OPINIONS

Έτοιμος να δαγκώσει ο Ολυμπιακός

ΦΙΛΙΚΟ / ΟΣΦΠ - ΝΟΤΙΓΧΑΜ ΦΟΡΕΣΤ  (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟ / ΟΣΦΠ - ΝΟΤΙΓΧΑΜ ΦΟΡΕΣΤ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος γράφει για τον "δαίμονα" Βαλμπουενά, τον "άρχοντα" Σεμέδο, τον "αλήτη" Ραντζέλοβιτς κι έναν Ολυμπιακό που -όπως έδειξε κόντρα στη Νότιγχαμ- μπαίνει αποφασισμένος και δυνατός στη μάχη της πρόκρισης.

Απ' όλα όσα είδαμε χθες στο φιλικό του Ολυμπιακού με τη Νότιγχαμ, μια λέξη του Πέδρο Μαρτίνς είναι η πλέον χαρακτηριστική. Ο Πορτογάλος τεχνικός στάθηκε στην οργάνωση που είχε η ομάδα του στο μεγαλύτερο κομμάτι της αναμέτρησης κι αυτό είναι το πιο σημαντικό στην παρούσα φάση.

Οι "ερυθρόλευκοι" ξεκίνησαν από άλλη αφετηρία σε σχέση με πέρυσι. Έχουν κορμό, τον ίδιο προπονητή στον πάγκο για δεύτερη χρονιά, οι περισσότεροι ξέρουν καλά το σενάριο, ανταποκρίνονται στους ρόλους. Αν σε αυτούς προσθέσουμε την ποιότητα και την εμπειρία που δίνουν κάποιοι από τους νέους, όπως έγινε με τον Βαλμπουενά και τον Σεμέδο, ακόμη και το τεράστιο κενό του Κώστα Φορτούνη, μπορεί να ξεπεραστεί ανώδυνα.

Δεν είναι για μεγάλες κουβέντες το χθεσινό 3-0. Όχι ότι δεν ήταν χορταστικό. Είδαμε ωραία μπάλα κατά διαστήματα. Μια δεμένη άμυνα, με τον άρχοντα Σεμέδο και τον "γερόλυκο" αρχηγό Αβραάμ που αποθεωνόταν σε κάθε ενέργεια, να συνεργάζονται μια χαρά. Τα δύο μπακ να παίζουν με μυαλό.

Να ξέρουν πότε να βγουν μπροστά και πότε να μείνουν στη θέση τους. Γκιλιέρμε και Μπουχαλάκη να μοιράζουν σωστά το χώρο και να δαγκώνουν στις μονομαχίες. Ειδικά ο Κρητικός που όση ταχύτητα του λείπει, την καλύπτει με το μυαλό και τις σωστές επιλογές του, δεν λυπήθηκε τους πρώην συμπαίκτες του.

Ο ΚΟΝΤΟΣ ΑΠ' ΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

Ο κοντός από τη Γαλλία ξεσήκωσε τον κόσμο. Σε τέτοιο βαθμό που από ένα σημείο και μετά όποτε πήγαινε να εκτελέσει κόρνερ το γήπεδο σηκωνόταν προς τη μεριά που πλησίαζε και τον αποθέωνε. Δεν ήταν τυχαίο ο αγαπημένος ξένος των οπαδών της Φενέρ.

Το ίδιο θα γίνει κι εδώ. Μιλάμε για μαμούνι. Δαίμονα! Πότε τον έβλεπες αριστερά να την αλλάζει με τον Μασούρα και πότε δεξιά στην ίδια φάση να συνεργάζεται με τον Ποντένε. Σε τέτοιο βαθμό που να αναρωτιέσαι "πότε πρόλαβε;".

Τα στημένα του, ξυραφιές. Από τρία δικά του κόρνερ, ξεκίνησαν τα γκολ του Ολυμπιακού. Στα δύο σημάδεψε το κεφάλι του Σεμέδο. Τις πήρε τις κεφαλιές ο ανίκητος Πορτογάλος που θα κάνει ακόμη και τον Μέλμπεργκ να ξεχαστεί γρήγορα απ' όσους τον θυμούνται και με το δίκιο τους.

Είναι πεινασμένο θηρίο ο Ρούμπεν. Έχει προσόντα με το τσουβάλι, τη μπάλα την ξέρει, δεν μασάει στη μονομαχία. Κάποια στιγμή γύρω στο 80' έκοψε στα δύο έναν αντίπαλο, πήρε κίτρινη και γύρισε πίσω σα να μην κουνήθηκε φύλλο. Θέλει και τσαμπουκά, ειδικά σε παιχνίδια όπως αυτά που έρχονται με τη Βικτόρια Πλζεν και κρίνουν μια πρόκριση.

Η ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΛΟΤΗΤΑΣ

Ο Μασούρας αποτελεί την αποθέωση της απλότητας. Πάλι έκανε σεφτέ στα γκολ, με γκολάρα στην κίνηση, πάλι έτρεξε για δύο, έπαιξε απλά, ανταποκρίθηκε τακτικά. Εμφάνιση γεμάτη σε όλους τους τομείς και μπράβο του. Το λέει η καρδιά του.

Ο Ποντένσε ακόμη δεν έχει ρολάρει. Τα πόδια του είναι βαριά. Μόλις λυθεί, με τον Βαλμπουενά θα κάνουν όργια ακόμη και σε λίγα τετραγωνικά. Το επιχείρησαν δύο – τρεις φορές και χθες με επιτυχία. Θα κάνουν πάρτι οι κοντοί μόλις βρεθούν καλά στο γήπεδο και να το θυμάστε.

Όσο για τον Γκερέρο; Πάντα μέσα στις φάσεις, σκύλος, θα ματώσει για τη φανέλα, θα το κολλήσει όταν του δοθεί η ευκαιρία, θα τα δώσει όλα για την ομάδα. Δεν είναι λαμπερός, είναι πολύτιμος, χρήσιμος κι ας μην τον δούμε ούτε φέτος πρώτη επιλογή για την επίθεση.

Ο Ελ Αραμπί στο 25άλεπτο που πάτησε χορτάρι, τρεις φορές την ακούμπησε κι έδειξε ότι έχει άλλη ποιότητα. Γρήγορος, απρόβλεπτος, βάζει καλά το κορμί, ικανότατος να αλλάξει πόδι και να εκτελέσει μέσα σε λίγα εκατοστά.

Το Sport24.gr αποκάλυψε από το μεσημέρι της Τρίτης την ενδεκάδα που έχει στο μυαλό του ο Μαρτίνς για τον αγώνα με την Πλζεν στην Τσεχία. Αυτή ακριβώς την ενδεκάδα παρέταξε και χθες στο τερέν του "Γ. Καραϊσκάκης" για το φιλικό με τη Νότιγχαμ. Δεν κρύφτηκε. Πάει στο "σπίτι" της Βικτόρια με ανοικτά χαρτιά. Έχει εμπιστοσύνη στην ομάδα του και πως να μην έχει;

Είδε τον δικό του Ολυμπιακό να ανταποκρίνεται με επιτυχία στα βασικά ζητούμενα της πρόκρισης. Χωρίς ρίσκο στην άμυνα, με σωστή αλληλοκάλυψη, γρήγορο transition, κυρίως αμυντικό, εξαιρετική ανάπτυξη στο χώρο και στην κόντρα. Δύσκολα δεν θα βρει γκολ στο ματς της ερχόμενης Τρίτης. Κι αυτό το γκολ θα γίνει μισή πρόκριση...

"ΑΛΗΤΗΣ" ΡΑΝΤΖΕΛΟΒΙΤΣ

Από τις "ρεζέρβες", φάνηκε πόσο πολύ υπολογίζει ο κόουτς στον Μπρούνο που τον έβαλε από τους πρώτους, μετά τον Καμαρά που αντικατέστησε τον Μπουχαλάκη στο ημίχρονο. Για το... αλήτικο παιχνίδι του Ραντζέλοβιτς, ο οποίος με το πού θα πάρει τη μπάλα θα φύγει μέτωπο στον αντίπαλο για να ψάξει το "ένας με έναν", τα έγραψε και ο Παντελής Διαμαντόπουλος και συμφωνώ μέχρι κεραίας.

Κι επειδή ορισμένοι μπορεί να καταλήξουν στο εύκολο συμπέρασμα ότι "έλα μωρέ ποια Νότιγχαμ", ας ρίξουν μια ματιά στο πόσο κοστίζουν ορισμένοι από τους ποδοσφαιριστές της και τα ξαναλέμε.

Πρώτα απ' όλα το ρόστερ της Φόρεστ υπολογίζεται στα 65 εκατομμύρια και του Ολυμπιακού 82, σύμφωνα με το Transfermarkt. Δεν τη λες και τεράστια διαφορά για μια ομάδα που συμμετέχει στα προκριματικά του Champions League κι άλλη μια που παίζει στη δεύτερη κατηγορία του αγγλικού πρωταθλήματος.

Η ουσία είναι πως ο Ολυμπιακός συνεχίζει την καλή δουλειά που ξεκίνησε πέρυσι. Κι είναι μεγάλο το αβαντάζ αν συνυπολογίσουμε ότι οι δύο βασικοί του αντίπαλοι για το πρωτάθλημα άλλαξαν προπονητή φέτος, αναζητώντας τον δικό τους Πέδρο Μαρτίνς.

Γενικά, οι "ερυθρόλευκοι" βαδίζουν σε καλό δρόμο. Ανεξάρτητα με το τι θα γίνει στα δύο ματς με την Πλζεν -πάντα τέτοια εποχή παραμονεύουν εκπλήξεις- είναι σίγουρο πως κάτι καλό γίνεται στον Πειραιά. Και μπορεί να γίνει ακόμη καλύτερο όταν επιστρέψουν όσοι λείπουν κι όταν μπουν στο κόλπο όσοι απουσιάζουν.

"ΕΔΕΙΞΕ" ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΕΝΟΥΣ

Μέσα από τις επιλογές του Μαρτίνς φάνηκε ξεκάθαρα και στο ποιος δεν υπολογίζει πλην του ανέτοιμου ακόμη Σουντανί, ο οποίος θέλει το χρόνο του. Ο Σολδάνο δεν έπαιξε λεπτό, ο Κάιπερς και ο Γιάννης Μασούρας επίσης, οι πιτσιρικάδες πλην Τζολάκη, επιστρέφουν στην ηλικιακή βάση τους μέχρι την επόμενη ευκαιρία κι αναμένονται άλλοι δύο ή τρεις (αναπληρωματικός κίπερ, 10άρι, 8άρι) για να δέσει το γλυκό.

Υ.Γ.: Εξαιρετικό το βίντεο για τον Κώστα Φορτούνη. Η εμφάνιση του Βασίλη Σπανούλη, μάλιστα, που προκάλεσε ντελίριο στην εξέδρα, συνέπεσε χρονικά με την ανακοίνωση της ανανέωσης του συμβολαίου του. Συγχαρητήρια σ' εκείνους που το εμπνεύστηκαν, σε όσους συμμετείχαν κι έδωσαν τόσο μεγάλη δύναμη στον αρχηγό, τούτες τις δύσκολες ώρες που πρέπει να παλέψει για να επιστρέψει ακόμη πιο δυνατός το συντομότερο. Τα δάκρυά του, τα "είπαν" όλα...

Υ.Γ.2: Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είδε χθες δύο δικές του ομάδες να αναμετρώνται στο γήπεδο. Αλήθεια πόσοι ποδοσφαιρικοί παράγοντες παγκοσμίως, έχουν αυτή τη δυνατότητα; Από τη μία η "καψούρα", από την άλλη μία από τις πιο ιστορικές αγγλικές ομάδες. Δεν είναι και μικρό πράγμα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ