OPINIONS

Ήττα που δεν στοιχίζει και τώρα ΟΑΚΑ!

Ήττα που δεν στοιχίζει και τώρα ΟΑΚΑ!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την ήττα του Παναθηναϊκού από την ΑΕΚ με 1-0, την προσπάθεια της ομάδας του Δώνη να παίξει ποδόσφαιρο απέναντι στο κατενάτσιο της ΑΕΚ και την ανάγκη την Τετάρτη να έχει κόσμο το ΟΑΚΑ στην προσπάθεια που θα γίνει κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Μετά από πέντε συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός λύγισε χθες και έχασε από την ΑΕΚ. Μαζί δέχθηκε και το πρώτο γκολ μετά από πέντε ματς με το μηδέν στην άμυνα. Το ντέρμπι αυτό θα το ξεχάσουμε γρήγορα, διότι δεν είχε ποιότητα και είχε λίγες φάσεις.

Ο Αραούχο έκανε το τέλειο σουτ(του έδωσε χώρο ο Πούγγουρας) και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Διούδη, ο Μακέντα πρώτα και ο Χατζηγιοβάνης μετά στο 60 δεν βρήκαν στόχο και δεν έκαναν το 1-1.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ Ο ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ

Ο Γιώργος Δώνης επέλεξε να κρατήσει δίπλα του στον πάγκο τους Κουρμπέλη, Νάγκι, Ζαχίντ και Μακέντα και καλά έκανε. Οι παίκτες αυτοί έπρεπε να πάρουν ανάσες και δεν ήταν δυνατόν να παίξουν και χθες και την Τετάρτη. Η επιλογή ήταν να παίξουν στο ματς με τον ΠΑΟΚ, όπου ακόμα υπάρχει στόχος.

Να προκριθεί ο Παναθηναϊκός και να πάει μέχρι το τέλος στο κύπελλο. Στο χθεσινό ματς δεν παιζόταν το πρωτάθλημα - δυστυχώς - για τον Παναθηναϊκό. Ήταν μόνο, για το γόητρο. Και ο Δώνης επέλεξε να μην βάλει αυτούς τους παίκτες και έδωσε ευκαιρία στον Καμπετσή , τον Μπεκ , χρησιμοποίησε τον Μπουζούκη πίσω από τον Καμπετσή και έβαλε και τον Χατζηθεοδωρίδη στην θέση του τιμωρημένου Ινσούα. Αυτός, που έπιασε την ευκαιρία από τα μαλλιά ήταν ο Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης.

Δεν είχε κανένα πρόβλημα αμυντικά και πήρε και πρωτοβουλίες, βγήκε στην επίθεση και είχε ένα σουτ που παραλίγο να καταλήξει στα δίχτυα. Η παρουσία του Χατζηθεοδωρίδη είναι το καλύτερο νέο για τον Δώνη, αφού μπορεί να χρειαστεί να παίξει και την Τετάρτη αν δεν είναι καλά ο Ινσούα. Και η βελτίωση που παρουσιάζει ο Χατζηθεοδωρίδης από πέρυσι είναι πολύ μεγάλη .

ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ

Φυσικά το χθεσινό παιχνίδι του Παναθηναϊκού ήταν μετά από καιρό το πιο φτωχό σε παραγωγή φάσεων. Για αυτό υπάρχουν δύο εξηγήσεις. Η πρώτη είναι ότι ο Παναθηναϊκός είχε σημαντικές απουσίες στο μεσοεπιθετικό κομμάτι και χάθηκαν οι αυτοματισμοί και το δεύτερο είναι ότι είχε να αντιμετωπίσει μία ΑΕΚ που επί Καρέρα το πρώτο που την ενδιαφέρει είναι η άμυνα. Πρώτα η άμυνα και μετά το γκολ. Σε όλα τα παιχνίδια έτσι παίζει η ΑΕΚ.

Μαζεμένη στην άμυνά της δεν αφήνει χώρο για τον αντίπαλο και "χτυπάει"στην αντεπίθεση. Αυτό δεν είναι καλό στο μάτι, δεν είναι καλό στο θέαμα γι' αυτό και ο ίδιος ο κόσμος της ΑΕΚ αντέδρασε στην διάρκεια του αγώνα .

Με αυτό το στιλ μπορείς να έχεις αποτελέσματα για ένα διάστημα, αλλά πρωταθλητισμό δεν μπορείς να κάνεις. Και αυτό θα φανεί στην πορεία για την ΑΕΚ και κυρίως τη νέα σεζόν. Χθες, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός και χωρίς τέσσερις βασικούς παίκτες στο μεσοεπιθετικό κομμάτι δεν μπόρεσε να κάνει περισσότερα πράγματα. Όταν μπήκε ο Μακέντα έκανε μία πολύ καλή φάση και αν έβαζε το γκολ μπορεί να τελείωνε αυτό το ματς 1-1.

ΟΤΑΝ ΜΠΗΚΑΝ ΦΑΝΗΚΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ

Ο Ζαχίντ και ο Μακέντα μπήκαν στο 58' του αγώνα και ο Νάγκι μπήκε στο 65'. Με εξαίρεση την φάση του 60' και οι τρεις δεν βοήθησαν την ομάδα στο τελευταίο ημίωρο. Ο Παναθηναϊκός δεν έκανε φάσεις και όσο πέρναγε η ώρα, αντί να πιέζει την ΑΕΚ της έδινε την ελπίδα, ότι μπορεί να πετύχει και δεύτερο γκολ, όπως στην φάση του Κρίστιτσιτς, που απέκρουσε ο Διούδης.

Ηταν φανερό, ότι και οι τρεις παίκτες, που μπήκαν είχαν το μυαλό τους στο παιχνίδι της Τετάρτης. Φάνηκε, ότι το μυαλό τους ήταν αλλού. Απλά, για τον Νάγκι να προσθέσω , ότι είναι το δεύτερο παιχνίδι, που μπήκε αλλαγή και δεν ήταν καλός. Το πρώτο παιχνίδι ήταν για το κύπελλο στην Τούμπα.

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΟ ΟΑΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΡΑ

Σίγουρα σε όλους τους φίλους του Παναθηναϊκού δεν άρεσε , ότι η ομάδα έχασε από την ΑΕΚ. Κάθε ήττα είναι στενάχωρη. Αλλά αυτό το παιχνίδι έπεσε μέσα σε μία σειρά από ντέρμπι και η ομάδα δυστυχώς δεν μπορούσε να παίξει σε όλα τα παιχνίδια με τους ίδιους παίκτες.

Και όταν ο Παναθηναϊκός έχει απουσίες στα ντέρμπι αυτές μετράνε, διότι δεν έχει το βάθος, που έχουν οι άλλες ομάδες στο ρόστερ. Για παράδειγμα ο μοναδικός ακραίος πίσω από Χατζηγιοβάνη, Νάγκι είναι ο Μπεκ. Τον είδαμε και χθες, Φιλότιμος , θα τρέξει, θα παλέψει, αλλά αντίπαλο δεν μπορεί να περάσει, το γκολ δεν το έχει. Είναι περιορισμένων δυνατοτήτων, για αυτό όσες φορές και αν πήρε την μπάλα χθες δεν μπόρεσε να απειλήσει.

Ο Παναθηναϊκός έχει συγκεκριμένες δυνατότητες, δυστυχώς δεν είναι ο Παναθηναϊκός, που θέλουμε, αλλά ο Γιώργος Δώνης και οι παίκτες κάτω από δύσκολες συνθήκες έχουν φτιάξει ένα σύνολο, που κάνουν έναν καλό δεύτερο γύρο. Κέρδισαν τον ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα πριν μία εβδομάδα , το χάρηκε ο κόσμος αυτό που είδε και την Τετάρτη έχουν να ανέβουν ένα βουνό προκειμένου να φθάσουν σε μία πρόκριση, που μοιάζει με μικρό θαύμα.

Αυτό το βουνό δεν πρέπει να το ανέβουν μόνοι τους. Ο κόσμος οφείλει απέναντι στον Δώνη και τους παίκτες να είναι στο ΟΑΚΑ, στο πλευρό τους , να φωνάξουν με όλη τη δύναμή τους προκειμένου να νιώσουν οι "πράσινοι" την ζεστασιά της έδρας και να τους βοηθήσουν να φθάσουν σε μία ανατροπή, που τώρα φαίνεται απίθανη. Ένα ευχαριστώ στην ομάδα είναι το λιγότερο για ό,τι κάνει με τόσο δύσκολες συνθήκες με εχθρικές διαιτησίες σε κρίσιμα παιχνίδια .

"ΧΑΛΑΣΕ" ΠΑΛΙ ΤΟ ΟΑΚΑ

Δεν το λέω εγώ, το λένε οι παίκτες , που αγωνίζονται στο ΟΑΚΑ. Ο αγωνιστικός χώρος βελτιώθηκε κάπως με τα έργα , που έγιναν πριν λίγο καιρό , αλλά αυτό ήταν παροδικό. Ο αγωνιστικός χώρος του ΟΑΚΑ έχει "χαλάσει" πάλι και όσο περνάει ο καιρός θα φαίνεται και περισσότερο με αποκορύφωμα τα playoffs, που θα γίνεται παιχνίδι κάθε τρεις ημέρες. Είναι απίστευτο, αλλά μιλάμε, για ένα γήπεδο, το οποίο χρησιμοποιούν δύο ομάδες και πληρώνουν ενοίκιο για αυτό.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟΚ;

Και να τελειώσω με κάτι, που με τρώει να το πω από την ημέρα, που ορίστηκε η ρεβάνς του αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ δεν μπορούσαν να παίξουν και οι δύο στο ΟΑΚΑ την ερχόμενη εβδομάδα. Και η ΕΠΟ όρισε να γίνει την ερχόμενη Τετάρτη το Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ και όχι το ΑΕΚ - Παναιτωλικός.

Και έτσι ο Παναθηναϊκός μέσα σε δέκα ημέρες θα παίξει τρεις φορές με τον ΠΑΟΚ και μία φορά με την ΑΕΚ. Η ΕΠΟ έκανε αυτό, που έκανε για τους δικούς της λόγους. Το γεγονός, ότι δεν σε σέβονται σαν Παναθηναϊκό είναι και μεγάλη ευθύνη της διοίκησης του Παναθηναϊκού. Το έχω γράψει και το έχω πει πάρα πολλές φορές, αυτό είναι ένα ακόμα παράδειγμα.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ