OPINIONS

Ρούμπεν Σεμέδο: Από τη φυλακή στην Εθνική μέσω Ολυμπιακού

Ρούμπεν Σεμέδο: Από τη φυλακή στην Εθνική μέσω Ολυμπιακού
EUROKINISSI SPORTS

Από την πλήρη απαξίωση στην απόλυτη δικαίωση, τέσσερις αγώνες δρόμος. Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος γράφει για το εντυπωσιακό come back του Ρούμπεν Σεμέδο που συστήθηκε ξανά στο top ποδοσφαιρικό επίπεδο με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Το ποδόσφαιρο όπως και η ζωή κρύβουν μικρές ή μεγάλες ιστορίες. Κάποιες μοιάζουν με παραμύθι. Όπως αυτό που ζει στην Ελλάδα ο Ρούμπεν Σεμέδο. Ο Πορτογάλος αμυντικός, μετά και το γκολ που πέτυχε το βράδυ της Τρίτης (και 13) κόντρα στη Μπασακσεχίρ, είδε το όνομά του να φιγουράρει στην προεπιλογή της Εθνικής ομάδας που επέλεξε ο Φερνάντο Σάντος.

Πόσοι αλήθεια περίμεναν ότι μέσα σε δύο μήνες ο 25χρονος στόπερ θα έκανε τέτοιο come back; Ελάχιστοι! Ανάμεσά τους, ωστόσο, ήταν ο Πέδρο Μαρτίνς και ο Βαγγέλης Μαρινάκης που δικαιώθηκαν πανηγυρικά και για την επιλογή, αλλά και για την επιμονή. Πήραν ένα ρίσκο που αποδείχθηκε λίρα εκατό.

Η Βιγιαρεάλ ήθελε να τον ξεφορτωθεί όσο – όσο έπειτα από τις σοβαρές περιπέτειες που είχε με τη δικαιοσύνη και είχαν ως αποτέλεσμα να προφυλακιστεί για διάστημα πέντε μηνών. Στο "κίτρινο υποβρύχιο"... έκλαιγαν τα 14 εκατομμύρια που δαπάνησαν για να τον αποκτήσουν το καλοκαίρι του 2017 από τη Σπόρτινγκ Λισσαβώνας. Κλονίστηκαν τόσο πολύ από την περιπέτεια του Ρούμπεν που δεν θέλησαν να του δώσουν ούτε δεύτερη ευκαιρία. Προτίμησαν να πετάξουν την επένδυσή τους όσο γίνεται πιο μακριά.

Στον Πειραιά, ωστόσο, είχαν αντίθετη άποψη για τον παίκτη που είχε πρωτοσυστήσει στη διοίκηση του Ολυμπιακού ένας άλλος Πορτογάλος τεχνικός, ο Μάρκο Σίλβα, με την υποσημείωση ότι μπορεί να αγωνιστεί και ως αμυντικός μέσος. Ο Σεμέδο ήταν μόλις 22 ετών, αλλά ο τότε προπονητής του Ζόρζε Ζεσούς αποφάσισε να τον κρατήσει στην ομάδα για να μοσχοπουληθεί έναν χρόνο αργότερα, έστω κι αν η συνέχεια στην Ισπανία δεν δικαίωσε τις μεγάλες προσδοκίες.

Το πόσο πολύ ήθελε ο μακρυμάλλης στόπερ να μετακομίσει στον Ολυμπιακό ψάχνοντας στο μεγάλο λιμάνι της Ελλάδας τη δική του Ιθάκη, φάνηκε από τη βιασύνη του να ακολουθήσει το επίσημο instagram της "ερυθρόλευκης" ΠΑΕ, περίπου έναν μήνα πριν ολοκληρωθεί η μεταγραφή του. Ο συμπατριώτης του προπονητής, είχε κάνει ήδη καλή δουλειά. Τον έπεισε για το project, δεν δίστασε να τον εμπιστευθεί την ώρα που για πολλούς στην Ιβηρική ήταν "persona non grata" και η απόφαση αποδείχθηκε άκρως αποδοτική.

Όχι επειδή ο Ρούμπεν Σεμέδο είναι ένας πολύ προικισμένος ποδοσφαιριστής, όσο λίγοι που πέρασαν από τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Αυτό λίγο – πολύ το γνωρίζαμε και πριν έρθει. Αλλά επειδή ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύθηκε απόλυτα το timing. Ο Σεμέδο νιώθει ευγνώμων για την ευκαιρία και την εμπιστοσύνη. Το αποδεικνύει σε κάθε μικρή ή μεγαλύτερη ευκαιρία. Και μέσα στο γήπεδο κι έξω από αυτό.

ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ

Γουστάρει την κάθε μέρα, την κάθε ώρα ως παίκτης του Ολυμπιακού. Έγινε ένα με τους συμπαίκτες του από την πρώτη στιγμή και συμπεριφέρεται λες και βρίσκεται χρόνια στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη. Είναι χαμογελαστός, φιλικός με όλους, "δαγκώνει" πάνω στο χορτάρι, αλλά έξω από αυτό εμφανίζεται σεμνός και ταπεινός σαν ευγενικό παιδί. Κι αυτό, σε τέτοιο βαθμό, δεν μπορεί να γίνει επιτηδευμένα.

Ο Σεμέδο, για όσους δεν το γνωρίζουν, είναι μικροπαντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. Σε πρόσφατη συνέντευξή του αναφερόμενος στην προσωπική του περιπέτεια ξεκαθάρισε ότι κατάλαβε το λάθος και θα είναι υποδειγματικός σύντροφος και γονιός, για τη σύζυγο και τα παιδιά του. Όσο για το γήπεδο; Μπήκε στα βαθιά πριν καν συμπληρώσει μια βδομάδα προπονήσεων.

Ήδη μετράει τέσσερα επίσημα παιχνίδια και δύο -πολύ σημαντικά- γκολ, χωρίς να είναι 100% έτοιμος από πλευράς φυσικής κατάστασης. Έχασε, άλλωστε, ένα μεγάλο μέρος της προετοιμασίας και δουλεύει στα κόκκινα για να το καλύψει το συντομότερο δυνατό. Μέσα απ' όλη αυτή τη διαδικασία ο Ρούμπεν συστήθηκε ξανά στο υψηλό επίπεδο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Μέσα σε διάστημα μικρότερο του μήνα, κατάφερε να φτάσει μέχρι την προεπιλογή της Εθνικής Πορτογάλιας και να απογειώσει ξανά τις μετοχές του.

Κι όλα αυτά, πριν αρχίσει καλά – καλά η σεζόν. Αν συνεχίσει έτσι, πολύ σύντομα θα αξίζει όχι μόνο 14 εκατομμύρια που τον απέκτησε πριν δύο χρόνια η Βιγιαρεάλ, αλλά πολλά περισσότερα. Μέχρι τότε θα έχουν την ευκαιρία να τον απολαύσουν όσο γίνεται πιο πολύ οι φίλοι του Ολυμπιακού, καθώς είχαν χρόνια - από την εποχή Μέλμπεργκ- να δουν έναν τόσο καλό ξένο στόπερ με την εμφάνιση της αγαπημένης τους ομάδας.

Υ.Γ.: Για την ιστορία, ο Ρούμπεν Σεμέδο δεν έχει κληθεί ποτέ ξανά στην Εθνική Ανδρών της Πορτογαλίας, όπως συνέβη τώρα με τον Φερνάντο Σάντος. Υπήρξε, ωστόσο, μέλος της U20 και U21 με 15 -συνολικά- συμμετοχές και 4 γκολ!

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Τα σαγόνια του καρχαρία κι η σφυρίχτρα του Άγγλου
Ολυμπιακός: Με VAR στο "Γ. Καραϊσκάκης" κόντρα στην Κρασνοντάρ
Σα, Σεμέδο και Ολιβέιρα στην προεπιλογή της Πορτογαλίας
Δύο... Μπεργκ κατά του Ολυμπιακού
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ