OPINIONS

Greece Has BasketBalls

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ / Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ / Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Τέτοια Εθνική ονειρεύονται οι Ελληνες, που να μην τα παρατά ακόμα κι όταν όλα πάνε στραβά... Τέτοιο μπάσκετ θέλουμε. Να τους νικάμε όλους, με ψυχή και καρδιά. Οπου κι αν παίζει η Ελλάδα. Γράφει ο Σπύρος Καβαλιεράτος

Οχι, αυτή δεν είναι η καλύτερη Εθνική. Εχει πολλές απουσίες. Είναι όμως η Ελλάδα που όλοι ονειρεύονται. Αυτή που μοιάζει να έχει όλα δικά της, που τα χάνει μέσα από τα χέρια της, αλλά δεν τα παρατά, Στέκεται όρθια και τελικά νικάει . Ολα όσα είδαμε, δηλαδή, στο Λέστερ. Σε ένα ματς που πολλοί υποτίμησαν λόγω των προβλημάτων, αλλά έτσι όπως έμεινε ζωντανή όταν έδειχνε πεσμένη στο καναβάτσο, κέρδισε όχι μόνο το ματς, αλλά την αγάπη και τον σεβασμό όλης της Ελλάδας.

Ναι, θα έπαιρνε συγχαρητήρια ακόμα κι αν έπαιρνε τη νίκη στην κανονική διάρκεια. Ομως έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, το σενάριο ήταν ΙΔΑΝΙΚΟ. Ηταν το ΤΕΛΕΙΟ. Γιατί η παράταση εξελίχθηκε όταν η EuroLeague είχε ολοκληρωθεί, όταν όλοι οι Ελληνες έβλεπαν στην τηλεόρασή τους τον αγώνα της Εθνικής, όταν ήρθε άλλη μια ανατροπή.

Γιατί στην παράταση με την ψυχολογία στα... τάρταρα, οι πιθανότητες ήταν ελάχιστες. Και με την Μεγάλη Βρετανία να παίρνει σημαντικό προβάδισμα, τίποτα δεν έδειχνε ικανό να γυρίσει την κατάσταση. Ηταν βέβαια εκεί ο Γιάννης Μπουρούσης για να κρατήσει ψηλά τη σημαία, σε μια αναμέτρηση αξέχαστη και για το ίδιο και για τους Ελληνες φιλάθλους, αλλά κι αυτό δεν έμοιαζε αρκετό. Κι όμως η Ελλάδα έδειξε και πάλι, ακόμα και με αυτό το ρόστερ, ότι δεν τα παρατάει ποτέ. Δεν πεθαίνει. Ας μην ξεχνάμε το παλιό, αλλά πάντα επίκαιρο. Greece Has BasketBalls.

ΜΟΝΗ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΦΗΣΕ Ο ΜΠΟΥΡΟΥΣΗΣ

Ξέχωρα από το τρίποντο του Γιάννη Αθηναίου , δεν μπορεί να μην σταθεί κανείς περισσότερο στον Γιάννη Μπουρούση. Εφυγε από την Κίνα, ήρθε στην Ελλάδα, ταξίδεψε στην Αγγλία, μόνο και μόνο για να φορέσει τη φανέλα της ομάδας που έχει αγαπήσει όσο τίποτα άλλο και έχει τιμήσει όσο ελάχιστοι. Στη θέση του κανένας άλλος δεν ερχόταν για να παίξει με την Εθνική, όμως κάτι τέτοιες εμφανίσεις τον κατατάσσουν στους θρύλους της Εθνικής ομάδας. Κι ας ήταν προκριματικός. Ηταν ίσως το πιο δύσκολο ματς για την Ελλάδα της νέας εποχής, που πολλά παιδιά αναγκάστηκαν να της γυρίσουν την πλάτη και χρειαζόταν ένας άνθρωπος να την σηκώσει στις πλάτες του.

Αυτός ήταν ο αρχηγός της. Ο Γιάννης Μπουρούσης. Έβαλε 27 πόντους, ήταν εκεί στα δύσκολα, κατέθεσε όλη του την ψυχή για την Εθνική ομάδα. Και θα ήταν άδικο για το ίδιο να μην συνδυαστεί αυτή η παρουσία με μια νίκη. Η γαλανόλευκη φλέρταρε με την αποτυχία, πήγε να χάσει δικό της παιχνίδι, αλλά και τότε ο Μπουρούσης εμφανίστηκε πάλι. Ποτέ δεν άφησε μόνη την Εθνική ο Γιάννης, στα καλά και στα άσχημα ήταν πάντα εκεί. "Σωματοφύλακας", όπως το είχε χαρακτηρίσει ο αείμνηστος Γιώργος Κολοκυθάς. Κι αυτός τον παίκτη, κάποτε κάποιοι ήθελαν να τον αφήσουν εκτός ομάδας...

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ / Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ / Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΗΓΓΕΙΛΕ Η FIBA

Αυτή τη νίκη, λοιπόν, την άξιζε και η Εθνική και τα 13 παιδιά που ταξίδεψαν στο Λέστερ. Και οι άλλοι τρεις που έμειναν στην Ελλάδα. Οσοι έπαιξαν και δεν έπαιξαν, αλλά είπαν "ναι" στο κάλεσμα. Και ο Σκουρτόπουλος και η Ομοσπονδία και όλοι όσοι είδαν την Εθνική το βράδυ της Παρασκευής. Αυτό που συνέβη είναι κάτι μεγάλο για το ελληνικό μπάσκετ κι ας μην κρίνει τίποτα. Οχι ότι δεν ήταν σημαντική η νίκη. Γιατί αυτή την ήττα θα την κουβαλούσε μέχρι τέλος στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου η Εθνική. Η Μεγάλη Βρετανία θα είναι στην επόμενη φάση, άρα αυτό το αποτέλεσμα θα μεταφερθεί. Κι ευτυχώς θα είναι νίκη.

Ο ματωμένος Βασιλόπουλος , ο Αθηναίου, ο Λαρεντζάκης, ο Μαργαρίτης και όλα τα παιδιά που έδωσαν το παρών στη μάχη του Λέστερ, είναι πλέον χαρούμενα και ευτυχισμένα διότι έδωσαν μια νίκη στην Εθνική. Και ανάγκασαν τους Ελληνες να τους δώσουν σημασία, έτσι ειδικά όπως εξελίχθηκε το ματς. Οσο για την τελευταία φάση; Παίζει σε όλη την Ευρώπη, σε όλο τον μπασκετικό κόσμο. Λες και η FIBA είχε παραγγείλει ένα τέτοιο φινάλε στο ματς της Ελλάδας, προκειμένου να διαφημίσει τα προκριματικά σε όλη τη γη. Εστω κι αν δεν παίζουν οι πρωτοκλασσάτοι παίκτες.

ΠΑΝΤΟΥ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Και δεν ήταν μόνο η Εθνική αυτό το διήμερο. Ηταν και οι δύο ελληνικές ομάδες στην EuroLeague που νίκησαν σε θρίλερ, άντεξαν στο τέλος και προελαύνουν, κάνοντας την Ελλάδα νούμερο ένα χώρα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Θρίαμβος του Παναθηναϊκού με ανατροπή επί της Ρεάλ, μεγάλο διπλό του Ολυμπιακού επί της Αρμάνι στο Μιλάνο, όλα σε ματς πουτ κρίθηκαν στο σουτ. Παντού η Ελλάδα έχει BasketBalls, κάτι που το ζηλεύει όλη η Ευρώπη... Και μια και λέμε για Ευρώπη.

Αλήθεια κύριοι της EuroLeague, κύριε Μπερτομέου, πόσο υπερήφανος αισθάνεστε γι αυτό που έγινε; Οι Εθνικές πάντως δεν έχασαν.... Αν αναλογιστούμε τον αντίκτυπο της νίκης της Ελλάδας επί της Μεγάλης Βρετανίας εδώ στα μέρη μας. Εδώ που ο κόσμος ασχολείται δηλαδή και περισσότερο με το μπάσκετ, σε σχέση με τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης...

Να και τα μεγάλα σουτ της τελευταίας στιγμής, που αποδεικνύουν ότι... Greece has BasketBalls!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ