OPINIONS

Η υπόσχεση Μαρινάκη και η δυνατή εκκίνηση του Ολυμπιακού

Η υπόσχεση Μαρινάκη και η δυνατή εκκίνηση του Ολυμπιακού

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης υποσχέθηκε ακόμη καλύτερες μέρες στον Ολυμπιακό και οι κινήσεις με Σα, Φορτούνη, όπως και ο μεταγραφικός σχεδιασμός οδηγούν προς αυτή την κατεύθυνση. Αναλύει ο Σταύρος Γεωργακόπουλος.

Ως τη μεγαλύτερη αγάπη απ' όλες χαρακτήρισε τον Ολυμπιακό ο Βαγγέλης Μαρινάκης στην τηλεοπτική του συνέντευξη στον ALPHA. Ουδεμία έκπληξη. Οι άλλες είναι δουλειές. Σημαντικές, σοβαρές, δύσκολες, αλλά δουλειές. Ο Ολυμπιακός είναι αγάπη, είναι πάθος, είναι τρέλα κι αυτό ισχύει πάνω απ' όλα για τον ιδιοκτήτη του.

Για τον κόσμο της ομάδας, ωστόσο, αυτό που έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία είναι η υπόσχεση ότι θα έρθουν ακόμη καλύτερες μέρες. Τα λόγια, άλλωστε, πρέπει να συνοδεύονται από πράξεις και ο Βαγγέλης Μαρινάκης δείχνει αποφασισμένος να τις κάνει. Η κίνηση απόκτησης του Ζοζέ Σα με αντάλλαγμα 2,5 εκατομμύρια είναι προς αυτή την κατεύθυνση.

Όχι, δεν είναι δώρο ο Πορτογάλος γκολκίπερ στον Ολυμπιακό, όπως παρουσιάστηκε από ορισμένους. Είναι υποχρέωση αυτή η κορυφαία ομάδα να έχει τον τερματοφύλακα που της αξίζει κι αυτό συνέβη. Η συγκεκριμένη κίνηση, ωστόσο, και το συγκεκριμένο ποσό αποτελούν και οδηγό για το τι θα ακολουθήσει.

Λίγες και καλές κινήσεις είναι αποφασισμένοι να κάνουν στον Ολυμπιακό στη διάρκεια του καλοκαιριού. Ότι έχει συμβεί ως τώρα, λοιπόν, είναι προς αυτή την κατεύθυνση. Ο Κώστας Φορτούνης ετοιμάζεται να υπογράψει νέα επέκταση συνεργασίας, έως το 2023, με τις ετήσιες αποδοχές του να προσεγγίζουν το 1,5 εκατομμύρια "νετ" το χρόνο. Ο πιο ποιοτικός παίκτης της ομάδας και του πρωταθλήματος, δεν θα σηκώσει άγκυρα από το λιμάνι για πολλά ακόμη χρόνια, ίσως να μη σηκώσει και ποτέ.

Όλο το προηγούμενο διάστημα έγιναν κουβέντες, ραντεβού, ταξίδια με πολύ ποιοτικούς ποδοσφαιριστές προκειμένου να γίνει πιο εύκολη η δουλειά του Πέδρο Μαρτίνς. Δεν ξέρω πόσους και ποιους από τους Μπεργκ, Βαλμπουενά, Ματιέ, Μολέδο, Σκρτελ, μπορεί να πάρει ή θα πάρει ο Ολυμπιακός. Εκείνο που ξέρω, όμως, είναι ότι σε εκείνο το -ψηλό- ράφι γίνεται η αναζήτηση κι αυτό, επίσης, αποδεικνύει προθέσεις.

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει και η ιστορία Ρούμπεν Σεμέδο που από την Πέμπτη διαβάσατε στο Sport24.gr. Πολύς κόσμος δεν γνωρίζει τι παίκτης είναι ο 25χρονος Πορτογάλος. Αρκετοί μπορεί να τον έχουν ακούσει μόνο από τα μπλεξίματα που είχε με τη δικαιοσύνη.

Ας περιμένουν να τον δουν και στο γήπεδο. Ο αμυντικός της Βιγιαρεάλ για τον οποίο εγγυάται ο προπονητής, είναι άλλη πάστα. Κι αν δεν είχε περάσει αυτές τις προσωπικές περιπέτειες δεν θα ερχόταν στην Ελλάδα ούτε για διακοπές.

ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΓΚΙΑ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΝΣ

Είναι μεγάλη μαγκιά του Μαρτίνς που το παίρνει πάνω του το θέμα και εισηγήθηκε με τέτοια θέρμη την απόκτησή του. Ο Σεμέδο είναι παίκτης αξίας 15 εκατομμυρίων. Ο Μάρκο Σίλβα έσκιζε τα ρούχα του για να τον φέρει πριν από τρία χρόνια, όταν ήταν ακόμη 22 και δεν είχε πατήσει καλά στη Σπόρτινγκ. Τόσο πολύ τον πίστευε.

Είναι σίγουρο ότι ο κόουτς βλέπει στο πρόσωπο του συμπατριώτη του στόπερ, μια νέα περίπτωση Ποντένσε. Για τον απλούστατο λόγο ότι ούτε ο Ντανιέλ θα ερχόταν στην Ελλάδα να παίξει μπάλα, αν δεν είχε γίνει το σκηνικό με την επίθεση οπαδών που του επέτρεψε να μείνει ελεύθερος από τα "λιοντάρια" της Λισαβόνας.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ

Γενικά, ο Ολυμπιακός δίνει την εντύπωση ότι μετά τις γερές βάσεις που μπήκαν πέρυσι, συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο. Κινείται στο σωστό μονοπάτι. Κρατάει όσους αξίζουν, ψάχνει για ακόμη καλύτερους, ακούει τον προπονητή, τον θωρακίζει, τα "χώνει" εκεί που πρέπει.

Το προπέρσινο μάθημα με τα πεταμένα εκατομμύρια δεξιά κι αριστερά (Εμενίκε, Τζούρτζεβιτς, Οφόε), φαίνεται πως έχει γίνει μάθημα και ο ρεαλισμός επέστρεψε στον Πειραιά. Το ρόστερ θωρακίζεται για τα προκριματικά του Champions League, αλλά και τις εγχώριες διοργανώσεις. Η καλή φετινή μπάλα, δεν είναι αρκετή για να έρθουν και οι κούπες. Πρέπει να γίνει το βήμα παραπάνω. Και για να γίνει είναι απαραίτητη η ποιότητα.

Και κάτι ακόμη με ενδιαφέρον. Ο Ολυμπιακός έχει κινηθεί ήδη στο μεταγραφικό παζάρι. Έχουν γίνει συγκεκριμένες προτάσεις προς υποψήφιους στόχους. Οι Βραζιλιάνοι αποκάλυψαν την πρόταση για Μολέδο που είναι αληθινή κι ας την απέρριψαν στην Ιντερνασιονάλ. Μπορεί να υπάρξει κι άλλη, αν το ευνοήσουν οι συνθήκες. Γενικώς, η αύρα είναι καλή στον Πειραιά.

Ο Μαρινάκης αποφασισμένος και πεισμωμένος, ο Μαρτίνς οργανωμένος και ισχυρός, όλος ο οργανισμός που θα φρεσκαριστεί και με νέα πρόσωπα σε διάφορα πόστα, σε καλό φεγγάρι. Εν ολίγοις η ατάκα Μαρινάκη "τα καλύτερα έρχονται" υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να γίνει πράξη. Τα υπόλοιπα θα τα δούμε στην πορεία...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ