OPINIONS

Ο Σπανούλης έκανε σαν... τρελός για να νικήσει τον Πανιώνιο

Ο Σπανούλης έκανε σαν... τρελός για να νικήσει τον Πανιώνιο

Σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι, ο Βασίλης Σπανούλης δεν ήθελε με τίποτα να χάσει. Αυτό είναι που τον κρατάει στην κορυφή και φέρνει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Γράφει ο Σπύρος Καβαλιεράτος

Ο Βασίλης Σπανούλης δεν είναι η ασίστ. Δεν είναι οι πόντοι. Δεν είναι όλα αυτά τα ρεκόρ που έχει κάνει και όλα αυτά θα κάνει όλα τα χρόνια που θα συνεχίζει να παίζει μπάσκετ.

Ο Βασίλης Σπανούλης είναι το τρίποντο που έβαλε κόντρα στον Πανιώνιο όταν η διαφορά μειώθηκε στους τρεις πόντους, το ριμπάουντ που πήρε στην άμυνα αμέσως μετά και οι δύο ασίστ που έκανε για να "καθαρίσει" ο Ολυμπιακός το ματς στη Νέα Σμύρνη .

Είναι αλήθεια ότι τα ρεκόρ μένουν στην ιστορία και τις τελευταίες εβδομάδες ο 36χρονος γκαρντ γράφει καινούργιες σελίδες στο βιβλίο της καριέρας του. Ξεπέρασε στις ασίστ τον Δημήτρη Διαμαντίδη στην EuroLeague στο παιχνίδι με την Μάλαγα, προσπέρασε τον Νίκο Χατζή στους σκόρερ στην Stoiximan.gr Basket League (από τότε που το μπάσκετ έγινε επαγγελματικό στην Ελλάδα) στην αναμέτρηση με τον Πανιώνιο...

Τα βίντεο, οι δηλώσεις, οι αγκαλιές, τα φιλιά θα συνοδεύουν τον Βασίλη Σπανούλη όλα τα επόμενα χρόνια... Ειδικά όταν σταματήσει το μπάσκετ - κάποια στιγμή θα γίνει κι αυτό - δεν θα χρειάζεται να διηγείται τίποτα, απλά θα δείχνει την εικόνα στους νεότερους. Ομως αν υπάρχει κάτι που κάνει τον συγκεκριμένο αθλητή να ξεχωρίζει δεν είναι οι αριθμοί, αλλά η θέληση για νίκη, η επιθυμία να είναι πάντα στην κορυφή.

Το ματς με τον Πανιώνιο ήταν από κάθε άποψη αδιάφορο για τον Ολυμπιακό. Ηταν μεν μια γερή προπόνηση εν όψει των play offs της EuroLegue, αλλά μέσα στο παρκέ μια ομάδα καιγόταν για να κερδίσει... Ο Πανιώνιος. Και η αλήθεια ήταν πως οι κυανέρυθροι το πάλεψαν όσο μπορούσαν. Μόνο που ήταν άτυχοι. Οι ερυθρόλευκοι είχαν πάρα πολλές απουσίες λόγω τραυματισμού (Πρίντεζης, Τιλί, Στρέλνιεκς), άλλες δύο επειδή δεν υπήρχε δικαίωμα συμμετοχής (Γουίλτζερ και Τόμπσον), στη Νέα Σμύρνης παρατάχθηκαν με 10αδα, όμως έπαιζε ο Σπανούλης. Και ο αρχηγός του Ολυμπιακού έκανε σαν... τρελός για να νικήσει. Δεν ήθελε με τίποτα να χάσει και όταν χρειάστηκε βγήκε μπροστά για να σώσει το γόητρο της ομάδας του. Οπως το έκανε και με την Ζάλγκιρις την Μεγάλη Παρασκευή, αλλά το τελευταίο σουτ ήταν άστοχο.

Η αγάπη για το μπάσκετ, η ασταμάτητη δουλειά και η επιθυμία για νίκη είναι ό,τι ακριβώς χαρακτηρίζει τον Βασίλη Σπανούλη. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι αήττητος, ότι δεν κάνει λάθη, ότι δεν έχει αντίπαλο. Δεν είναι λίγες φορές που θα κρατήσει την μπάλα περισσότερο απ' ό,τι πρέπει, δεν θα βοηθήσει την ομάδα του όσο πρέπει, μερικές φορές θα αποδειχθεί και καταδικαστικός.

Αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός και το μπάσκετ. Κανείς δεν είναι τέλειος, όμως αυτό που μετράει στο τέλος της ημέρας είναι το συνολικό αποτέλεσμα. Και η καριέρα του Βασίλη Σπανούλη έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία... Είναι ένας μύθος για τον Ολυμπιακό και το ελληνικό μπάσκετ. Οχι φυσικά γιατί έγινε πρώτος σκόρερ στην Stoiximan.gr Basket League, ούτε γιατί είναι πρώτος στις ασίστ στην EuroLeague. Αυτά είναι σημαντικά ρεκόρ, όμως αυτό που μένει είναι η συνολική διαδρομή και οι τίτλοι. Και αν μη τι άλλο, ο Σπανούλης έχει σηκώσει στους ώμους του ομάδες πρωταθλητισμού, άλλαξε όλη την πορεία του Ολυμπιακού και έχει πετύχει πάρα πολλά και με την Εθνική ομάδα.

Γι αυτό και θα είναι πάντα ένας θρύλος του μπάσκετ, που θα τον θυμόμαστε πάντα γιατί γεννήθηκε για να νικάει...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ