OPINIONS

Τώρα αρχίζει το πρωτάθλημα για τον ΠΑΟΚ

CHAMPIONS LEAGUE / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΠΑΟΚ - ΒΑΣΙΛΕΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / MOTION TEAM)
CHAMPIONS LEAGUE / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΠΑΟΚ - ΒΑΣΙΛΕΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / MOTION TEAM) EUROKINISSI

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για το πρώτο μεγάλο ντέρμπι της χρονιάς, για τον Λουτσέσκου που θέλει "θυμωμένους" τους παίκτες του και εξηγεί γιατί για τον ΠΑΟΚ έχει τεράστια βαθμολογική σημασία.

Η ώρα του πρώτου μεγάλου ντέρμπι για το πρωτάθλημα έφτασε. Μιλάμε για το πρώτο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ στην Τούμπα, μετά από όσα έγιναν στο αντίστοιχο αγώνα των δύο ομάδων τον περασμένο Μάρτιο που δεν τελείωσε ποτέ, και για την πρώτη επίσκεψη της ΑΕΚ στην έδρα του ΠΑΟΚ, της ομάδας που θεωρεί ότι δικαιούταν αυτή το περυσινό πρωτάθλημα.

Όποιος πιστεύει πως «ότι έγινε, έγινε» και πως ανήκει στο παρελθόν κάνει μεγάλο λάθος. Όσα έγιναν την περασμένη αγωνιστική περίοδο θα… στοιχειώνουν για πολλά χρόνια τα ντέρμπι των Δικεφάλων.

ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ

Τι έχει κάνει μέχρι τώρα ο ΠΑΟΚ, πριν τα δύο συνεχόμενα «κρας τεστ», πρώτα με ΑΕΚ και την επόμενη αγωνιστική με τον Ολυμπιακό; Έδωσε ό,τι είχε και δεν είχε για να μπει στους ομίλους του Champions League αλλά τελικά δεν τα κατάφερε. Κέρδισε τα πρώτα του τρία παιχνίδια στο πρωτάθλημα, βασιζόμενος στην ποιότητα των παικτών του και χωρίς κάποια πειστική εμφάνιση. Και τέλος «έσβησε» από το πρόγραμμα του, οικειοθελώς, τον αγώνα με την Τσέλσι. Ο αγώνας με τους Άγγλους… παραγράφηκε, πριν ακόμη αρχίσει στο βωμό του ντέρμπι με την ΑΕΚ και η ομάδα της Θεσσαλονίκης οφείλει να δείξει ότι είναι απόλυτα έτοιμη για να το κερδίσει.

Για τον ΠΑΟΚ η χρονιά στην Ελλάδα ξεκινά με το σημερινό αγώνα. Παρά το γεγονός ότι δεν είχε κερδίσει τα τρία πρώτα παιχνίδια στο πρωτάθλημα από την χρονιά που το κατέκτησε, μακρινό 1985, σε αυτά έκανε απλά και μόνο το καθήκον του στο κυνήγι των βαθμών. Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τον Λουτσέσκου και τους ποδοσφαιριστές του.

Ο ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ ΘΕΛΕΙ ΘΥΜΩΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ

Για τον Ραζβάν Λουτσέσκου θα είναι ευχής έργο να δει τους παίκτες του στα ίδια επίπεδα συγκέντρωσης και αγωνιστικής διάθεσης που βρέθηκαν πριν τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Όταν οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ από τον πρώτο μέχρι και τον τελευταίο, ήταν θυμωμένοι και αποφασισμένοι να δείξουν μέσα στο γήπεδο ότι είναι καλύτερη ομάδα από την ΑΕΚ. Ο θυμός τους αυτός ήταν ένας από τους πλέον βασικούς παράγοντες που τους έδωσε τελικά και το τρόπαιο.

Ίσως και για αυτό ο προπονητής του ΠΑΟΚ να φρόντισε να θυμίσει και σε αυτούς αλλά και στους αντιπάλους του, τι ακριβώς έγινε πέρυσι, με τις τελευταίες του δηλώσεις. Το « εμείς κερδίσαμε το πρωτάθλημα και αυτοί το έκλεψαν» που είπε μιλώντας στη NOVA, ο Ρουμάνος ήταν μια υπενθύμιση και προς την ίδια του την ομάδα. Χρειαζόταν οι παίκτες του αυτή την υπενθύμιση; Μάλλον όχι. Άλλωστε σε αυτούς που είχε πέρυσι μαζί του θα βασιστεί κατά κύριο λόγο στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς.

Στον Βιειρίνια, στον Μάτος, στον Βαρέλα, τον Μαουρίσιο και τους υπόλοιπους που πέρυσι στον τελικό του Κυπέλλου, βρέθηκαν στον ύψιστο βαθμό συγκέντρωσης, αποφασιστικότητας και αγωνιστικής ετοιμότητας. Είναι δεδομένο ότι και ο ΠΑΟΚ δεν βρίσκεται ακόμη τουλάχιστον στην καλύτερη δυνατή αγωνιστική κατάσταση. Αυτή η περίοδος είναι μάλλον μεταβατική από την υπερπροσπάθεια του καλοκαιριού στην ελληνική πραγματικότητα και τη βαθμοθηρία του πρωταθλήματος, ωστόσο η νίκη στο ντέρμπι με την ΑΕΚ είναι για αυτούς επιβεβλημένη ανάγκη.

ΤΕΡΑΣΤΙΑ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΝΤΕΡΜΠΙ

Αυτό το ΠΑΟΚ- ΑΕΚ δεν θα είναι «τελικός» όπως εκείνο του Μαρτίου. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν θα είναι και κρίσιμο. Φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά από πέρυσι. Οι «μεγάλοι» τουλάχιστον μέχρι τώρα δεν αφήνουν, εδώ και εκεί, βαθμούς και πολλά θα κριθούν για τον τίτλο στα μεταξύ τους ντέρμπι. Κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει πως για την ομάδα της Θεσσαλονίκης ακολουθεί στο πρόγραμμα το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκης» που κάνει ακόμη μεγαλύτερη την αναγκαιότητα για νίκη επί της ΑΕΚ.

Μπορεί να βρισκόμαστε μόλις στην 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος όμως για τον ΠΑΟΚ υπάρχει αυτός ο… βραχνάς των -2 που κάνει κάθε βαθμό που διεκδικείται πολύτιμο και περιορίζει ακόμη και στα ντέρμπι τα περιθώρια για απώλειες. Αν καταφέρει να νικήσει, προσπερνά την ΑΕΚ στη βαθμολογία, παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε με -2 το πρωτάθλημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ