OPINIONS

Η σφραγίδα Δώνη και το ρεκόρ Βαγιαννίδη!

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για το ονειρικό ντεμπούτο του Βαγιαννίδη με τον Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα, αλλά και τη δουλειά του Γιώργου Δώνη που παρουσιάζει μία ανταγωνιστική ομάδα στον δεύτερο γύρο και δεν δυσκολεύτηκε να σημειώσει τρία γκολ απέναντι στον Παναιτωλικό.

Μετά τον αποκλεισμό στο Κύπελλο ήταν ένα ερωτηματικό, για τον Παναθηναϊκό, αν θα παρουσιαστεί με κέφι κόντρα στον Παναιτωλικό και δεν θα είναι επηρεασμένος από το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Η απάντηση δόθηκε στο γήπεδο.

Οι πράσινοι εξασφάλισαν τη νίκη στο πρώτο ημίχρονο με το 2-0 και μόλις έγινε και το 3-0 στο 47 , ουσιαστικά έκαναν οικονομία δυνάμεων και έφθασαν σε μία άνετη νίκη. Ουσιαστικά ο Παναθηναϊκός συνέχισε από εκεί που είχε σταματήσει πριν την ήττα από την ΑΕΚ. Είχε ένα σερί νικών με γκολ και αυτό έγινε και χθες.

Ο ΒΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΑΣΙΣΤ

Ασφαλώς το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό θα είναι χαραγμένο στην μνήμη του 18χρονου Βαγιαννίδη. Έπαιξε για πρώτη φορά με τον Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα και στην ενδεκάδα και σημείωσε το πρώτο του γκολ, ενώ είχε και μία ασίστ στο γκολ του Ζαχίντ. Δεν έπαιξε μπακ, αλλά χαφ και έδειξε ότι έχει στοιχεία, που αν προσέξει και προσεχθεί θα τον βοηθήσουν να κάνει καριέρα. Γρήγορος με καλή τεχνική, πάτησε περιοχή, όπως φάνηκε και στο γκολ που έβαλε.

Καιρό τώρα ο Παναθηναϊκός είναι σε συζητήσεις με τον παίκτη με στόχο την ανανέωση του συμβολαίου του, αλλά ακόμα δεν υπάρχει συμφωνία. Οι συζητήσεις γίνονται με τους γονείς και τον μάνατζερ του παίκτη, αλλά η μητέρα του παίζει καθοριστικό ρόλο και δεν είναι τόσο "ζεστή" να μείνει ο γιος της στον Παναθηναϊκό. Ο Βαγιαννίδης είναι ένα παιδί, που κάτι έχει το βλέπεις, όταν παίζει και θα πρέπει στον Παναθηναϊκό να κάνουν,ότι περνάει από το χέρι τους, για να τον κρατήσουν.

Φυσικά έχει αδυναμίες στο αμυντικό του κομμάτι, αλλά αν δουλέψει θα βελτιωθεί. Είναι δεδομένο το ενδιαφέρον και η πρόταση του ΠΑΟΚ στον παίκτη, που προτιμάει Παναθηναϊκό όπως δήλωσε και ο ίδιος και θα δούμε ποια θα είναι η εξέλιξη. Με το γκολ που πέτυχε χθες έγινε ο νεαρότερος παίκτης του Παναθηναϊκού που σκοράρει στο ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα.

Ο ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΝΕΑ ΕΛΛΗΝΕΣ

Ένα άλλο παιδί που προέρχεται από τις ακαδημίες είχε εξαιρετική απόδοση και χθες. Ο Κώστας Αποστολάκης βελτιώνεται συνέχεια στην θέση του δεξιού μπακ. Στο πρώτο ημίχρονο είχε καλή συνεργασία με τον Βαγιαννίδη και από δικές τους συνεργασίες μπήκαν τα δύο από τα τρία γκολ.

Ο Αποστολάκης πλέον είναι και πολύ καλός αμυντικός . Πέφτει στην μπάλα, συνήθως κερδίζει καλά τις μονομαχίες και εξουδετερώνει καλούς ακραίους, που έχει απέναντι του. Στο παιχνίδι αυτό... νίκησε τον Ρόσα , ο οποίος έγινε αλλαγή. Και του Αποστολάκη το συμβόλαιο λήγει και αυτό είναι σε εκκρεμότητα και ο Παναθηναϊκός δεν το κλείνει το θέμα. Διότι από τον Παναθηναϊκό εξαρτάται.

Με την βελτίωση που παρουσιάζει ο Αποστολάκης, μπορεί η ομάδα να τον εμπιστευτεί τα επόμενα χρόνια και να αποτελέσει δίδυμο μαζί με τον παίκτη που θα έρθει από την στιγμή που θα φύγει ο Γιόχανσον.
Επίσης το αξιοσημείωτο της ενδεκάδας με τον Παναιτωλικό είναι ότι η ομάδα είχε εννέα Έλληνες παίκτες και μόλις δύο ξένους. Είναι από τα καλά νέα μίας ομάδας, που από πέρυσι άρχισε να χτίζεται και βελτιώνεται στα χέρια του Δώνη.

ΖΑΧΙΝΤ ΚΑΙ ΜΑΚΕΝΤΑ

Οι άλλοι δύο σκόρερς του Παναθηναϊκού ο Ζαχίντ και ο Μακέντα , ήταν δραστήριοι. Ο Ιταλός έβγαλε συνεργασίες στο πρώτο ημίχρονο και περισσότερο φάνηκε σαν πασέρ, ενώ σημείωσε το τρίτο γκολ με πέναλτι.

Ο Ζαχίντ πέτυχε ένα υπέροχο γκολ με ωραία ενέργεια και εκτέλεση. Ο Ζαχίντ στο πρώτο ημίχρονο και αυτός θα μπορούσε να σκοράρει και σε άλλη φάση και βοήθησε πολύ με τις πάσες του.

Ο ΔΩΝΗΣ ΚΑΙ Ο ΧΑΤΖΗΓΙΟΒΑΝΗΣ

Ο Χρήστος Δώνης δεν σκόραρε, παρά το ότι είχε μία καλή ευκαιρία, αλλά έκανε όλα τα άλλα. Μάρκαρε σωστά στον χώρο του και όχι μόνο, και θα έδινε δύο ασίστ αν ο Χατζηθεοδωρίδης και ο Ζαχίντ έβρισκαν στόχο. Και του Δώνη το συμβόλαιο λήγει και περιμένει ο παίκτης τις επόμενες ημέρες την οικονομική πρόταση του Παναθηναϊκού με τις πιθανότητες να είναι υπέρ της παραμονής του.

Ο Χατζηγιοβάνης έκανε και αυτός ένα πολύ καλό παιχνίδι , ταλαιπώρησε την άμυνα του Παναιτωλικού και κέρδισε και το πέναλτι , από το οποίο έγινε το 3-0.

ΜΠΗΚΕ ΣΤΑ PLAYOFFS ΚΑΙ ΤΥΠΙΚΑ

Με τη νίκη επί του Παναιτωλικού ο Παναθηναϊκός εξασφάλισε και μαθηματικά την συμμετοχή του στα playoffs, κάτι, που ήταν στόχος από την αρχή της χρονιάς και έγινε πραγματικότητα εύκολα με τον καλό δεύτερο γύρο, που έκανε η ομάδα του Δώνη.

Για τον κανονικό Παναθηναϊκό αυτό φυσικά θα ήταν το αυτονόητο. Για τον σημερινό Παναθηναϊκό είναι ένας στόχος, που επιτεύχθηκε. Και αυτό, που πρέπει να γίνει μέχρι το τέλος της χρονιάς είναι η ομάδα, να παίζει καλά , να κερδίζει και αν μπορεί να φθάσει και πιο ψηλά. Όσο για το Κύπελλο ήταν δύσκολο η ομάδα να προκριθεί σε βάρος του ΠΑΟΚ, αλλά αν είχε καλύτερη κλήρωση πιστεύω θα ήταν στα ημιτελικά.

ΤΟ ΓΚΟΛ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΑΡΝΗΤΙΚΟ

Αν υπάρχει κάτι αρνητικό από το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό είναι το γκολ, που δέχθηκε ο Παναθηναϊκός στο τέλος. Μία κακή αντίδραση όλων των αμυνόμενων στην στημένη φάση, που κατέληξε σε γκολ του Ντάουντα. Γενικά οι Πούγγουρας και Νούνες έκαναν λάθη και ο πρώτος φαίνεται, ότι περνάει ένα ντεφορμάρισμα.

Αλλά σε εκείνη την φάση ήταν λάθος η αντίδραση όλων των αμυνόμενων και είναι κακό. Στο ματς αυτό ο Παναθηναϊκός δεν το πλήρωσε, αν ξαναγίνει στο επόμενο παιχνίδι θα το πληρώσει. Άτυχος στάθηκε ο Κολοβέτσιος , που τραυματίστηκε στα πρώτα λεπτά και θα μείνει ένα μήνα εκτός γηπέδων τώρα που θα έπαιρνε χρόνο συμμετοχής , αφού είναι τιμωρημένος και ο Σένκεφελντ.

Η ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΔΩΝΗ

Το πρωτάθλημα στην κανονική του διάρκεια τελειώνει. Και ο Παναθηναϊκός με τον δεύτερο γύρο, που κάνει, που έχει δύο ήττες από Ολυμπιακό (δεν του δόθηκαν δύο πεναλτι) και την ΑΕΚ(με το μυαλό στον ΠΑΟΚ και πολλές αλλαγές) δείχνει μία μεγάλη βελτίωση σε σχέση με το πρώτο μισό.

Στα άλλα παιχνίδια έχει 7 νίκες και δύο ισοπαλίες. Απολογισμός που παραπέμπει σε ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό, κάτι που βάση ρόστερ και δυναμικής ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να κάνει. Αυτό κάτι λέει για την δουλειά του Γιώργου Δώνη και των συνεργατών του.

Ο Παναθηναϊκός έχει την κατοχή , δημιουργεί φάσεις παίζει στα περισσότερα παιχνίδια καλό ποδόσφαιρο , παίζει όπως πρέπει να παίζουν οι μεγάλες ομάδες. Όχι αμυντικά και με αντεπιθέσεις, αλλά με ποδόσφαιρο κατοχής . Είναι πολύ σημαντικό, ότι αυτό συμβαίνει με αυτό το ρόστερ, αλλά και με πολλούς Έλληνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ