OPINIONS

Ο Μπεργκ είπε την αλήθεια

Emirates's Al Ain Marcus Berg celebrates after scoring a goal during the first round of the Club World Cup soccer match between Al Ain Club and Team Wellington at the Hazza Bin Zayed stadium in Al Ain, United Arab Emirates, Wednesday, Dec. 12, 2018. (AP Photo/Hassan Ammar)
Emirates's Al Ain Marcus Berg celebrates after scoring a goal during the first round of the Club World Cup soccer match between Al Ain Club and Team Wellington at the Hazza Bin Zayed stadium in Al Ain, United Arab Emirates, Wednesday, Dec. 12, 2018. (AP Photo/Hassan Ammar) AP

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος διαβάζει πίσω από τις δηλώσεις του Μάρκους Μπεργκ στην πατρίδα του και αναλύει τους λόγους για τους οποίους είναι τόσο κοντά στον Ολυμπιακό.

Ο Μάρκους Μπεργκ μίλησε σε συμπατριώτες του δημοσιογράφους αναφορικά με το μέλλον του και είπε την απόλυτη αλήθεια. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Αν αναλύσει κανείς αράδα – αράδα την τοποθέτηση του Σουηδού επιθετικού θα καταλάβει πως δεν έκρυψε τίποτα και όλα όσα είπε ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Πρώτα απ' όλα ξεκαθάρισε ότι ακόμη δεν έχει πάρει την οριστική του απόφαση. Αν την είχε πάρει, θα το γνωρίζαμε. Ή θα είχε λάβει ήδη τα εισιτήρια με προορισμό την Ελλάδα ευγενική χορηγία της ΠΑΕ Ολυμπιακός, σε ενδεχόμενο "ναι", ή οι αρμόδιοι του συλλόγου θα είχαν ήδη στρίψει οριστικά σε κάποια από τις εναλλακτικές επιλογές.

Το ότι το θέμα παραμένει ορθάνοιχτο, επίσης, προκύπτει από την τοποθέτηση του Μάρκους. Δεν είπε "δεν με ενδιαφέρει ο Ολυμπιακός" ή "δέχθηκα μία πρόταση και την απέρριψα". Χαρακτήρισε το θέμα "ευαίσθητο" και είναι καθώς έχει ακόμη ενδοιασμούς από το "πράσινο" παρελθόν του, αλλά ξεκαθάρισε πως θέλει το χρόνο του. Το "δεν έχω αποφασίσει", επιβεβαιώνει ότι έχει στα χέρια του πρόταση, ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και κανένα ενδεχόμενο δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Παράλληλα, έβαλε στην κουβέντα το θέμα της οικογένειάς του. "Εγώ και η οικογένειά μου είμαστε ανοικτοί σε όλα", ήταν η χαρακτηριστική φράση που βγήκε από το στόμα του. Κάτι που σημαίνει ότι η απόφαση θα ληφθεί από κοινού με τη Ζοζεφίν και πιθανότατα δεν θα είναι στο Κατάρ, από τη στιγμή που η ξανθιά σύζυγος μόλις προχθές παραδέχθηκε το πόσο πολύ της λείπει η Ελλάδα, ό,τι αυτό συνεπάγεται...

Για τον Ολυμπιακό πρόσθεσε ότι "Δεν έχω κλείσει καμία πόρτα, αλλά την ίδια στιγμή δεν έχω αποδεχθεί και κάτι". Η μετάφραση; Το σκέφτεται και πολύ σοβαρά για να αποφεύγει το παραμικρό επιπλέον σχόλιο επί του θέματος.

Από 'κει και πέρα, υπογράμμισε πως δεν ήρθε η ώρα να επιστρέψει στην πατρίδα του για λογαριασμό της Γκέτεμποργκ, καθώς "η βασική ιδέα είναι να παίξω για ένα – δύο χρόνια ακόμη στο εξωτερικό και μετά να επιστρέψω. Όταν επιστρέψουμε σπίτι δεν θα φύγουμε ξανά από τη Σουηδία".

Για τον Παναθηναϊκό και τις ενστάσεις που προκαλεί το ενδεχόμενο να παίξει στον "αιώνιο" αντίπαλο της πρώην ομάδα του, πάλι μίλησε με ειλικρίνεια:

" Είναι προφανές ότι το παρελθόν μου, καθιστά ευαίσθητο το θέμα. Την ίδια στιγμή όμως δεν έχω πάρει ακόμα οριστική απόφαση. Γράφεται ότι έχω πάρει την τελική μου απόφαση, αλλά αυτό δεν ισχύει. Ο ατζέντης μου έχει αναλάβει τα πάντα και νομίζω ότι αυτό το θέμα θα ξεκαθαρίσει μετά τις υποχρεώσεις μου με την Εθνική ομάδα".

Όσο για το Κατάρ και την πρόταση που έχει από εκεί πάλι τα άφησε όλα ανοικτά λέγοντας: " Οικονομικά είναι ωφέλιμο να ζεις εκεί. Δεν είναι ψέμα αυτό". Από τη μία, λοιπόν, είναι σημαντικό το οικονομικό σκέλος, μιας και μιλάμε για το τελευταίο συμβόλαιο της καριέρας του, αλλά όπως προανέφερε θα συναποφασίσει με την οικογένειά του, άρα μεταξύ Ελλάδας και Κατάρ, η πλάστιγγα γέρνει υπέρ του Ολυμπιακού. Η αναφορά για το οικονομικό σκέλος και τη βαρύτητα στην τελική επιλογή, πάντως, οδηγεί κάποιους στη σκέψη ότι περιμένει βελτιωμένη πρόταση από Πλατεία Αλεξάνδρας μεριά...

Που καταλήγουμε; Οι επόμενες ημέρες μέχρι το βράδυ της Δευτέρας που ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις του με την Εθνική Σουηδίας απέναντι στην Ισπανία, είναι κρίσιμες. Αν οι λεπτοί χειρισμοί από πλευράς Ολυμπιακού και η μεγάλη προσπάθεια που έχουν καταβάλει ως τώρα για να πείσουν τον Μάρκους είναι οι σωστοί, μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα έχουμε και "happy end".

Αν όχι, ο Μπεργκ θα επιλέξει κάποια άλλη ομάδα και οι "ερυθρόλευκοι" θα στρέψουν αλλού το βλέμμα τους. Μέχρι τότε, πάντως, η προσπάθεια για να γίνει το deal αναμένεται να συνεχιστεί με αμείωτη ένταση και με διάθεση για "μάχη" μέχρι την ύστατη ώρα.

Και κάτι ακόμη που έχει τη σημασία του. Αν ο Μάρκους κοιτούσε αποκλειστικά το οικονομικό θα είχε πει "ναι" στην Αλ Αχλί του Κατάρ και όχι στον Ολυμπιακό, για να ικανοποιήσει και την επιθυμία των φίλων του Παναθηναϊκού που δεν θέλουν να τον δουν με τα "ερυθρόλευκα". Δεν το έκανε και για να μην το κάνει σημαίνει πως σκέφτεται πολύ σοβαρά την πρόταση που έχει στα χέρια του, αλλά και τον τρόπο που τον προσέγγισαν οι αρμόδιοι της ομάδας του Πειραιά. Όλα έχουν τη σημασία τους πριν κάτσει η μπίλια στο κόκκινο ή το... μαύρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ