OPINIONS

Το... Facebook πήρε ρεβάνς με Μπόμπι Μπράουν

Bobby Brown of the Houston Rockets, center tries to get past Alonzo Gee of the New Orleans Pelicans, left and Langston Galloway of the New Orleans Pelicans at right during a preseasons NBA game in Beijing, China, Wednesday, Oct. 12, 2016. (AP Photo/Ng Han Guan)
AP Photo/Ng Han Guan AP PHOTO/NG HAN GUAN

Ο Ολυμπιακός πήρε τον Μπόμπι Μπράουν και η λαϊκή... απαίτηση για σκόρερ ικανοποιήθηκε. Τώρα αν ο 34χρονος Αμερικανός είναι αυτό που πραγματικά έλειπε από τους ερυθρόλευκους θα το δούμε στην πράξη. Γράφει ο Σπύρος Καβαλιεράτος.

Mέχρι το βράδυ της Τρίτης, κανείς στον Ολυμπιακό δεν έμοιαζε ζεστός στο ενδεχόμενο απόκτησης του Μπόμπι Μπράουν. Μαζί με τον Κιθ Λάγκφορντ ήταν δύο παίκτες με έφεση στο σκοράρισμα, δύο ονόματα που κυρίως επικοινωνιακά έκαναν θόρυβο, αλλά στην πραγματικότητα δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις που έθεταν τα κενά στο ρόστερ των ερυθρολεύκων.

Μαζί με τον Σόνι Ουίμς, ο Μπόμπι Μπράουν και ο Κιθ Λάγκφορντ ήταν τα γνωστά ονόματα που έπεσαν στο τραπέζι και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, μόνο ο πρώην παίκτης της ΤΣΣΚΑ, της Μακάμπι και της Ζαλγκίρις ταίριαζε σε αυτό που έψαχνε ο Ολυμπιακός. Μέχρι πριν από ένα χρόνο άνηκε στο πάνω ράφι των παικτών της EuroLeague, είναι ψηλός, ικανός στο σκοράρισμα, δεν έχει πρόβλημα στην άμυνα.

Το όνομα έπεσε στο τραπέζι, όμως απορρίφθηκε. Οπως και του Κιθ Λάγκφορντ, για τον οποίο οι αναφορές έκαναν λόγο για κακή αγωνιστική κατάσταση.

Και τελικά προκρίθηκε η περίπτωση του Μπόμπι Μπράουν. Η μεταγραφή έκλεισε, η διαδικασία βρίσκεται στις υπογραφές των συμβολαίων, απομένει να ανακοινωθεί από την ΚΑΕ. Ο Αμερικανός είναι 34 ετών και το παιχνίδι του μοιάζει με του Μπράιαν Ρόμπερτς. Με τη διαφορά ότι είναι ακόμα καλύτερος σκόρερ! Εχει σουτ και μετά από ντρίμπλα και εν στάσει, μπορεί δηλαδή να καθίσει στο πλάι και να περιμένει να υποδεχθεί την μπάλα. Στους Ρόκετς δεν έπαιζε πολύ, αλλά όποιος βρισκόταν σε αυτή την ομάδα είχε μάθει λόγω Χάρντεν να κάθεται, να περιμένει να είναι έτοιμος να ευστοχήσει.

Τον Μπράουν οι 'Ελληνες τον θυμούνται κυρίως λόγω του περάσματός του από τη Σιένα, έστω κι αν φόρεσε τη φανέλα του Αρη τη σεζόν 2010-11. Πριν από τρία χρόνια ήταν πάλι στο στόχαστρο του Ολυμπιακού, όμως η περίπτωση απορρίφθηκε. Τι τον έφερε τώρα στο μεγάλο λιμάνι; Το όνομά του, το... εμπορικό του πράγματος, η τιμή του και η επιθυμία του να επιστρέψει στην Ευρώπη, στο πιο υψηλό επίπεδο. Ο Ουίμς για παράδειγμα ήταν πολύ πιο ακριβός .

Μπορεί να δώσει κάτι παραπάνω; Ο Μπράουν της Σιένα μπορεί να κάνει τον Ολυμπιακό πολύ καλύτερο στην επίθεση. Εχουν, βέβαια, περάσει χρόνια από τότε, φέτος δεν έχει παίξει πολύ, σε 20 αγώνες στους Ρόκετς είχε 115 λεπτά συμμετοχής και 50 πόντους. Αρα έρχεται ξεκούραστος, αλλά ανενεργός. Εχει όμως και τεράστια επιθυμία να αγωνιστεί στους ερυθρόλευκους, γι αυτό προφανώς και προτιμήθηκε.

Τι θα γίνει και τι θα προσφέρει κανείς δεν μπορεί να προβλέψει, όμως η λαϊκή απαίτηση ικανοποιήθηκε με την απόκτησή του. Αποκτήθηκε σκόρερ, μπήκε καλαθομηχανή στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Υπό αυτές τις συνθήκες, καλά έκαναν και πήραν τον Μπράουν οι Αγγελόπουλοι και ο Σφαιρόπουλος. Απλά αιφνιδίασαν από πολλές απόψεις, διότι τούτη η κίνηση είναι μεταγραφή από το... Facebook. Την ήθελαν πάρα πολλοί οπαδοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Κι όλα αυτά, λίγες ημέρες μετά τη δήλωση του Γιώργου Αγγελόπουλου ότι οι αποφάσεις δεν λαμβάνονται με βάση τις απόψεις του κόσμου στα social media .

ΥΓ.: Ο Σφαιρόπουλος - πριν ολοκληρωθεί η συμφωνία με τον Μπόμπι Μπράουν - άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να κάνει και άλλη μεταγραφή ο Ολυμπιακός . Ισως τώρα να την χρειάζονται ακόμα περισσότερο οι ερυθρόλευκοι.

AP Photo/Ng Han Guan

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ