OPINIONS

Ολυμπιακός: Η πρώτη εικόνα του Μασούρα

ÊÕÐÅËËÏ / ÎÁÍÈÇ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO  KLODIAN / EUROKINISSI)
ÊÕÐÅËËÏ / ÎÁÍÈÇ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος "διαβάζει" την πρεμιέρα του Γιώργου Μασούρα στον αγώνα με την Ξάνθη και αποκαλύπτει το πότε θα δούμε με την ερυθρόλευκη φανέλα τον Φράνκο Σολδάνο.

Λίγα πράγματα μπορεί να κρατήσει κανείς από την κυπελλική αναμέτρηση της Ξάνθης με τον Ολυμπιακό. Οι "ερυθρόλευκοι" άφησαν το 2018 με τέρμα τα γκάζια, αλλά μπήκαν με το ρελαντί στη νέα χρονιά.

Άσχετα αν ο Πέδρο Μαρτίνς είχε τα παραπονάκια του, κάπου το περίμενε ότι έπειτα από τρεις εβδομάδες, διακοπές, γιορτές και γενικότερη χαλάρωση, οι παίκτες του κάπου θα έμεναν πίσω σε ρυθμό κι ενέργεια.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν περισσότερο, είχαν τις στιγμές τους, ενώ και οι φιλοξενούμενοι, χωρίς να θέλξουν με την απόδοσή τους, σημάδεψαν δύο φορές τα δοκάρια σε αντίστοιχες προσπάθειες του Φορτούνη. Λίγα πράγματα μπορείς να πεις για ένα ματς που θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα.

Ίσως έχει ενδιαφέρον μια πρώτη προσέγγιση στο μισάωρο της χρησιμοποίησης του Γιώργου Μασούρα. Κάποιοι περίμεναν ότι ο πρώην αρχηγός του Πανιωνίου θα ξεκινούσε ακόμη και βασικός, αλλά ο Πορτογάλος κόουτς φέρθηκε σωστά και τίμια, δίνοντας φανέλα στον Γιάννη Φετφατζίδη, ο οποίος τα είχε πάει καλά στα τελευταία παιχνίδια, άρα άξιζε την προτεραιότητα.

Ο Μασούρας μπήκε με φόρα στο γήπεδο κι αυτό έχει μεγάλη σημασία. Δεν έδειξε να του πέφτει μεγάλη ή βαριά η φανέλα. Πάτησε με θράσος και στην πρώτη του προσπάθεια, κινήθηκε κατά μέτωπο, ολοκλήρωσε με αριστερό σουτ. Θα μπορούσε και να πασάρει, αλλά προφανώς ήθελε να φωνάξει το "είμαι εδώ".

"ΨΑΧΝΕΙ" ΤΗΝ "ΜΠΟΥΚΑ"

Στο διάστημα που ακολούθησε, είχε καλές και κακές στιγμές. Σωστές επιλογές, αλλά και λάθη. Μπήκε, πάντως, στο παιχνίδι, φάνηκε, πήρε πρωτοβουλίες, δεν κρύφθηκε, ενώ τα λάθη έκανε, αλλά δεν φάνηκε να τον επηρεάζουν. Σημαντικό: Ψάχνει το "ένας με έναν" και την "μπούκα" στην αντίπαλη περιοχή, δεν είναι του "γύρω-γύρω όλοι". Εκείνο που μετράει ως πρώτο συμπέρασμα, είναι ότι πέρα από τη διάθεσή του να αρπάξει την ευκαιρία, ήταν συνεπής στο σκέλος της τακτικής, παρότι κάποιες φορές θα έπρεπε να παίξει πιο απλά και ομαδικά.

Από αυτή τη μικρή -πρώτη- γεύση, ο Πέδρο Μαρτίνς έμεινε ικανοποιημένος σε γενικές γραμμές και σκοπεύει να του ξαναδώσει γρήγορα την επόμενη, έστω κι αν από το προσεχές παιχνίδι αναμένεται να επανέλθουν και οι Ποντένσε, Λάζαρος, άρα θα είναι περισσότερες οι επιλογές στα "φτερά". Για το αν θα έρθει κι άλλος ακραίος, δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά, ιδιαίτερα όσο γυροφέρνει ακόμη στου Ρέντη ο Σεμπά... Κάτι τέτοιο είπε και ο προπονητής στις δηλώσεις του μετά από το τέλος του ματς στα Πηγάδια.

Ο ΛΥΣΣΑΣΜΕΝΟΣ ΣΟΛΔΑΝΟ

Αναφορικά με τον Σολδάνο και παρότι ο ίδιος ο Αργεντινός έχει... λυσσάξει να μπει στο γήπεδο με τη φανέλα της νέας του ομάδας μια ώρα αρχύτερα, οι τελευταίες πληροφορίες λένε πως θα πρέπει να κάνει λίγη ακόμα υπομονή. Εν ολίγοις, δύσκολα θα τον δούμε στην αποστολή για την εκτός έδρας αναμέτρηση της Κυριακής με τον Λεβαδειακό.

Σύμφωνα με το πλάνο της τεχνικής ηγεσίας, ο πρώην παίκτης της Ουνιόν Σάντα Φε θα μπει στη 18άδα στη ρεβάνς με την Ξάνθη, προκειμένου να καθίσει στον πάγκο και να χρησιμοποιηθεί ως αλλαγή, ανάλογα και με την εξέλιξη της αναμέτρησης.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα έχει μπροστά του μετά από τη Λιβαδειά, άλλα δύο σερί εκτός έδρας παιχνίδια με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα και με τον Αστέρα στην Τρίπολη. Θα ξαναπαίξει στο σπίτι του καλό Φλεβάρη με τον Πανιώνιο (2/2). Πάντως, το πρώτο δείγμα και του Σολδάνο είναι θετικό, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα δείχνει στις προπονήσεις.

Είναι aggressive, γυμνάζεται με ένταση, μαχητικός, δουλεύει για την ομάδα, έχει ικανότητα να είναι μέσα στο γκολ και να σκοράρει συχνά. Έχει ακόμη να φάει ψωμιά για να αναδειχθεί σε κολόνα της επίθεσης μιας ομάδας με τις απαιτήσεις του Ολυμπιακού, αλλά φαίνεται πως ήρθε διατεθειμένος να εξαντλήσει τα περιθώρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ