OPINIONS

Το... σχέδιο κατά της Basket League

Ξεκίνησαν σήμερα τα έργα ανάπλασης για το πάρκο στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, Παρασκευή 3 ιουλίου 2020 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Ξεκίνησαν σήμερα τα έργα ανάπλασης για το πάρκο στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, Παρασκευή 3 ιουλίου 2020 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Το χειρότερο δεν είναι το αβέβαιο μέλλον της Basket League. Το χειρότερο είναι ότι στον ΕΣΑΚΕ είναι και ευχαριστημένοι από τις συμφωνίες και την προοπτική. Γράφει ο Σπύρος Καβαλιεράτος

Όταν όλα πηγαίνουν στραβά και η προοπτική να βελτιωθεί η κατάσταση είναι μηδαμινή, η λύση είναι μία: επινοείς ένα σχέδιο σε βάρος σου, βρίσκεις και έναν εχθρό που βρίσκεται πίσω απ όλα αυτά και προσπαθείς να μπερδέψεις όσο πιο πολλούς μπορείς.

Βέβαια είναι τόσο παλιό το... κόλπο και τόσο πολύ χρησιμοποιημένο, που πλέον ουδείς ασχολείται. Ακόμα κι αν - λέμε τώρα - γίνει κάτι σωστό, δεν θα το πιστέψει άνθρωπος.

Το πρωτάθλημα της Basket League είναι μια υπόθεση δίχως γυρισμό με τις υπάρχουσες συνθήκες και όσο το πρόβλημα της ηγετικής του ομάδας είναι τα δημοσιεύματα και το φαίνεσθαι και όχι η ουσία, τίποτα δεν πρόκειται να βελτιωθεί.

Η περίφημη εγγυητική των 200.000 ευρώ πήγε περίπατο , μπορεί να ισχύσει από την επόμενη σεζόν όπως εξήγησε ο πρόεδρος του ΑΣ Αρη Λευτέρης Αρβανίτης. Ο Κωστής Ζομπανάκης παραιτήθηκε αφού δεν βγάζει άκρη . Άλλα συζητά και προτείνει ο ίδιος, άλλα το προεδρείο. Και ο ΕΣΑΚΕ πανηγυρίζει γιατί βρήκε - λέει - ασημένιο χορηγό που θα δώσει χρήματα στο πρωτάθλημα. Γιατί πέρυσι δεν είχε ασημένιο, άρα κέρδος θα έχει. Ναι, αλλά να βρεθεί πρώτα ο χρυσός χορηγός και μετά θα το γλεντήσει πραγματικά όλο το μπάσκετ.

Είναι προφανές ότι τον ΕΣΑΚΕ, κάποιες ομάδες και γενικά την μικρή κοινωνία που βολεύεται γύρω από την σημερινή κατάσταση, τον βολεύει να τα βλέπει όλα ωραία και καλά. Οπως είναι μια πολύ ωραία δικαιολογία για το ότι όλοι οι υπόλοιποι βλέπουν στραβό το κλήμα, το ότι υποκινούνται από τον Ολυμπιακό. Οποιος δεν αποθεώνει το πρωτάθλημα, όποιος δεν το θεωρεί ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης, όποιος δεν υποστηρίζει πως έχει βελτιωθεί η κατάσταση δίχως τους ερυθρόλευκους (όχι μόνο το λένε αλλά το πιστεύουν κιόλας ορισμένοι), όποιος δεν θριαμβολογεί για το ασημένιο χορηγό " απλά μεταδίδει πληροφορίες και ρεπορτάζ που ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα".

Και όχι τίποτα άλλο, απέκτησαν και καινούργιες συνήθειες πλέον στον ΕΣΑΚΕ, να στέλνουν και μηνύματα και να απαιτούν να περάσει η δική τους γραμμή στα δημοσιεύματα. Ζόρισαν φαίνεται τόσο πολύ τα πράγματα για όλους, που άλλαξαν τακτική. Τόσο καιρό, βέβαια, δεν τους ενοχλούσε ότι έβγαινε προς τα έξω κάθε συνομιλία που γινόταν δίχως να υπάρχει λάθος έστω και σε μία λέξη. Ισως το θέμα τους δεν είναι τι βγαίνει προς το έξω, αλλά πώς και από ποιον.

Πταίσμα, βέβαια, σε σχέση με νέα φαινόμενα στο ελληνικό μπάσκετ, τις απειλές περί ξύλου που κυκλοφορούν εσχάτως. Όχι από τον ΕΣΑΚΕ - προς Θεού δεν έχουν φτάσει σε αυτό το σημείο οι κατά τα άλλα ευγενικοί άνθρωποι - αλλά από παράγοντες που θέλουν να λένε πως παίζουν ακόμα ρόλο στο ελληνικό μπάσκετ.

Αλλά όταν κάτι φτάνει στον πάτο, είναι λογικό να μπαίνουν στη μέση απειλές και ενέργειες που ουδεμία σχέση έχουν με τον αθλητισμό και τις καλές μέρες του μπάσκετ στην Ελλάδα. Ο καθένας βλέπει διαφορετικά τη λέξη επένδυση και αν αρχίσει (και τελειώσει) το πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν, θα δούμε πράγματα ακόμα χειρότερα σε σχέση με πέρυσι. Και αν στον ΕΣΑΚΕ πιστεύουν ότι η Basket League δυσφημείται από τέτοια κείμενα, προφανώς δεν έχει βγει στην αγορά για να δει την αξία της λίγκας. Ολοι ξέρουν ακριβώς τι συμβαίνει, δεν χρειάζονται τη βοήθεια του... κοινού.

Όπως έστρωσαν θα κοιμηθούν, λοιπόν. Χωρίς εγγυητικές, με πολλά μίνιμουμ συμβόλαια, δηλαδή Ελληνες και παίκτες που δεν ανήκουν στην Α1, συνέπεια των χαμηλών εσόδων. Και κάπως έτσι ακόμα και οι όποιες σοβαρές προσπάθειες που θα γίνουν (γιατί θα γίνουν) θα χαθούν μέσα στην γενική προχειρότητα και μετριότητα. Αλλά ακόμα και οι σωστοί έχουν τις ευθύνες τους, συμμετέχοντας σε αυτή τη διαδικασία. Κι αν τους ζητηθεί ευθύνη, μάλλον θα βολευτούν και οι ίδιοι με την εύκολη απάντηση.

Υπάρχει σχέδιο (ξέρετε από ποιον) να υποτιμηθεί το πρωτάθλημα. Λες και όταν έπαιζε η Ολυμπιακός στην A1, ήταν πρωταθληματάρα... Οχι καλοί μας άνθρωποι, κανείς δεν το είπε αυτό. Και με τον Ολυμπιακό μέσα, έτσι όπως λειτουργεί η ηγεσία, αδιάφορο προϊόν θα ήταν για 7 μήνες και απλά θα περιμέναμε τους τελικούς.

Γκρέμισμα και χτίσιμο από την αρχή θέλει η Basket League, με άλλους ανθρώπους μπροστά, που δεν θα νοιάζονται για την καρέκλα και τα όποια προνόμια (για τα οποία κατηγορήθηκαν δέκα φορές περισσότερο σε σχέση με την τωρινή διοίκηση οι προκάτοχοι του Γαλατσόπουλου), αλλά πρώτα απ' όλα για το μπάσκετ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ