OPINIONS

Γιατί πήρε (και) Σουντανί ο Ολυμπιακός

Zagreb's El Arabi Hilal Soudani, left, challenges for the ball with Sevilla's Vitolo during a Group H Champions League soccer match between Sevilla and Dinamo Zagreb at the Ramon Sanchez-Pizjuan stadium in Seville, Spain Wednesday Nov. 2, 2016. (AP Photo/Miguel Angel Morenatti)
Soudani, AP IMAGES AP IMAGES/AP PHOTO/MIGUEL ANGEL MORENATTI

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος εξηγεί γιατί κρίθηκε απαραίτητος και ο Αλγερινός διεθνής εξτρέμ, παρότι στο ρόστερ του Ολυμπιακού υπάρχουν -με τον Μπρούνο- άλλοι πέντε για τα "φτερά" της επίθεσης.

Και ξαφνικά Σουντανί! Ή μάλλον όχι και τόσο ξαφνικά, καθώς το όνομα του διεθνούς Αλγερινού μεσοεπιθετικού ως υποψήφιου μεταγραφικού στόχου του Ολυμπιακού είχε αναφερθεί πριν από μερικές ημέρες από αγγλικά ΜΜΕ που ασχολούνται με το ρεπορτάζ της Νότιγχαμ.

Έγραφαν ότι ο 31χρονος εξτρέμ, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να παίξει και στα δύο "φτερά" (κυρίως δεξιά), αλλά και στην κορυφή της επίθεσης είναι πιθανό να συνεχίσει την καριέρα του στον Πειραιά, όπως και ο Πορτογάλος συμπαίκτης του Ζοάο Καρβάλιο.

Τελικά, ο Σουντανί έχει μπει ήδη στο αεροπλάνο με προορισμό τη χώρα μας, προκειμένου να υπογράψει... παρέα με τον Μπρούνο που πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Πολύς κόσμος αναρωτιέται για ποιο λόγο οι "ερυθρόλευκοι" προχώρησαν στην απόκτηση κι άλλου ακραίου επιθετικού από τη στιγμή που έχει πιάσει λιμάνι ο Ματιέ Βαλμπουενά, ενώ είναι με το στυλό στο χέρι και ο πρώην παίκτης του Ατρομήτου.

Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΠΟΔΑΡΟΣ

Υπήρχαν λόγοι που λέει και το τραγούδι και μάλιστα σοβαροί. Ο Σουντανί είναι αριστεροπόδαρος κι έως τώρα, μετά την αποχώρηση του Ζιλ Ντίας, στο ρόστερ της ομάδας όλοι οι ακραίοι, παλιοί και νέοι έχουν ως καλό πόδι το δεξί (Ποντένσε, Μασούρας, Βαλμπουενά, Λάζαρος, Μπρούνο). Στοιχείο που μπορεί να δώσει στον προπονητή ισορροπία στις πτέρυγες, όποτε αυτό απαιτηθεί.

Επίσης, είναι ένας εξτρέμ, ο οποίος έχει πολύ καλή επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Ολυμπιακός δεν πήρε πέρυσι πολλά γκολ από τους ακραίους του, συγκριτικά με τις ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν.

Ο Σουντανί είχε 86 γκολ και 54 ασίστ σε 196 συμμετοχές με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, 31 γκολ και 5 ασίστ σε 58 ματς με την ομάδα της πατρίδας του (Άσο Σλεφ) που έκανε τα πρώτα του βήματα, ενώ έχει και πέρασμα από την Πορτογαλία, όπου φόρεσε τη φανέλα της Γκιμαράες (44 ματς, 16 γκολ).

Από εκεί τον γνωρίζει καλά και ο Πέδρο Μαρτίνς. Φέτος μετακινήθηκε από την ομάδα της Κροατίας, μετά από πέντε χρόνια, στη Φόρεστ, αλλά δεν κατάφερε να πάρει φανέλα βασικού (8 ματς, 2 γκολ), λόγω και των τραυματισμών που τον ταλαιπώρησαν.

ΘΕΛΕΙ ΧΡΟΝΟ Ο ΛΑΖΑΡΟΣ

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, παρότι η αποθεραπεία του εξελίσσεται ικανοποιητικά θα χρειαστεί ακόμη χρόνο για να επανέλθει σε φουλ δράση, ενώ ο Βαλμπουενά υπολογίζεται ως λύση και πίσω από τον επιθετικό, είτε ως επιτελικός, είτε ως κρυφός κυνηγός. Ο Γάλλος σταρ, μάλιστα, συνδυάζει ήδη διακοπές με προπόνηση στη Μύκονο, κάτι που συμβαίνει και με τον Κώστα Φορτούνη.

Ο Σουντανί είναι πολύ εκρηκτικός στα πρώτα μέτρα και γενικά ταχύς παίκτης, με πολύ καλή τεχνική κατάρτιση, ικανότητα στο "ένας με έναν" και έφεση στο σκοράρισμα. Διαθέτει φαντασία στο παιχνίδι του και ορισμένες του ενέργειες, καθώς και κάποια από τα γκολ που έχει σημειώσει, προκάλεσαν τον θαυμασμό της εξέδρας.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΦΟΡ ΠΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η απόκτηση Σουντανί, δεν επηρεάζει την υπόθεση του φορ που θα πάρει ο Ολυμπιακός. Αποτελεί μια εξτρά λύση για τις πτέρυγες και την επίθεση, αλλά δεν εντάσσεται στις λύσεις που θα έχει στα χέρια του ο Πέδρο Μαρτίνς για το αντίπαλο κουτί. Συνεχίζεται η αναζήτηση για έναν στράικερ πρώτης γραμμής, μετά το "πάγωμα" της ιστορίας Μπεργκ, ενώ ο κόουτς δεν έχει ξεχάσει και τον Αχμέντ Χασάν.

Το πιθανότερο, μάλιστα, είναι ο νέος φορ, αλλά μια δυνατή προσθήκη στην άμυνα να κλείσουν πριν από την επόμενη Δευτέρα (24/6) που η αποστολή αναχωρεί, μαζί με τους αδειούχους διεθνείς, για την Πολωνία, όπου θα διεξαχθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ