OPINIONS

Κούπα είναι, όλοι την θέλουν

Κούπα είναι, όλοι την θέλουν

Και λάδι και φωτιά είχαν τα προεόρτια του τελικού της Κρήτης. Το ενδιαφέρον δεν είναι μόνο αγωνιστικό. Αυτό όμως που θα θυμόμαστε σε λίγο καιρό είναι ο νικητής. Κούπα είναι και την θέλουν και η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός. Γράφει ο Σπύρος Καβαλιεράτος.

Ήσυχος τελικός δεν θα γίνει ποτέ στην Ελλάδα, εκτός κι αν το ζευγάρι είναι... Παναθηναϊκός - Φάρος, όπως πριν από δύο χρόνια. Οι διαμάχες και οι μάχες άρχισαν ήδη από την Παρασκευή το απόγευμα, με το θέμα της συμμετοχής του Παναγιώτη Βασιλόπουλου να ρίχνει το πρώτο λάδι και τα επεισόδια στο λιμάνι να βάζουν τη φωτιά.

Η μέρα του τελικού αν μη τι άλλο θα έχει ενδιαφέρον από το πρωί, ευτυχώς δηλαδή που ΕΟΚ και ομάδες αποφάσισαν να γίνει το ματς δίχως την παρουσία οπαδών και τουλάχιστον μέσα στο γήπεδο δεν θα γίνει κάτι φοβερό. Στα "Δύο Αοράκια" θα υπάρχουν μόνο μαθητές, παιδιά ακαδημιών και γονείς από την Κρήτη και απ' ό,τι φαίνεται η εισήγηση της αστυνομίας ήταν σοφή.

Οσα έγιναν το βράδυ στον Πειραιά με τους οπαδούς της ΑΕΚ να μην λογαριάζουν την απαγόρευση της μετακίνησης και να μπαίνουν στο καράβι για Ηράκλειο , αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Η κινητοποίηση όλων των αρμόδιων φορέων, κράτησε τα χειρότερα μακριά. Ας ελπίσουμε να μην ξεφύγει η κατάσταση ούτε και την ημέρα του μεγάλου αγώνα ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ.

Κούπα είναι, όλοι την θέλουν

Βέβαια πριν από το τζάμπολ το ενδιαφέρον θα είναι στραμμένο στην υπόθεση του Βασιλόπουλου. Θα κάνει ένσταση ο Ολυμπιακός; Διότι ο θόρυβος που προκλήθηκε έχει κινητοποιήσει τον μηχανισμό των ερυθρολεύκων, που δεν αποκλείεται να προχωρήσουν τη διαδικασία. Οχι γιατί θέλουν πραγματικά να μην αγωνιστεί ο 34χρονος φόργουορντ, αλλά για να συνεχίσουν την κόντρα τους με την Ομοσπονδία, το μέτωπο με την οποία παραμένει ορθάνοιχτο.

Η ερμηνεία των κανονισμών και της προκήρυξης είναι άλλωστε πάντα ένα θέμα στο μπάσκετ, με τον Ολυμπιακό να στέκεται στην απουσία ξεκάθαρης διευκρίνησης στα έγγραφα και την ΕΟΚ να υποστηρίζει πως από τη στιγμή που βγήκε δελτίο και το Κύπελλο είναι εναρμονισμένο στο πρωτάθλημα, δεν τίθεται θεμα συζήτησης επί της ουσίας. Είπαμε, όμως, στην προκειμένη περίπτωση ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος και η συμμετοχή του είναι η αφορμή και όχι ο λόγος που συμβαίνουν όλα αυτά. Τα πάντα αφορούν στην κόντρα Ολυμπιακού και ΕΟΚ.

Και μέσα σε όλα αυτά, υπάρχει και ένα παιχνίδι. Με τις δύο ομάδες να θέλουν η κάθε μία για τους λόγους της την κούπα. Για την ΑΕΚ είναι ο μεγάλος στόχο της χρονιάς. Και μόνο η παρουσία της στον τελικό είναι μεγάλη επιτυχία, αν πάρει και τίτλο θα βγάλει τους οπαδούς της στο δρόμο για να πανηγυρίσουν. Θα είναι υπέρβαση για την Ενωση να να πάρει το Κύπελλο, από την άλλη όμως έχει αποδείξει πως όταν έχει κίνητρο και μεγάλο αντίπαλο απέναντί της, βγάζει το καλό της πρόσωπο. Γι αυτό και νίκησε τον Παναθηναϊκό στον ημιτελικό του Κυπέλλου, για αυτό και επικράτησε του Ολυμπιακού στην Stoiximan.gr BasketLeague.

Photo credits: eurokinissi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ