OPINIONS

Το καρφιτσωμένο μήνυμα του Ολυμπιακού

EUROLEAGUE / ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός θέλει απόψε στο ΟΑΚΑ να γίνει και πάλι μια ομάδα που δεν χρειάζεται να διαγράφει τα μηνύματα,αλλά να τα καρφιτσώνει ψηλά στις συνομιλίες. Γράφει ο Σπύρος Καβαλιεράτος

Είναι αλήθεια ότι τα μηνύματα για τον Ολυμπιακό δεν είναι ευχάριστα. Είτε πρόκειται για ομαδική συνομιλία ανάμεσα σε παίκτες, είτε από πλευράς αποτελεσμάτων στην EuroLeague. Σε συνδυασμό με τις δικαστικές περιπέτειες των Αγγελόπουλων που στράβωσαν καιρό τώρα το κλήμα και έδωσαν την ευκαιρία στον... γάιδαρο να φάει καλά, έκαναν την κατάσταση στον Πειραιά δύσκολη. Πολύ πιο δύσκολη απ' ό,τι ήταν πριν από 20 μέρες.

Αλλη μια αλήθεια είναι ότι οι ερυθρόλευκοι αντιλαμβάνονται την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που δεν αφορά στους ίδιους, αλλά έχει να κάνει με το κλίμα που έχει δημιουργηθεί και σε καμία περίπτωση δεν είναι υπέρ τους. Η πλειοψηφία θεωρεί χαμένους πριν από το τζάμπολ τον Ντέιβιντ Μπλατ και τους παίκτες του, μία βόλτα στο διαδίκτυο από την ώρα που ανακοινώθηκαν οι διαιτητές και μετά, τη Δευτέρα το πρωί, μπορεί να πείσει τον καθένα.

Οπως και να έχει, όμως, ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να νιώθει ούτε πως είναι χαμένος από χέρι στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Παναθηναϊκό, ούτε πως είναι το πρόβατο που πηγαίνει στη σφαγή. Οι ερυθρόλευκοι χρειάστηκε από την Κυριακή το απόγευμα μέχρι και την Τρίτη το μεσημέρι να πάρουν επίσημη θέση για το ηχητικό που αφορούσε στον Πρίντεζη, γι αυτό και έκανε δήλωση τόσο ο ίδιος ο πρωταγωνιστής, όσο και οι Αγγελόπουλοι. Καταναλώθηκε ενέργεια γύρω από ένα μη αγωνιστικό θέμα, προέκυψε δυσπιστία ακόμα και στους ίδιους τους οπαδούς της ομάδας, αλλά αποδείχθηκε και πάλι πως κάθε μέρα είναι άλλη μέρα.

Διότι πλέον και το κλήμα ίσιωσε και το το κλίμα έπαψε να είναι βαρύ. Ο Ολυμπιακός δεν ασχολήθηκε ιδιαίτερα με το θέμα της διαιτησίας, οι Αγγελόπουλοι πήγαν στην προπόνηση για να δείξουν ότι είναι κοντά στους παίκτες, γενικά τα πράγματα βελτιώθηκαν και οι ερυθρόλευκοι ξύπνησαν σήμερα με εντελώς διαφορετική διάθεση σε σχέση με τη Δευτέρα ή την Τρίτη.

Φτάνει αυτό για τον Ολυμπιακό; Οχι βέβαια. Ούτε οι δηλώσεις αφοσίωσης μπορεί να είναι αρκετές, ούτε θα πείσουν και κανέναν αν η εμφάνιση απόψε στο ΟΑΚΑ δεν είναι καλή. Ακόμα κι όλοι πείστηκαν πως όλα στον Πειραιά κυλούν ομαλά και τα προβλήματα έχουν μείνει πίσω, όλα θα αντιστραφούν αν η εικόνα απέναντι στον Παναθηναϊκό είναι απογοητευτική. Σήμερα κρίνεται ο πρώτος τίτλος της σεζόν για τους ερυθρόλευκους, που ξέρουν - ειδικά οι Ελληνες - ότι μόνο Κυπελλάκι δεν είναι.

Ολη η Ελλάδα θα είναι καρφωμένη στις τηλεοράσεις της για ένα ματς που το περιμένουν με αγωνία σε κάθε γωνιά της χώρας, η μπασκετική Ευρώπη θα περιμένει το αποτέλεσμα του ελληνικού εμφυλίου. Είναι κάτι παραπάνω από ένα ματς και ο χαμένος θα έχει να διαβεί έναν γολγοθά. Ακόμα κι αν έχει με το μέρος του όλες τις δικαιολογίες, κανείς δεν θα αποδεχθεί την ήττα σαν να μην τρέχει τίποτα.

Τι μπορεί να αλλάξει ο Ολυμπιακός σε σχέση με τα προηγούμενα ματς; Μόνο ένα: έχει καινούργιο πρόσωπο στο ρόστερ του, έχει έναν ακόμα παίκτη στην περιφέρεια που θα μπορεί να προσφέρει κυρίως στην άμυνα. Η παρουσία του Μπριάντε Γουέμπερ δεν είναι δεδομένο ότι θα ισχυροποιήσει τους ερυθρόλευκους από το πρώτο κιόλας παιχνίδι, αλλά είναι ένας παράγοντας που μπορεί και να επηρεάσει το παιχνίδι. Το ανέλυσε και ο Χάρης Σταύρου, όμως από τη θεωρία μέχρι την πράξη, υπάρχει πάντα μια μεγάλη απόσταση. Η αμυντική του προσέγγιση σε σχέση με τον Καλάθη ίσως αποδειχθεί καταλυτική, μόνο που για τον Ολυμπιακό δεν μπορεί να φτάνει μόνο η άμυνα. Χρειάζεται και επίθεση.

Οπως και να έχει, για τον Ολυμπιακό το αποψινό ματς είναι καθοριστικό για τη συνέχεια της σεζόν. Μια νίκη-πρόκριση θα αλλάξει αυτομάτως το κλίμα και θα βάλει τις βάσεις για μια επιτυχημένη σεζόν. Είναι δύσκολο, το φαβορί είναι ο Παναθηναϊκός, αλλά κάπου εδώ οι ερυθρόλευκοι πρέπει να δείξουν ότι είναι ομάδα και στο παρκέ, όχι μόνο στα κινητά τους τηλέφωνα. Και αν το κάνουν μπορούν να γράψουν ή να ηχογραφήσουν ό,τι μήνυμα θέλουν σε WhatsApp ή Viber, να το καρφιτσώσουν πρώτο πρώτο και αμέσως μετά να δημιουργήσουν μια άλλη ομάδα που δεν θα διαρρέει τις συνομιλίες και θα χρειάζεται "διαγραφή προς όλους" για να μην γίνει καμία... στραβή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ