OPINIONS

Έτσι θα βοηθήσει ο Γουότερς τον Σπανούλη

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÅÑÕÈÑÏÓ ÁÓÔÅÑÁÓ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - CRVENA ZVEZDA
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÅÑÕÈÑÏÓ ÁÓÔÅÑÁÓ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - CRVENA ZVEZDA EUROKINISSI SPORTS

Ο Γουότερς δεν είναι μεταγραφή αεροδρομίου, δεν θα πουλήσει φανέλες. Αλλά αυτοί που τον ξέρουν λένε ότι έχει τρόπους να προσφέρει εκεί που ο Ολυμπιακός πονάει και να συμπληρώσει το παζλ. Γράφει ο Σπύρος Καβαλιεράτος.

Η μπουτίκ του Ολυμπιακού δεν πρόκειται να ξεπουλήσει τώρα που αποκτήθηκε ο Ντομινίκ Ουότερς. Το πιθανότερο είναι να μην ζητήσει ποτέ κανένας να αγοράσει τη φανέλα του Αμερικανού, εκτός κι αν την επισκεφτεί ο ίδιος και ζητήσει να στείλει κάποιες τυπωμένες στις ΗΠΑ για την οικογένειά του. Για να τους πείσει ότι παίζει στην EuroLeague και μάλιστα σε μια απο τις κορυφαίες ομάδες της διοργάνωσης.

Να πούμε την αλήθεια, να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Κάτι άλλο είχαμε όλοι στο μυαλό μας όταν περιμέναμε από τον Ολυμπιακό να αντικαταστήσει τον Ντάνιελ Χάκετ. Οχι τον Ουότερς. Από την άλλη, όμως, μόνο κάποιοι οπαδοί του Ολυμπιακού που έχουν μείνει στο παρελθόν περίμεναν μεταγραφή αεροδρομίου Δεκέμβρη μήνα. Δεν υπάρχουν ελεύθεροι παίκτες τέτοιο καιρό, ακόμα και ομάδες σαν την ΤΣΣΚΑ ή την Φενέρ που μπορεί να αγοράσουν ό,τι θέλουν διότι δεν έχουν κρατήσεις και εφορία πάνω από το κεφάλι τους σε Ρωσία και Τουρκία, δύσκολα θα έβρισκαν έναν παίκτη που κάνει τη διαφορά.

Εδώ βέβαια είναι η ουσία της όποιας συζήτησης. Ο Ολυμπιακός δεν έψαχνε έναν πλέι μέικερ να κάνει τη διαφορά. Δεν θέλει τέτοιο παίκτη, δεν ήταν ο Χάκετ τέτοιος μπασκετμπολίστας. Ο Ιταλός είναι ένα πολυεργαλείο, που κάνει δουλειά σε άμυνα και επίθεση, αλλά σε όλη του την καριέρα δεν πήρε παιχνίδι μόνος του. Κι αν το έκανε, ήταν την εποχή της Σιένα σε κάποιες λίγες περιπτώσεις. Ηταν πάντα ένας ρολίστας, που η καριέρα του είχε πάρει την κατιούσα λόγω Μιλάνο και βρήκε πάλι το δρόμο της στον Πειραιά.

Δεν είναι της κλάσης του Χάκετ ο Ουότερς, αν ήταν θα τον είχε πάρει ο Ολυμπιακός αντί του Ιταλού και δεν θα τον έψαχνε για να τον αντικαταστήσει μεσούσης της σεζόν. Και όπως φάνηκε από την αναζήτηση που έκαναν οι ερυθρόλευκοι, δεν υπήρχε πλέι μέικερ που να ταίριαζε στα "θέλω" του Σφαιρόπουλου και στα διαθέσιμα χρήματα, πάντα σε συνδυασμό με το όποιο μπάι άουτ και την αύξηση του κόστους λόγω εφορίας. Για παράδειγμα τον Μάρκοβιτς δεν μπόρεσε να τον πάρει η Μπαρτσελόνα από την Ζενίτ, με πολλά περισσότερα χρήματα διαθέσιμα. Το όνομα του Νίκου Ζήση δεν έπαιξε επί της ουσίας ποτέ γιατί δεν είναι η Μπάμπεργκ ομάδα που θα δώσει παίκτη σε ανταγωνιστή μεσούσης της περιόδου, ο Λάιονς απορρίφθηκε λόγω χαρακτήρα από την πρώτη στιγμή, ο Τζόρνταν Θίοντορ είναι πανάκριβος και ούτω καθ' εξής. Αλλά με εξαίρεση τον Ζήση, ποιος μπορούσε να εγγυηθεί ότι οι υπόλοιποι μπορούσαν να ¨δέσουν" με τον Ολυμπιακό... Πόσο εύκολο είναι να "πετύχει" μεταγραφή μέσα στο χειμώνα.

Ο Ολυμπιακός επί της ουσίας παίρνει παίκτη χαμηλού ρίσκου, που παράλληλα δεν έχει υψηλό ταβάνι. Και μπορεί να του βγει λαχείο, αν κάνει τα πράγματα που λέει ο Αρης Λυκογιάννης . Ο προπονητής που τον έφερε αντί του Μάικ Τζέιμς στην Ελλάδα για λογοριασμό του Κολοσσού. Ναι, του Μάικ Τζέιμς που έφυγε από τη Ρόδο, πήγε στην Μπασκόνια και τώρα αγωνίζεται στον Παναθηναϊκό.

Ο ιδιαίτερα επιτυχημένος προπονητής του Κολοσσού - οδήγησε τους Ροδίτες στην μεγάλη νίκη επί της ΑΕΚ - μίλησε στον Χάρη Σταύρου και είπε τα πράγματα με το όνομά τους. Δεν είναι γρήγορος, δεν είναι ψηλός, αλλά είναι δημιουργός και μπορεί να εκτελέσει. Αν ήταν ψηλός και γρήγορος θα έπαιζε από την αρχή της σεζόν στην EuroLeague, θα αγωνιζόταν μόνιμα στο πιο υψηλό επίπεδο. Τώρα έχει την ευκαιρία να κάνει το άλμα και να δώσει στον Ολυμπιακό κάτι που δεν είχε. Κι επειδή στεκόμαστε κυρίως στην επίθεση, το βασικό πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίσουν οι ερυθρόλευκοι είναι στην άμυνα, ειδικά όταν θα χρειαστεί να παίξουν με αλλαγές. Προφανώς αυτό το σχέδιο να το εγκαταλείψει ο Ολυμπιακός, αλλά με αλλαγές στην άμυνα για να μαρκάρει ψηλό δεν μπορεί να παίξει ούτε ο Ζήσης, ούτε ο Μάρκοβιτς, ούτε ο Θίοντορ, ούτε ο Λάιονς. Για να τα λέμε όλα. Αυτό ήταν το πλεονέκτημα του Χάκετ στα 15-20 λεπτά που αγωνιζόταν, αλλά δεν έκανε έτσι τη διαφορά ο Ολυμπιακός. Έψαξε για ψηλό περιφερειακό το προπονητικό τιμ, αλλά τέτοια κομμάτια μόνο... ελαττωματικά θα ήταν διαθέσιμα χειμωνιάτικα.

Και για να καταλήξουμε: Δεν έψαχνε, ούτε ήθελε, ούτε μπορούσε να βρει κάτι εξαιρετικό Δεκέμβρη μήνα ο Ολυμπιακός. Τραυματισμοί σαν του Χάκετ που φέρνουν πολύμηνη απουσία είναι να μην σου... συμβούν. Το κακό έγινε και οι ερυθρόλευκοι καλούνται να καλύψουν όσο το δυνατόν περισσότερο το κενό. Με εντελώς διαφορετικό στυλ πλέι μέικερ, που θα δώσει κάτι διαφορετικό στην επίθεση. Αυτό που του έλειπε σε μεγάλο βαθμό. Και ενδεχομένως να βοηθήσει τον Σπανούλη και να του ανοίξει χώρους, διότι τον Ουότερς δεν τον αφήνεις ελεύθερο να σουτάρει, είναι πολύ καλός και μετά από ντρίμπλα και εν στάσει.

Και στον Ολυμπιακό δύο είναι οι αναντικατάστατοι, ο Σπανούλης και ο Πρίντεζης, αυτοί κάνουν τη διαφορά. Και άλλοι δύο είναι τόσο σημαντικοί που αν λείψουν υπάρχει τεράστιο πρόβλημα, ο Μάντζαρης και ο Λοτζέσκι. Ε, ο Ουότερς δεν ήρθε να καλύψει κάποιο απ' αυτά τα κενά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ