OPINIONS

Ολυμπιακός: Χαίρεσαι να τον βλέπεις

SUPERLEAGUE / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

O Σταύρος Γεωργακόπουλος αναλύει το +7 του Ολυμπιακού στα τρία τελευταία ματς, τα εγκώμια του Παράσχου και το ότι η ανοδική πορεία συνεχίζεται χωρίς καμία μεταγραφή!

Επειδή η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στον νικητή, ας σταθούμε σε κάποιες από τις ατάκες του πολύπειρου Γιώργου Παράσχου έπειτα από την κυριακάτικη αναμέτρηση της Τρίπολης:

" Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά. Μπορώ να πω ότι είναι η μόνη ομάδα που μας πίεσε τόσο. Σίγουρα ήταν πολύ καλός. Δεν έχει καμία σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Θεωρώ ότι ο φετινός Ολυμπιακός είναι πάρα πολύ καλός. Είναι μια ταχύτατη ομάδα που τρέχει και πιέζει σε όλο το 90λεπτο. Ήταν πολύ δύσκολο να ανταποκριθούμε στον ρυθμό του”. Αποθέωση!

Ο άμεσος συνεργάτης του κόουτς του Αστέρα, Παναγιώτης Γκουτσίδης, είχε δηλώσει λίγο νωρίτερα on camera: “ Η προσπάθεια των παιδιών ήταν πολύ καλή, αντιμετωπίσαμε μία ομάδα που παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο από τις άλλες μεγάλες”. Τα -υπόλοιπα- λόγια είναι μάλλον περιττά.

Ο Αστέρας, για όσους έχουν ασθενή μνήμη, τις προηγούμενες δύο αγωνιστικές είχε αντιμετωπίσει ΠΑΟΚ και ΑΕΚ αντίστοιχα. Έχασε και από τους δύο, με μεγαλύτερο σκορ. Στην Τρίπολη από την ομάδα του Λουτσέσκου ηττήθηκε με 3-0. Στο ΟΑΚΑ την προηγούμενη Κυριακή έχασε πάλι 3-0 από το συγκρότημα του Ουζουνίδη. Τα καλύτερα λόγια, όμως, για τον Ολυμπιακό τα κράτησε κι αυτό αποτελεί ένα -ακόμη- μικρό παράσημο για τη δουλειά που γίνεται από το καλοκαίρι ως τώρα στις εγκαταστάσεις του Ρέντη.

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΧΩΡΙΣ ΝΕΟ ΦΟΡ

Όλο το προηγούμενο διάστημα, για τουλάχιστον δύο μήνες, όλοι συζητούσαν για το πρόβλημα του Ολυμπιακού στο σκοράρισμα. Μια ομάδα που παίζει δημιουργικά, βγάζει ενέργεια, ένταση, ταχύτητα και συνδυαστικό παιχνίδι στο επιθετικό "κομμάτι", δημιουργεί τις περισσότερες "τελικές", αλλά δεν μπορεί να σκοράρει. Γι' αυτή τη δουλειά αποκτήθηκε τελικά ο Φράνκο Σολδάνο. Ένας Αργεντινός στράικερ πλήρους μέλλοντος που, όμως, χθες όπως και στα δύο προηγούμενα "διπλά" (σε Λιβαδειά και Γιάννενα) ήταν εκτός 18άδας...

ΣΕ ΤΡΙΑ ΜΑΤΣ +7!

Ούτε μία χειμερινή μεταγραφή δεν χρειάστηκαν οι "ερυθρόλευκοι" για να περάσουν... τρένο από τρία σερί εκτός έδρας ματς. Σε έδρες που συνήθως τους έβγαινε η ψυχή και συχνά-πυκνά έχαναν βαθμούς. Για να μην πάμε μακριά τη βαλίτσα, πέρυσι ο Ολυμπιακός στα αντίστοιχα παιχνίδια δεν νίκησε ούτε ένα! Αναδείχθηκε ισόπαλος (1-1) με τον Λεβαδειακό και τον Αστέρα (σ.σ. δεν τον νίκησε ούτε στο Φάληρο, 1-1 κι αυτό το ματς), ενώ στα Γιάννενα, στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής οι παίκτες του Γιάννη Πετράκη είχαν επιβληθεί με 3-0! Με απλά μαθηματικά μόνο σε αυτά τα τρία παιχνίδια ο Ολυμπιακός του Πέδρο Μαρτίνς έχει μαζέψει +7 βαθμούς. Αυτό από μόνο του λέει πολλά...

Ας πάμε, όμως, και στα επί μέρους στοιχεία της αναμέτρησης. Για δεύτερη φορά φέτος ο Ολυμπιακός "έκλεισε" αγώνα του έχοντας μικρότερο ποσοστό κατοχής μπάλας από τον αντίπαλό του (51-49). Η πρώτη ήταν στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ (57-43). Το γεγονός αυτό, ωστόσο, δεν εμπόδισε τους “ερυθρόλευκους” να προηγηθούν ξανά από το πρώτο ημίχρονο, να βρουν ανοικτό γήπεδο στο β' μέρος, αλλά και να βελτιώσουν κατά πολύ τον μέσο όρο τους στο σκοράρισμα. Στο ξεκίνημα της σεζόν χρειάζονταν γύρω στις 15 "τελικές" για να βρουν δίχτυα. Πλέον σκοράρουν 1/7. Στην Τρίπολη έβαλαν δύο γκολ (σ.σ. από το ύψος της μικρής περιοχής) σε 15 "τελικές", τις 9 στο στόχο. Κι αν ήταν λίγο πιο εύστοχος ο Ποντένσε, θα μπορούσαν να βάλουν τουλάχιστον άλλα δύο.

Ο... ΠΕΡΣΙΝΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ

Στη βελτίωση της εικόνας στο επιθετικό σκέλος, έχει παίξει ασφαλώς ρόλο το εντυπωσιακό come back του Λάζαρου. Μετά από έναν πρώτο γύρο με πολλές διακυμάνσεις στην απόδοση, απόρροια και κάποιων τραυματισμών, ο διεθνής μεσοεπιθετικός επέστρεψε δριμύτερος κι έχει βάλει τις βάσεις για δεύτερο γύρο ανάλογο του περσινού με τη φανέλα της ΑΕΚ. Παίζει πολύ μεγάλο ρόλο η παρουσία του Χριστοδουλόπουλου στον πλουραλισμό της ομάδας στο γκολ, όχι μόνο επειδή ξέρει να σκοράρει, αλλά κι επειδή ξέρει να πασάρει, όπως έκανε ιδανικά στη φάση του 0-1, όταν με μία πάσα έβγαλε τον Φορτούνη φάτσα με τον Παπαδόπουλο. Στα δύο τελευταία ματς με ΠΑΣ και Αστέρα, έχει 2 γκολ και μία ασίστ. Πέρυσι με την ΑΕΚ σε 47 (!) συμμετοχές είχε 16 γκολ και 5 ασίστ. Φέτος με τον Ολυμπιακός σε 21 παρουσίες έχει 8 γκολ και μία ασίστ. Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον η συνέχεια για να δούμε τι θα γράψει συνολικά το κοντέρ.

ΤΟ ΒΙΟΛΙ ΤΟΥ ΦΟΡΤΟΥΝΗ

Όσο για τον Κώστα Φορτούνη, συνεχίζει το... βιολί του. Πάλι γκολ, πάλι ασίστ. Στη Λιβαδειά σκοράρει το 0-1 πριν συμπληρωθούν δέκα λεπτά αγώνα. Στα Γιάννενα προκαλεί το 0-1 (αυτογκόλ Σκόνδρα) πάλι στα πρώτα λεπτά. Χθες κάνει το 0-1 με το αριστερό στο 28'. Άλλο ένα γκολ χρειάζεται για να κάνει double double, για να δανειστούμε τον όρο του μπάσκετ. Σε 28 συμμετοχές έχει 9 γκολ και 10 ασίστ. Αν συνεχίσει έτσι, θα κάνει σεζόν ανάλογη ίσως και καλύτερη από εκείνη με τον Μάρκο Σίλβα στο τιμόνι (39 συμμετοχές, 21 γκολ, 19 ασίστ).

Πολλή κουβέντα είχε γίνει το προηγούμενο διάστημα για το αν θα μείνει ή θα φύγει ο Χασάν. Εκείνοι που... ξέρουν, επέμεναν ότι ο Αιγύπτιος δεν θα κουνηθεί και θα γράψει κι άλλα ματς μέχρι το τέλος της σεζόν. Ο Μαρτίνς τον ξέρει, τον θέλει, τον εμπιστεύεται. Βασικό τον είχε πάλι χθες. Μικρό το γήπεδο του Αστέρα, η μπάλα θα σηκωνόταν κάποια στιγμή, χρειαζόταν και το ύψος του, αλλά και την ικανότητα να ντριμπλάρει σε μικρό χώρο. Δεν έκανε πολλά, αλλά ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις.

Έτσι θα πάμε μέχρι το φινάλε. Μία ο Γκερέρο, μία ο Χασάν, μία και οι δύο μαζί, με ολίγη από Σολδάνο μέχρι να προσαρμοστεί. Το τρικ με τον Φορτούνη, πάντως, να ντουμπλάρει μία δεξιά και μία αριστερά τον εξτρέμ για να δημιουργεί υπεραριθμία και να βάζουν στη μέση τον αντίστοιχο μπακ ακόμη δεν έχει βρει απάντηση από τους αντίπαλους προπονητές. Ειδικά από δεξιά που ανεβαίνει διαρκώς και ο Ομάρ, ο Ολυμπιακός μοιάζει αχτύπητος.

ΠΑΕΙ ΓΙΑ 4-5 "ΜΑΖΕΜΕΝΑ"

Με δύο κουβέντες, η νέα ομάδα του Ολυμπιακού, μια ομάδα που χτίστηκε το καλοκαίρι με 70% νέα υλικά και νέο αρχιτέκτονα, βελτιώνεται, αρέσει, εμπνέει σεβασμό και εξελίσσεται διαρκώς. Είναι αναμφίβολα το καλύτερο φετινό project όπως έχει δηλώσει, εδώ και καιρό, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού Γιώργος Δώνης. Πρωτάθλημα μπορεί να μην πάρει, αλλά αν συνεχίσει έτσι θα πάρει τα 4-5 επόμενα. Αυτό "δείχνει" το γήπεδο. Αρκεί το καλοκαίρι να υπάρξουν μόνο οι λογικές αποχωρήσεις/πωλήσεις και να μην επηρεαστεί ο φετινός κορμός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ