OPINIONS

Με διαφορετικό κοστούμι

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος γράφει για τo 1-0 του Ολυμπιακού, που με "φουσκωμένες" ρεζέρβες, ευρωπαϊκό αέρα, διάταξη εσωτερικού στο 4-4-2, ζορίστηκε με τον Αστέρα.

Άνοιξε σημαντικά το ροτέισον ο Πέδρο Μαρτίνς από την Τετάρτη έως το Σάββατο. Πέντε αλλαγές στην ενδεκάδα. Και σα να μην έφτανε αυτό, παρέταξε τον Ολυμπιακό με διάταξη εσωτερικού κάτι που είχε προαναγγείλει σε μία από τις πρόσφατες τοποθετήσεις του. Ο Πορτογάλος τεχνικός γνώριζε καλύτερα από τον καθένα ότι τα ματς του πρωταθλήματος έχουν εντελώς διαφορετική προσέγγιση από εκείνα των προκριματικών του Champions League.

Προτίμησε, λοιπόν, να κάνει κατάτι πιο επιθετική την ομάδα του τοποθετώντας τον Σουντανί σε ελεύθερο ρόλο πλάι και γύρω στον Ελ Αραμπί. Βασικός και ο Σέρβος δαίμονας Ραντζέλοβιτς, απόλυτα δίκαια σύμφωνα με την εικόνα του στον αγώνα με την Κράσνονταρ. Από δική του ενέργεια προήλθε το πέναλτι – χέρι του Πασαλίδη, από δικές του επινοήσεις δημιουργήθηκαν και οι καλύτερες προϋποθέσεις στην εστία του Παπαδόπουλου.

ΠΟΛΥ ΨΩΜΙ Ο ΣΕΡΒΟΣ

Έχει πολύ ψωμί ο μικρός, όχι μόνο επειδή διαθέτει πλούσιο ταλέντο, αλλά κυρίως επειδή παίζει με ωριμότητα 30άρη. Ξέρει κάθε στιγμή τι να κάνει για να αξιοποιήσει καλύτερα τη μπάλα. Πότε να τελειώσει, πότε να πασάρει, πότε να ντριμπλάρει. Ολοκληρωμένος παίκτης στα 22 του κι ακόμη δεν έχουμε δει τίποτα.

Δεν ήταν ένα παιχνίδι όπως τα προηγούμενα για τους "ερυθρόλευκους" αυτό κόντρα στην ομάδα της Τρίπολης. Βρήκε απέναντί του μια ομάδα που δεν ξεμύτισε ακόμη κι όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ πριν τη συμπλήρωση δέκα λεπτών αγώνα. Με σωστή τακτική προσέγγιση οι φιλοξενούμενοι πίεσαν οργανωμένα πίσω από τη μπάλα, έκλεψαν αρκετές μπάλες, προσπάθησαν να απειλήσουν στις λιγοστές ευκαιρίες που δημιούργησαν.

Ο Πέδρο Μαρτίνς διατήρησε τον βασικό κορμό, αλλάζοντας ουσιαστικά όλη την αριστερή του πτέρυγα. Επέλεξε τον Κούτρη αντί του Τσιμίκα, με αριστερό στόπερ τον Σισέ αντί του Μεριά. Έβαλε τον Καμαρά αντί του αριστεροπόδαρου χαφ Μπουχαλάκη, προτίμησε τον αριστεροπόδαρο Σουντανί για ψευτοεννιάρι και τον Ελ Αραμπί στην κορυφή.

Ο Ολυμπιακός δεν είχε την ένταση προηγούμενων αγώνων, αλλά και πάλι ήταν κυρίαρχος του παιχνιδιού. Έλεγξε τον ρυθμό και την κυκλοφορία, έβγαλε ενέργεια, ενώ χτύπησε κυρίως από τη δεξιά πτέρυγα, κυρίως λόγω της παρουσίας του Ραντζέλοβιτς, ο οποίος δεν κάθισε σε ησυχία. Είναι λογικό με τόσα νέα πρόσωπα, να υπάρχουν θέματα στο σκέλος της ομοιογένειας, αλλά κάποια πράγματα φώναζαν. Ποια;

ΜΕ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΑΡΑΜΠΙ, ΣΟΥΝΤΑΝΙ

Αραμπί και Σουντανί είναι και έμπειροι και υψηλής ποιότητας επιθετικοί. Ειδικά ο δεύτερος που είχε να παίξει βασικός πάνω από 8 μήνες λόγω του σοβαρού προβλήματος στο γόνατο, μπήκε αεράτος, πέτυχε ένα γκολ που ακυρώθηκε -σωστά- ως οφσάιντ, έχασε μία ακόμη σημαντική ευκαιρία, αλλά και μπάλα ξέρει και αίσθηση του χώρου διαθέτει, καθώς δύο – τρεις μπούκες που επιχείρησε τον έβγαλαν μάτι με τον αντίπαλο κίπερ.

Εν ολίγοις έχει βάθος ο Ολυμπιακός και ο Μαρτίνς ξέρει πως να αξιοποιήσει το διαθέσιμο ρόστερ. Eίναι δίκαιος κόουτς ο Πορτογάλος, δεν χρειάζεται να το ξαναπούμε. Έχει κερδίσει τους παίκτες του, έχει επιβάλει το δικό του νόμο, τη δική του συνταγή κι όλοι υπακούν, όλοι ανταποκρίνονται στο ρόλο. Άλλος καλύτερα, άλλος χειρότερα δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία. Σημασία έχει να ακολουθηθεί σωστά το σενάριο.

ΖΟΡΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΦΙΝΑΛΕ

H έλλειψη διάρκειας και συνοχής έγινε περισσότερο εμφανής στο β’ μέρος μέχρι να γίνουν οι αλλαγές του Βαλμπουενά και του Μασούρα στο 68’. Με κανονικό δεκάρι στο γήπεδο κι έναν έμπειρο χειριστή της μπάλας, οι γηπεδούχοι πάτησαν καλύτερα στην αντίπαλη περιοχή, αλλά και πάλι έδωσαν δικαιώματα, από τη στιγμή που δεν κλείδωσαν το παιχνίδι νωρίτερα.

Μία το δοκάρι του Ελ Αραμπί, μία η άστοχη τελική πάσα, διατήρησαν ρευστό το αποτέλεσμα μέχρι τα τελευταία λεπτά, ενώ κουβέντα σηκώνει και η φάση που ζήτησε πέναλτι ο Αστέρας, αλλά ο ρέφερι δεν διέκρινε παράβαση με τη βοήθεια και του VAR. Ήταν, ομολογουμένως, δύσκολη φάση...

Επί της ουσίας, όσοι περίμεναν εύκολη επικράτηση και πολλά γκολ ως συνέχεια της 4άρας επί της Κράσνονταρ έπεσαν πολύ έξω. Οι αλλαγές, το μυαλό που ταξιδεύει στη ρεβάνς του σεντονιού, η κόπωση της Τετάρτης και τα διαφορετικά δεδομένα, έκρυβαν πολύ καρδιοχτύπι μέχρι να έρθει το τρίποντο, αλλά από τη στιγμή που οι βαθμοί μπήκαν στο σακούλι, όλα καλά.

Όπως συνηθίζει να λέει και ο πολύπειρος Σάββας Θεοδωρίδης "στο τέλος της χρονιάς όλοι θυμούνται τον πρωταθλητή κι όχι το σκορ ενός αγώνα". Και ο Ολυμπιακός φέτος τα θέλει όλα, μα πάνω απ’ όλα τον τίτλο! Έστω κι αν το επίπεδό του στο συγκεκριμένο ματς δεν ήταν το προσδοκώμενο, όπως παραδέχθηκε και ο προπονητής του.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ