OPINIONS

Ένας… Μουντιαλικός Καρέλης

Ένας… Μουντιαλικός Καρέλης
INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Σκόκας γράφει για τη νίκη του Παναθηναϊκού στοπ Κύπελλο και την εμφάνιση του Νίκου Καρέλη που μπορεί να βοηθήσει να ξεχαστεί... γρήγορα ο Λουτσιάνο Φιγκερόα.

Λέτε αυτός ο Καρέλης να μας κάνει να ξεχάσουμε τόσο γρήγορα τον Λουτσιάνο Φιγκερόα; Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό αλλά στο ποδόσφαιρο έχουν δει πολλά τα ματάκια μας.

Αν πάντως ο 21χρονος επιθετικός συνεχίσει στον ίδιο δαιμονισμένο ρυθμό των τελευταίων εβδομάδων, και στο υπόλοιπο της σεζόν, σίγουρα θα ξεπεραστεί εύκολα το σοκ που προκλήθηκε από την απρόσμενη απώλεια του Λούτσο, ο οποίος προτίμησε το… συνταξιοδοτικό πρόγραμμα που του πρόσφεραν οι Μαλαισιανοί.

Για να μην παρεξηγηθούμε, σαφώς και δεν μπαίνουμε στη διαδικασία να συγκρίνουμε ποδοσφαιρικά τους δύο παίκτες. Ο ένας δεν έχει πετύχει απολύτως τίποτα και μόλις τώρα αρχίζει, ενώ ο άλλος έχει δώσει προ πολλού τα διαπιστευτήριά του στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, έχοντας «γράψει» πολλά γκολ σε κορυφαία πρωταθλήματα και στις εθνικές ομάδες της Αργεντινής.

Παρ’ όλα αυτά, ο Καρέλης που βλέπουμε στα τελευταία ματς, όχι απλά μπορεί να καλύψει επάξια το κενό του Φιγκερόα στην επίθεση του Παναθηναϊκού, «γράφοντας» και μοιράζοντας (τρία γκολ και δύο ασίστ έχει στα τελευταία τρία παιχνίδια με ΠΑΣ Γιάννινα, Απόλλωνα και Ηρακλή Ψαχνών), αλλά δείχνει ικανός να διεκδικήσει θέση ακόμη και στο ρόστερ της Εθνικής για τη Βραζιλία!

Υπερβολή κι αυτό; Θα δείξει, διότι μπάλα είναι και γυρίζει και ποτέ δεν ξέρεις πώς θα σου τα φέρει. Σάμπως περίμενε κανείς πριν από 2,5 χρόνια ότι η Εθνική θα πήγαινε στο Μουντιάλ με βασικό και αναντικατάστατο φορ τον Μήτρογλου για τον οποίο μάλιστα παραμιλάει η Ευρώπη και του προσφέρει χρυσάφι;

Παναθηναϊκός-Ηρακλής Ψαχνών 3-0

Ας μην προτρέχουμε όμως, όπως πολλές φορές κάνουμε για ένα σωρό ταλεντάκια που ξεπετάγονται, λάμπουν αλλά στη συνέχεια χάνουν τον δρόμο για την κορυφή γυρνοβολώντας σε μικρομεσαίες ομάδες και κατηγορίες. Συνηθισμένοι είμαστε πια από τους… νέους Μέσι που πέρασαν αλλά δεν κόλλησαν.

Δεν θέλει πολύ λοιπόν ο Καρέλης, και ο κάθε Καρέλης, να την δει παιχταράς και να θεωρήσει ότι έπιασε τον παπά από τα… απ’ αυτά, επειδή έβαλε τρία γκολ, έκανε δυο ωραίες ντρίμπλες, άκουσε το όνομά του από την εξέδρα και είδε τη φάτσα του πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες. Οι μεγάλες και σημαντικές καριέρες δεν χτίζονται με μισή καλή σεζόν αλλά απαιτούν ΔΙΑΡΚΕΙΑ. Και για να υπάρξει διάρκεια, χρειάζεται σκληρή δουλειά και ταπεινότητα.

Κάτι ξέρει και ο Αναστασίου που μετά το τέλος του αγώνα του Παναθηναϊκού με τα Ψαχνά, μολονότι «ανέβασε» τον Καρέλη λέγοντας ότι «βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση», συμπλήρωσε ότι «το πιο σημαντικό όμως είναι η διάρκεια».

Και δίκιο έχει. Τι να το κάνεις, αν ένα παιδάκι που τώρα πραγματοποιεί τα πρώτα του σοβαρά βήματα στο ποδόσφαιρο, παίζοντας για πρώτη φορά σε υψηλό επίπεδο, θεωρήσει ότι έγινε κάποιος έπειτα από μόλις 2-3 καλές εμφανίσεις και σταματήσει να προσπαθεί, να δουλεύει και να μάχεται στο γήπεδο;

Αναστασίου: "Θα φέρουμε παίκτη μόνο αν είμαστε σίγουροι ότι θα βοηθήσει"

Γι’ αυτό και επιμένω (επειδή το έχουμε δει πολλές φορές το συγκεκριμένο έργο) ότι η μπάλα βρίσκεται αποκλειστικά στα πόδια και κυρίως στο κεφάλι του Καρέλη, και όλων των πιτσιρικάδων που εφέτος ζουν το όνειρο στον Παναθηναϊκό. Από αυτούς εξαρτάται αν θα γράψουν ιστορία ή θα τους θυμόμαστε ως διάττοντες αστέρες.

Κατά τα άλλα, το Τριφύλλι αν και έπαιξε ως επί το πλείστον με τα δεύτερα, κατόρθωσε να εξασφαλίσει εύκολα και ξεκούραστα το εισιτήριο για τους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας, κάτι που στη ρεβάνς των Ψαχνών θα δώσει την ευχέρεια στον προπονητή του να (ξανα)τεστάρει την πιτσιρικαρία του.

Ηδη στο παιχνίδι της Λεωφόρου ο Δώνης πέρασε με άριστα τις εξετάσεις σκοράροντας κι έχοντας μια συνολικά θετική παρουσία, ενώ σημαντική ήταν και η πρώτη επίσημη εμφάνιση με τα χρώματα της ομάδας του Αναστασόπουλου και του Μπαλμπόα. Επίσης, Σπυρόπουλος, Χουχούμης, Ντίνας, Ατζαγκούν (παίκτες που δεν έχουν ρυθμό αγώνων) πήραν χρόνο συμμετοχής, ο Κλωναρίδης επέστρεψε στα καλά ματς μετά την κακή παρένθεση της Ριζούπολης, ενώ πήραν ανάσες και οι Μπεργκ, Πράνιτς, Μέντες, Τριανταφυλλόπουλος.

Πολύ περισσότερο πάντως κρατάω τη μεστή εμφάνιση του Λαγού, ο οποίος παιχνίδι με το παιχνίδι γίνεται ολοένα και καλύτερος, και μάλιστα σε μια θέση που το ελληνικό ποδόσφαιρο παρουσιάζει τρομερή έλλειψη…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ