OPINIONS

Το προβάδισμα του Γκάρι Ροντρίγκες για τα "φτερά" του Ολυμπιακού

Το προβάδισμα του Γκάρι Ροντρίγκες για τα "φτερά" του Ολυμπιακού

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος εξηγεί γιατί ο Ολυμπιακός δεν αφήνει την υπόθεση Γκάρι Ροντρίγκες και την κυνηγάμέχρι τέλους. Η διαφορά με Μπουφάλ, Ενκουντού και οι άλλες υποψηφιότητες.Ο ρόλος του Μαρτίνς και ο σύνδεσμος.

Και ξαφνικά Γκάρι Ροντρίγκες ξανά για τον Ολυμπιακό! Πρόκειται για ένα ακόμη τουρκικό σενάρια από τα πολλά που γεννούν οι γείτονες στη διάρκεια κάθε μεταγραφικού παζαριού ή έχει ρεαλιστική βάση; Όσοι γνωρίζουν το παρασκήνιο της προσπάθειας των “ερυθρολεύκων” για να αποκτήσουν έναν εξτρέμ πρώτης γραμμής, καταλαβαίνουν ότι ισχύει το δεύτερο σενάριο.

Οινταμπλούχοι ποτέ δεν εγκατέλειψαν οριστικά την υπόθεση του 29χρονου ακραίου παρά τις μεγάλες δυσκολίες που έχει αναλύσειδιεξοδικάτο Sport24.gr.Αναφερόμαστε κυρίως στο οικονομικό σκέλος της ιστορίας, καθώς οι καθαρές αποδοχές του Ολλανδού με καταγωγή από το Πράσινο Ακρωτήρι ποδοσφαιριστή, ξεπερνούν τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Είχαμε γράψει χαρακτηριστικά ότι την απόσταση ανάμεσα στον Ροντρίγκες και τον Πειραιά “μεγαλώνουν” αρκετά εκατομμύρια ευρώ. Όσο η υπόθεση ήταν μπερδεμένημεταξύ Φενέρ, Αλ Ιτιχάντ και Ολυμπιακού, τα πράγματα ήταν ακόμη πιο δύσκολα και οι πιθανότητες ακόμη λιγότερες. Εδώ, όμως, θα πρέπει να τοποθετήσουμε την πιο σημαντική παράμετρο...

ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ… ΜΑΡΤΙΝΣ

Τον Γκάρι Ροντρίγκες τον γουστάρει πολύ ο Πέδρο Μαρτίνς. Θεωρεί ότι μεταξύ όλων των υποψηφίων εξτρέμ που εξετάζει ο Ολυμπιακός, αυτός μπορεί να του κάνει καλύτερα τη δουλειά. Αυτό που πολύς κόσμος δεν έχει καταλάβει ως τώρα, αλλά αποτελεί μεγάλη αλήθεια είναι πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης και οι συνεργάτες του θέλουν να “προικίσουν” τον Πορτογάλο τεχνικό με όσο γίνεται περισσότερες δικές του -πρώτες- επιλογές.

Δεν είναι πάντα εύκολονα αποκτά μια ομάδα το “νούμερο 1” της λίστας του προπονητή ανά θέση, αλλά αυτό συνέβη στις περιπτώσεις του Ραφίνια και του Πέπε, αλλά και του Εμβιλά, τον οποίο ο κόουτς τη δεδομένη χρονική στιγμή προτίμησε από τον Τιάγκο Σίλβα της Νότιγχαμ. Ο Πορτογάλος μέσος της Φόρεστ μπορεί τελικά να πιάσει λιμάνι, ακόμη κι αν δεν υπάρξει άλλη αποχώρηση από τον άξονα(Καφού;), αλλά σε πρώτη φάση ο κόουτς προτίμησε Εμβιλά για το “6”, Πέπε για το “8” κι αυτό το πλάνο υλοποίησε η διοίκηση.

Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΜΠΟΥΦΑΛ, ΕΝΚΟΥΝΤΟΥ

Για να γυρίσουμε στην ιστορία του εξτρέμ, ούτε ο Μπουφάλ, ούτε ο Ενκουντού ήταν αρχικά στη λίστα των “ερυθρολεύκων”. Προέκυψαν στις διαπραγματεύσεις για τον Εμβιλά κι επειδή είναι καλοί παίκτες, οι αρμόδιοι τους τοποθέτησαν ψηλά στη σχετική λίστα. Όσο το “φλερτ” με τονΓκάρι ήταν… παγωμένο, λογικό ήταν να γίνουν επαφές και με άλλους υποψηφίους, όπως θα γίνουν ξανά κι αν κάπου κολλήσειπάλι.

Η ουσία είναι, επειδή πολύς κόσμος έχει βγάλει λανθασμένα συμπεράσματα, ότι ο Μπουφάλ, όσο καλός κι αν είναι ή όσο φευγάτος από τη Σαουθάμπτον, δεν δείχνει να έχει ως πρώτη επιλογή το ελληνικό πρωτάθλημα. Κι αυτό μετράει πολύ σε μια μεταγραφή που θα ξεπεράσει τα 5 εκατομμύρια ευρώ. Είναι πολύ σημαντικό ο “εκλεκτός” να θέλει και να γουστάρει να έρθει. Δεν υπάρχει πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα από τον Βαλμπουενά που ήρθε ορεξάτος στα 35 κι έκανε παπάδες.

Να δώσει ο Ολυμπιακός ένα καράβι λεφτά για να “ψήσει” τον Μπουφάλ κι εκείνος να έρθει επειδή δεν θα έχει κάτι καλύτεροαπό εκεί που προτιμά να πάει, σημαίνει και πολύ μεγάλο ρίσκο. Μην ξεχνάμε τι έγινε πριν μερικά χρόνια με τον Καρσελά που ήταν ανάλογη περίπτωση, ήρθε και δεν ακούμπησε, σε μια χρονιά, βεβαίως, που δεν κύλησε καλά,γενικώς,για τους Πειραιώτες.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΥΚΟΛΟ ΓΚΟΛ

Όσο για τον Ενκουντού κι εδώ υπάρχει ένας σοβαρός ενδοιασμός. Ο Γάλλος ακραίος δεν έχει το γκολ. Ούτε να το βάλει, ούτε να το φτιάξει. Είναι ποιοτικός, γρήγορος με τη μπάλα, καλός στο “ένας με έναν”, αλλά αν ο Ποντένσε είναι μια φορά δύσκολος στο να τελειώσει μια φάση, ο 25χρονος της Μπεσίκτας είναι… δέκα! Σε 151 επίσημα παιχνίδια ως τώρα, έχει 18 γκολ και 13 ασίστ. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους.

Αντίθετα, ο 29χρονος Ροντρίγκες σε 286 παιχνίδια ως τώρα μετράει 61 γκολ και 58 ασίστ. Είναι μεγάλη η διαφορά δεν συμφωνείτε; Το τι θα συμβεί τελικά δεν είναι εύκολο να το προεξοφλήσει κανείς στην παρούσα φάση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όσο η ιστορία του Γκάρι Ροντρίγκες παραμένει ζωντανή, ο Ολυμπιακός θα είναι μέσα και θα τη διεκδικεί μέχρι τελικής πτώσης ή επικράτησης.

Για τους Μπουφάλ και Ενκουντού, τα δεδομένα είναι περίπου όπως τα περιγράψαμε. Δεν αποκλείεται, καθόλου μάλιστα, να προκύψει στο τέλος κάποια άλλη περίπτωση που είτε δεν έχει διαρρεύσει ως τώρα ή έχει περάσει στα ψιλά. Γενικά πρόκειται για μια θέση που ο Ολυμπιακός και ο προπονητής του θέλουν να πάνε σε μια όσο το δυνατό πιοsafeεπιλογή, παρότι σε μια μεταγραφή υπάρχει δεδομένα ρίσκο.

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες από την Τουρκία σύμφωνα με τις οποίες οι “ερυθρόλευκοι” έχουν συμφωνήσει με τη Φενέρ, όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, ο δρόμος ανοίγει σημαντικά. Το ζητούμενο από εκεί και πέρα είναι να βρεθεί η χρυσή τομή και με την πλευρά του ποδοσφαιριστή. Εκείνο που πολλοί δεν γνωρίζουν είναι ότι το μανατζερικό γραφείο που εκπροσωπεί τον Πέδρο Μαρτίνς μέχρι πριν από μερικά χρόνια έλεγχε και τον Γκάρι Ροντρίγκες. Οι ίδιοι άνθρωποι ή μάλλον ο ίδιος, έφερε τον Πορτογάλο τεχνικό στον Ολυμπιακό και πήγε τον Ολλανδό στον ΠΑΟΚ πριν από μερικά χρόνια, όταν οι “ερυθρόλευκοι” δεν έδειξαν ενδιαφέρον…

Αυτό μπορεί να μη σημαίνει πολλά, αλλά δεδομένα τόσο ο Πέδρο Μαρτίνς όσο και η διοίκηση του Ολυμπιακού έχουν τα απαραίτητα κανάλια και για να ξέρουν ανά πάσα στιγμή τι γίνεται με τον Γκάρι, αλλά και το τι μπορεί να συμβεί. Λογικά, πάντως, πριν από το τέλος της εβδομάδας, δεν θα έχουμε κάποια οριστική εξέλιξη από τη στιγμή που οι “ερυθρόλευκοι” ζουν και αναπνέουν για την πρόκριση σε βάρος της κυπριακής Ομόνοιας. Κάθε πράγμα στον καιρό του, προηγούνται οι όμιλοι του Champions League.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ