OPINIONS

Πράσινα μωρά με ... δόντια

Πράσινα μωρά με ... δόντια
INTIME SPORTS

O Γιάννης Σκόκας γράφει για τους μικρούς του ΠΑΟ, που "μεγαλώνουν" αγωνιστικά μαζί με το "τριφύλλι", αντιδρώντας ιδανικά μετά από αρνητικά αποτελέσματα

Η πιτσιρικαρία έβαλε τα γυαλιά στις παλιοσειρές του Τριφυλλιού. Τι κι αν το Τριφύλλι κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον Λεβαδειακό χωρίς τον κορυφαίο σκόρερ και πολυτιμότερο παίκτη του Μάρκους Μπεργκ και τους βασικούς και αναντικατάστατους τους τελευταίους μήνες, Γκόρντον Σίλντενφελντ και Ντάνιελ Πράνιτς, τα μωρά του Αναστασίου έδειξαν τα δόντια τους.

Δεν… μάσησαν στην πίεση, παρά το γεγονός ότι προέρχονταν από την εντός έδρας ήττα από τον Ατρόμητο και υπό τον κίνδυνο να υποστούν μια δεύτερη συνεχόμενη βαθμολογική απώλεια. Κι όχι μόνο δεν μάσησαν, νικώντας τελικά ξεκούραστα τον Λεβαδειακό με το επιβλητικό 4-0, αλλά κατά διαστήματα έπαιξαν πολύ ωραίο ποδόσφαιρο.

Λεβαδειακός-ΠΑΟ 0-4, η ανασκόπηση

Αν κατάφεραν κάτι οι μπόμπιρες του Παναθηναϊκού στη Λιβαδειά (πέραν των τριών βαθμών και των τεσσάρων γκολ) είναι ότι έστειλαν ένα σαφές μήνυμα: Επιβεβαίωσαν (εκείνο που λέμε και ξαναλέμε ακόμη κι όταν τα αποτελέσματα δεν είναι θετικά για το Τριφύλλι), ότι δηλαδή σε αυτή την ομάδα, που ουσιαστικά άρχισε να χτίζεται από το περασμένο καλοκαίρι, υπάρχει και παρόν αλλά και μέλλον.

Μέσος όρος ηλικίας 23 ετών

Μια ματιά να ρίξει κανείς στην ενδεκάδα που παρέταξε ο Αναστασίου στο γήπεδο της Λιβαδειάς και στις αλλαγές που πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, αρκεί για να αντιληφθεί ότι πράγματι κάτι καλό και ελπιδοφόρο χτίζεται καθημερινά στο «Γ. Καλαφάτης».

Οι κορυφαίοι του γηπέδου Λαγός και Κλωναρίδης ανήκουν στην γενιά των 21άρηδων, όπως και οι Καρέλης, Σπυρόπουλος και Αμπεΐντ. Ο Τριανταφυλλόπουλος είναι 20άρης, ο Κουτρουμπής 22άρης, ενώ και οι τρεις αλλαγές, Δώνης, Ρισβάνης και Χουχούμης, που αποτελούν άξια τέκνα των «πράσινων» Ακαδημιών, είναι 19άρηδες.

Γι’ αυτό άλλωστε κι ο 25άρης Ζέκα ή ο 28άρης Νάνο μοιάζουν… πάλιουρες μπροστά τους. Δεν το συζητάω καν για τον 31άρη Μέντες και τον 34άρη Κοτσόλη που θυμίζουν μαθουσάλες.

Κι όμως αυτός ο Παναθηναϊκός που είχε στη Λιβαδειά μέσο όρο ηλικίας μόλις 23 έτη (!), πήγε σε ένα εκτός έδρας παιχνίδι πρωταθλήματος και όχι μόνο πήρε τους τρεις βαθμούς και μοίρασε τέσσερα γκολ, αλλά προσπάθησε από την αρχή μέχρι το τέλος της αναμέτρησης να παίξει επιθετικό, ελκυστικό, σύγχρονο ποδόσφαιρο.

Αναστασίου: "Όλα τα γκολ από ομαδική προσπάθεια"

Έβγαλε ωραίους συνδυασμούς, κυνήγησε πολλές μπάλες, έτρεξε, μάρκαρε, πρέσαρε, μόχθησε και κέρδισε εκτός από βαθμούς και παίκτες. Κάθε παιχνίδι άλλωστε για τον εφετινό ΠΑΟ αποτελεί ένα κέρδος, είτε νικάει είτε χάνει. Διότι τώρα διαμορφώνει χαρακτήρα. Τώρα χτίζει τις βάσεις για το μέλλον. Τώρα μαθαίνει από τα λάθη του.

Ιδίως ο θετικός τρόπος με τον οποίο αντιδρά ο Παναθηναϊκός του Αναστασίου μετά από αρνητικά αποτελέσματα, μου δείχνει ότι τούτη η ομάδα δυναμώνει, συσπειρώνεται και δείχνει χαρακτήρα στα δύσκολα. Κι αυτό νομίζω ότι είναι δείγμα μεγάλης ομάδας…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ