυαλό και η συγκέντρωση που απαιτείται για τέτοιους είδους φάσεις.

Ένας να κάνει ένα φάουλ, ένας να κάνει ένα τάκλιν. Πέντε παίκτες είδαν τον Λημνιό και τον Πέλκα να περνάνε ανάμεσά τους και δεν έκαναν τίποτα. Αυτό δείχνει κάτι. Δείχνει ότι η ομάδα ήθελε αλλά δεν μπορούσε. Είχε λυγίσει από τα συνεχόμενα ντέρμπι , το σώμα δεν άκουγε.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ

Είναι φανερό, ότι αυτός ο Παναθηναϊκός δεν είναι έτοιμος για την υπέρβαση. Υπέρβαση θα ήταν να προκριθεί σε βάρος του ΠΑΟΚ και να πάει στον τελικό του Κυπέλλου. Η ομάδα μπορεί σε σχέση με πέρυσι και καλύτερα να παίζει και να πηγαίνει καλύτερα στο πρωτάθλημα, αλλά …θαύματα δεν γίνονται.

Και αν οι "πράσινοι" πέρναγαν χθες τον ΠΑΟΚ, όπως είχα γράψει θα ήταν θαύμα. Θα μπορούσε η ομάδα να το παλέψει παραπάνω αν είχε σε καλό βράδυ τον Ζαχίντ , τον Νάγκι, τον Χατζηγιοβάνη. Να το παλέψει ναι, να προκριθεί όχι.

ΘΕΛΕΙ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΜΕΡΑΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

Και επειδή μου αρέσει να λέω τα πράγματα ως έχουν το ταβάνι αυτού του Παναθηναϊκού και για τη νέα περίοδο είναι η τρίτη θέση και θα είναι και επιτυχία , αν την πάρει. Εννοώ του Παναθηναϊκού με ένα μπάτζετ, που άντε από τα 3,5 εκ. ευρώ να πάει στα 5 εκ. ευρώ.

Οι φίλοι του Παναθηναϊκού περιμένουν πότε θα έρθει η ημέρα για να ξαναδούν τον Παναθηναϊκό πρωταγωνιστή. Με τις σημερινές συνθήκες δεν γίνεται. Αυτή η διοίκηση μόνο μέχρι αυτό το μπάτζετ μπορεί να έχει τον Παναθηναϊκό. Για να αλλάξει επίπεδο η ομάδα πρέπει να την αναλάβει κάποιος, που θα βάλει χρήμα και θα έχει μεράκι.

ΚΑΛΟΣ Ο ΑΓΙΟΥΜΠ ΑΛΛΑ ΑΝΕΤΟΙΜΟΣ

Όσον αφορά τον Αγιούμπ, που είδαμε έχει όλα τα στοιχεία, που περιμέναμε. Πολύ καλή τεχνική, έχει τη δυνατότητα σε μικρό χώρο να ξεφεύγει με ντρίμπλα, έχει καλή πάσα και παίζει καλά στο χώρο το ένα - δύο. Φάνηκε, όμως, ότι θέλει χρόνο ακόμα για να είναι έτοιμος. Αυτή την στιγμή δεν είναι για να παίζει πάνω από 20 λεπτά.

Χθες τον είδαμε σαν αριστερό χαφ στο 4-2-3-1 και σαν δεκάρι στην κορυφή του ρόμβου στο 4-4-2, όταν μπήκε ο Περέα. Θα παίρνει χρόνο συμμετοχής , αλλά θα είναι έτοιμος όταν θα αρχίσουν τα play off, όχι πιο νωρίς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ