OPINIONS

Ολυμπιακός - Μίλαν: "Τόρο" μαινόμενος

EUROPA LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΜΙΛΑΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
EUROPA LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΜΙΛΑΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Βασίλης Τοροσίδης επέστρεψε το καλοκαίρι στα παλιά λημέρια για να αποδείξει "μια φορά αρχηγός, για πάντα αρχηγός". Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος στέκεται στην καταλυτική παρουσία του στο χτίσιμο του νέου Ολυμπιακού και εξηγεί γιατί «άλλο "Τόρο" κι άλλο Τουρέ».

Όταν η διοίκηση του Ολυμπιακού ανακοίνωσε στη διάρκεια του καλοκαιριού την επιστροφή του Βασίλη Τοροσίδη στα παλιά λημέρια του Ρέντη έπειτα από 5,5 χρόνια παρουσίας στο "καμπιονάτο", δεν ήταν λίγοι εκείνοι που πίστεψαν ότι ο 33χρονος άσος έρχεται τιμητικά, για να κολλήσει τα τελευταία ένσημα.

Δεν ήταν, άλλωστε, ο πρώτος πρώην παίκτης της ομάδας που μπήκε σε αυτή τη διαδικασία. Στο πλαίσιο της συνοχής και της γρήγορης απόκρισης στις απαιτήσεις, πέρα από τον "Τόρο" πέρασαν ξανά την πύλη του αθλητικού κέντρου στο Ρέντη ο Φετφατζίδης, ο Μπουχαλάκης και ο Τουρέ.

Με τη διαφορά ότι οι δύο πρώτοι, έχουν ακόμη πολλά χρόνια μπάλας μπροστά τους και δεν βρίσκονται κοντά στη Δύση της καριέρας τους, όπως φάνηκε -ξεκάθαρα- ότι ισχύει με τον Ιβοριανό σούπερ σταρ, ο οποίος παρά τις μεγάλες προσδοκίες, πέρασε, δεν ακούμπησε και πλέον αποτελεί παρελθόν.

Απ' όσους μπήκε σε αυτή τη διαδικασία ο Βασίλης Τοροσίδης είναι μια κατηγορία μόνος του. Και φροντίζει να το αποδεικνύει σε κάθε μικρή ή μεγάλη ευκαιρία. Πάνω στον πράσινο καθρέφτη του ποδοσφαίρου, ο Ξανθιώτης αμυντικός δεν χάνει ούτε λεπτό για να δείξει πόσο πολύτιμος παραμένει και τι μπορεί να προσφέρει σε μια νέα ομάδα που βρίσκεται ακόμη σε φάση χτισίματος.

Πολλοί θα θυμηθούν ότι ο Τοροσίδης κέρδισε το πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο Κώστας Φορτούνης απέναντι στη Μίλαν κι απογείωσε τα εκατομμύρια των φίλων του Ολυμπιακού στον έβδομο ουρανό.

Τέσσερις μέρες νωρίτερα σε μια ανάλογη φάση, ο διαιτητής Τζήλος είχε αρνηθεί να δείξει την άσπρη βούλα και οι "ερυθρόλευκοι" άφησαν δύο βαθμούς στα Πηγάδια. Ο "Τόρο", ωστόσο, έχοντας μάθει να είναι μαχητής από τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα, δεν το έβαλε κάτω.

Κολύμπησε ξανά στα βαθιά και δεν δίστασε να αγωνιστεί μέχρι και σέντερ φορ για να φτάσει ο Ολυμπιακός σε μια αξέχαστη πρόκριση. Όπως αποκάλυψε στις δηλώσεις του λίγα λεπτά έπειτα από τον θρίαμβο, το είχαν συζητήσει με τον Πέδρο Μαρτίνς στη διάρκεια της τελευταίας προπόνησης.

"ΒΑΣΙΛΗ, ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΘΑ ΣΕ ΒΑΛΩ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ"

Με τα χέρια δεμένα ο Πορτογάλος τεχνικός, καθώς δεν είχε στη διάθεσή του Λάζαρο, Ναουέλ, Χασάν και Μάνο (σ.σ. δεν έχει δηλωθεί στην ευρωπαϊκή λίστα) είπε του "κάπτεν": " Βασίλη, αν χρειαστεί, στα τελευταία λεπτά θα σε βάλω στην επίθεση". Ο "πιστός στρατιώτης" Βασίλης, δεν αρνήθηκε. Ίσα-ίσα του είπε "κόουτς, ό,τι θέλεις, όπου με βάλεις θα παίξω".

Κόντρα στη Μίλαν, ανέβηκε στην επίθεση, θέση που γνωρίζει αφού εκεί έπαιζε στα πρώτα του βήματα, αλλά όχι για πολύ. Μόλις έγινε το 3-1 που ο ίδιος "προκάλεσε", έλαβε εντολή να γυρίσει στον άξονα και να παίξει σκούπα μπροστά από τους στόπερ. Λίγο πριν από το φινάλε, χρειάστηκε να περάσει και στο δεξί άκρο της άμυνας. Έπαιξε σε τρεις θέσεις μέσα σε 15 λεπτά!

Εκείνο που δεν περνά απαρατήρητο από κανέναν στου Ρέντη, είναι ότι είτε παίξει βασικός, είτε έρθει από τον πάγκο για ένα λεπτό θα μπει στο γήπεδο όπως ο ταύρος σε υαλοπωλείο. Φέτος ξεκίνησε ως στόπερ, συνέχισε ως "κόφτης", πέρασε δεξιά, έφτασε μέχρι την αντίπαλη περιοχή.

Μέχρι τώρα σε 14 παιχνίδια, μετράει 580 λεπτά. Ο μέσος όρος της παρουσίας του δεν υπερβαίνει τα 40'. Αυτό, ωστόσο, δεν τον εμποδίζει να ανταποκρίνεται όχι ως ένας βετεράνος του πολέμου, αλλά ως ενθουσιώδης νεοσύλλεκτος. Πάντα στην πρώτη γραμμή.

ΤΟ ΖΕΙ ΣΑΝ ΒΟΗΘΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΝΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟ

Η πρόκριση στους "32" του Europa League φέρει φαρδύ πλατύ και το δικό του όνομα. Όχι μόνο για το κερδισμένο πέναλτι από τον Αμπάτε στη μητέρα των μαχών με τη Μίλαν. Αλλά κι επειδή ήταν εκείνος που σκόραρε στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Ντουντελάνζ, ανοίγοντας το δρόμο για την πολύτιμη νίκη. Κόντρα στην ομάδα του Λουξεμβούργου σκόραρε ξανά και στη ρεβάνς του "Καραϊσκάκη".

Ακόμη και στον -αδιάφορο- αγώνα Κυπέλλου με την Παναχαϊκή στην Πάτρα για το Κύπελλο, έλυσε το γόρδιο δεσμό, ανοίγοντας το σκορ για μία ακόμη φορά. Ακόμη κι όταν δεν πατάει το χορτάρι, ωστόσο, όχι μόνο δεν γκρινιάζει, δεν δυσφορεί, αλλά το ζει από τον πάγκο σαν... βοηθός του Πέδρο Μαρτίνς. Φωνάζει, συμμετέχει, εμψυχώνει. Ποιος, αλήθεια, δεν θα ήθελε έναν τέτοιο αρχηγό (σε όλα) στην ομάδα του; Ο Τοροσίδης, όμως, είναι μόνο ένας και η καρδιά του χτυπάει ακόμη δυνατά για την ερυθρόλευκη φανέλα.

Όταν επέστρεψε ο Γιάγια Τουρέ στον Πειραιά δήλωσε ότι είναι διψασμένος για πολλά ακόμη χρόνια μπάλας. Στο διάστημα της σύντομης παρουσίας του, ωστόσο, μάλλον... χορτάτος εμφανίστηκε. Ο Τοροσίδης, αντίστοιχα, προτίμησε τη σιωπή. Μέσα στο γήπεδο, όμως, μπαίνει, όποτε μπαίνει, σα να μην υπάρχει αύριο...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ολυμπιακός: Τα 11 μεγαθήρια που "προσκύνησαν" στο "Γ. Καραϊσκάκης"
Ολυμπιακός - Μίλαν: Το video με τους πανηγυρισμούς των οπαδών του Ολυμπιακού μέσα από την κερκίδα
Europa League: Με ποια ομάδα θέλετε να κληρωθεί ο Ολυμπιακός στους "32";
Φορτούνης στον Sport24 Radio 103,3: "Είμαστε η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα"

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ