OPINIONS

Κόνιαρης, ένας μικρός... μεγάλος

BASKET LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÁÑÇÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
BASKET LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÁÑÇÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) EUROKINISSI

Ο Αντώνης Κόνιαρης δεν έπαιξε στο Αλεξάνδρειο, αγωνίστηκε όμως σχεδόν 29 λεπτά στο Παλατάκι. Ο καλύτερος του ΠΑΟΚ δεν ήταν, όμως τη διαφορά αυτός την έκανε. Γράφει ο Σπύρος Καβαλιεράτος.

Ο ΠΑΟΚ αν μη τι άλλο είναι μια ομάδα που αξίζει να την παρακολουθείς. Εχει κάτι διαφορετικό που θα προσελκύσει το βλέμμα του μπασκετικού, όχι μόνο του οπαδού του Δικεφάλου. Ο λόγος; Εχει ονοματεπώνυμο. Λέγεται Αντώνης Κόνιαρης.

Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν φοβερός και τρομερός απέναντι στον Αρη , αλλά από το 18' μέχρι το 30' έπαιξε ωραίο μπάσκετ. Το καλύτερο τούτη τη σεζόν. Και φάνηκε ότι θα νικήσει εύκολα, μόνο που δεν το πίστεψε πρώτα ο ίδιος. Εδωσε έτσι την ευκαιρία στον Αρη να γυρίσει, να γίνει διεκδικητής της νίκης και παράλληλα να δώσει σασπένς σε ένα μεγάλο ματς, που φάνηκε να χάνει το ενδιαφέρον του στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Αθηναίου το πήρε προσωπικά και κόντεψε να κάνει μόνος του την ανατροπή - άλλο αν έγινε ανυπόμονος στη συνέχεια και δεν ολοκλήρωσε τη δουλειά - ο Κατσίβελης βάλθηκε να χύσει μόνος του την καρδάρα με το γάλα. Ο 26χρονος γκαρντ, συμπαθητικός από κάθε άποψη - μοιάζει να φοβάται το καλάθι, σαν να τρομάζει μπροστά στην ιδέα να σκοράρει. Εχει τρομερά προσόντα, αλλά αυτός ο φόβος του κόστισε πολλά στον Ολυμπιακό. Προς το παρόν, ακριβώς το ίδιο πρόβλημα τον συνοδεύει στον ΠΑΟΚ.

Παρένθεση όμως ο Κατσίβελης και ο Αθηναίου, διότι όπως και να έχει, αυτό το ματς έβγαλε πρωταγωντιστές. Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης και ο Απόλλωνας Τσόχλας, οι παλιοσειρές του ΠΑΟΚ, έδειξαν γιατί αυτά τα ντέρμπι τα κερδίζουν όσοι είναι μπαρουτοκαπνισμένοι σε τέτοια ραντεβού. Η εμπειρία και η αξία τους αποδείχθηκε καταλυτική και μαζί με τον Λάκι Τζόουνς ήταν οι κορυφαίοι του Δικεφάλου. Καθοριστικός ήταν και ο άφαντος ως τώρα στη σεζόν Λίνος Χρυσικόπουλος, με το τρίποντο που έβαλε, αλλά θα μας επιτρέψετε να σταθούμε στον βενιαμίν της ομάδας σε αυτό το ματς.

Ο Αντώνης Κόνιαρης έλειψε πολύ από τον ΠΑΟΚ, όχι μόνο στο παιχνίδι Κυπέλλου στο Αλεξάνδρειο, αλλά σε πολλούς από τους αγώνες που οι Θεσσαλονικείς έχασαν μέσα στη σεζόν. Το ξεκίνημα ήταν δύσκολο, οι ήττες πολλές και η απουσία δύο παικτών στους οποίους έχει αποφασίσει να στηριχθεί ο Παπαθεοδώρου, σημαντική. " Μα, από τους 20χρονους περιμένει ο ΠΑΟΚ;", αναρωτήθηκαν πολλοί. Ναι, από τους 20χρονου. Ειδικά όταν μιλάμε για τον Κόνιαρη και τον Χαραλαμπόπουλο.

Ο Βασίλης γύρισε την περασμένη Τετάρτη για λίγα λεπτά στο παιχνίδι με την Τενερίφη, δεν είναι βέβαια σε θέση να παίξει στο μάξιμουμ μετά την επέμβαση που έκανε στους κοιλιακούς. Ο Κόνιαρης όμως επέστρεψε κανονικά στη δράση ύστερα από τον τραυματισμό στο πόδι και ήδη κάνει τη διαφορά στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ.

Οχι δεν κερδίζει τα ματς μόνος του, είναι όμως ο πλέι μέικερ που χρειάζεται κάθε ομάδα. Δημιουργεί, οργανώνει και εκτελεί όταν χρειαστεί, δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι κόντρα στον Αρη έμεινε στο παρκέ 28 λεπτά και 38 δευτερόλεπτα. Η μπάλα πέρασε από τα χέρια του και ο απολογισμός του εξαιρετικός για πλέι μέικερ. Είχε 8 ασίστ και μόνο 2 λάθη. Προσθέστε και τα 2 ριμπάουντ, τα 2 κλεψίματα και τους 6 πόντους (με 2/8 βέβαια εντός παιδιάς), όμως το πιο σημαντικό ήταν πως τον εμπιστεύτηκαν τυφλά οι πολύ πιο έμπειροι συμπαίκτες του. Μόνο ο Λάκι Τζόουνς (πέτυχε 20 πόντους) έμεινε περισσότερο στο παρκέ, τίποτα δεν έγινε τυχαία. Το επί μέρους σκορ, άλλωστε της αναμέτρησης με τον Κόνιαρη στο παρκέ, ήταν το καλύτερο από κάθε άλλο παίκτη του ΠΑΟΚ.

Ο Κόνιαρης, λοιπόν, αλλάζει τον Δικέφαλο και όσο περνάει ο καιρός και παραμένει υγιής, θα γίνονται όλοι μαζί ακόμα καλύτεροι. Και όταν επιστρέψει πιο έτοιμος ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, τότε ο ΠΑΟΚ θα είναι η ομάδα που κάθε μπασκετικός θα έχει ακόμα έναν λόγο να θα χαίρεται να βλέπει. Αλλωστε πρόκειται για δύο μικρούς, που είναι ήδη μεγάλοι. Ετσι τους βλέπουν ακόμα και οι Ελληνες, που παλιότερα θεωρούσαν ταλέντα ακόμα και τους... 25χρονους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ