OPINIONS

Τελικά ο Σπανούλης συνεχίζει το μπάσκετ...

BASKET LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÊÏÑÏÉÂÏÓ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÊÏÑÏÉÂÏÓ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ετσι ξαφνικά ο Βασίλης Σπανούλης επέστρεψε στη δράση και έβαλε τέλος στα... σενάρια συνωμοσίας. Βέβαια τώρα αρχίζουν τα δύσκολα γιατί πρέπει να αποκτήσει χημεία με ένα εξαιρετικό σύνολο. Γράφει ο Σπύρος Καβαλιεράτος, που αναλύει και την άλλη.. είδηση της 7ης αγωνιστικής.

Ο Βασίλης Σπανούλης επέστρεψε στη δράση κι έτσι ένα σίριαλ δύο μηνών έφτασε στο τέλος του. Ούτε το μπάσκετ σταματάει, ούτε απλήρωτος είναι, ούτε κάτι περίεργο κρύβεται πίσω από την απουσία του.

Η αλήθεια είναι ότι έτσι όπως έγινε το σκηνικό στη Βαλένθια και με τον αρχηγό του Ολυμπιακού να βγαίνει και να κάνει δηλώσεις ότι θα επιστρέψει όταν δεν θα υπάρχει ρίσκο, ουδείς μπορούσε να προβλέψει με ακρίβεια πότε θα τον δούμε σε αγώνα. Τελικά ο ίδιος έδωσε την απάντηση στην πράξη και μπήκε στη σεζόν ακριβώς με τη διαδικασία που έπρεπε. Με εύκολο ματς της Stoiximan.gr Basket League. Εμοιαζε ρίσκο να μπει στη μάχη της Βαλένθια, κόντρα στον Κόροιβο ήταν σαφώς πιο ομαλή η επιστροφή. Εκπληξη μεν, πολύ ευχάριστη δε για τον Ολυμπιακό και τους ανυπόμονους οπαδούς του.

Το ότι ήταν θετικός στο παιχνίδι στο ΣΕΦ φυσικά και δεν λέει πολλά, ο Κόροιβος δεν προσφέρεται για συμπεράσματα. Ηταν όμως η κατάλληλη ευκαιρία να παίξει σε επίσημο αγώνα, να προσπαθήσει να βρει ρυθμό και σιγά, σιγά και μπει στα πιο δύσκολα. Ετοιμος δεν είναι ακόμα, τουλάχιστον αντιλήφθηκαν όλοι ότι συνεχίζει κανονικά το μπάσκετ και δεν κρύβονται... εξωγήινοι πίσω από την απουσία του.

Θα χρειαστεί το χρόνο του για να γίνει ο κανονικός Σπανούλης και σταδιακά να μάθει η ομάδα να παίζει μαζί του. Παράλληλα βέβαια και ο ίδιος να παίξει για μια ομάδα που έχει 8-2 στην EuroLeague και δείχνει εξαιρετικά στοιχεία μέχρι τώρα. Ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να πετύχει κάτι μεγάλο διχως τον αρχηγό του, αλλά και ο Σπανούλης ξέρει πια ότι έχει δίπλα του πολλούς παίκτες που γνωρίζουν καλά τη δουλειά τους.

Πλέον οι ερυθρόλευκοι περνούν στο δεύτερο στάδιο, που είναι και το πιο δύσκολο. Ο Σπανούλης είναι υγιής και επέστρεψε και τώρα πια πρέπει να γίνει η σωστή δουλειά στη χημεία του συνόλου. Αν και έτσι όμως όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, είναι στ χέρι όλων το δύσκολο να γίνει...εύκολο. Ούτως ή άλλως ο ομάδα αποδέχεται ως ηγέτη τον 35χρονο γκαρντ, μένει να αποδεχθεί και ο Σπανούλης τις ικανότητες των υπολοίπων. Δύο μήνες τους έβλεπε απ' έξω, άρα γνωρίζει τι χρειάζεται να κάνει και πώς πρέπει να πορευτεί.

Η... ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Πέρα από την επιστροφή του Σπανούλη, η είδηση της ημέρας ήταν το ότι οι διεθνείς του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού αγωνίστηκαν κανονικά . Μετά την περίοδο που ήταν γεμάτη διαμάχες, κόντρες και συζητήσεις περί συμμετοχής στην Εθνική, το πρώτο ματς μετά τα "παράθυρα" έκρυβε ένα μυστήριο. Και οι δύο ομάδες, λοιπόν, που είχαν παίκτες στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και αναγκαστικά αυτοί δεν έπαιξαν στο παιχνίδι με την Μεγάλη Βρετανία λόγω EuroLeague, ήταν κανονικά στα ρόστερ των αιωνίων. Καμία τιμωρία, λοιπόν, κανείς δεν τράβηξε το σχοινί, τα Τρίκαλα και ο Κόροιβος δεν έκαναν ένσταση, άρα προχωράμε κανονικά. Ολοι μέχρι τώρα έχουν λειτουργήσει ενωτικά, ουδείς έκανε κίνηση που θα φέρει ένταση στο ελληνικό μπάσκετ και πλέον υπάρχει μόνο ένα ερωτηματικό ακόμα. Τι θα πράξει η ΑΕΚ την επόμενη Κυριακή στον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Θα κάνει ένσταση ή θα ακολουθήσει το δρόμο των υπολοίπων;

Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΥΡΙΟ

Να κλείσουμε με τους δύο πρωταγωνιστές της Stoiximan.gr BasketLeague στην 7η αγωνιστική. Τον Προμηθέα και το Λαύριο. Φυσικά και θα ήταν πιο εμπορικό το... κράξιμο στον Αρη και στην ΑΕΚ, που είχαν τα χάλια τους το Σαββατοκύριακο. Ομως ας σταθούμε σε αυτούς που τους έκαναν να παίξουν τόσο άσχημα. Ο Προμηθέας με ρεκόρ 6-1 είναι δεύτερος μαζί με τον Ολυμπιακό και αποτελεί ομάδα πρότυπο, που οργανωτικά μπορεί να συγκριθεί μόνο με τους δύο αιώνιους και αγωνιστικά παρουσιάζει κάτι αξιόλογο. Δεν βρέθηκε κατά λάθος στις πρώτες θέσεις, έμαθε από τα περυσινά λάθη και είναι ένα σύνολο που αξίζει να παρακολουθήσεις, έχοντας και οικονομικές δυνατότητες και συνέπεια.

Οσο για το Λαύριο , παρότι έχει μικρότερες οικονομικές δυνατότητες, είναι εξίσου συνεπές στις υποχρεώσεις του και έχει τεχνογνωσία που την ζηλεύουν και ο Αρης και η ΑΕΚ. Και καλό είναι να πάρουν ένα καλό μάθημα ο 5ος και ο 8ος - ως στιγμής της κατάταξης - για το πώς επιλέγονται οι ξένοι και πώς φτιάχνονται τα ρόστερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ