OPINIONS

Το τύμπανο του Φερέιρα

SUPERLEAGUE / ΒΟΛΟΣ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΒΟΛΟΣ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τον Φερέιρα που έχει πείσει τους παίκτες του ότι η φιλοσοφία του για επιθετικό ποδόσφαιρο θα φέρει στον ΠΑΟΚ νέες επιτυχίες και πλέον πρέπει να "χτίσει" τα δικά του αποδυτήρια στην Τούμπα.

Τελειώνει το παιχνίδι στον Πανθεσσαλικό και στο δρόμο για τα αποδυτήρια ο Αμπέλ Φερέιρα αρχίζει να επικοινωνεί με τους φίλους του ΠΑΟΚ στην κερκίδα. Προσποιείται ότι κρατά ένα τύμπανο και δίνει ρυθμό για συνθήματα.

Και λίγο αργότερα στη συνέντευξη Τύπου, ο Πορτογάλος δηλώνει ότι βρίσκεται στον ΠΑΟΚ επειδή έχει μεγάλα όνειρα για την ομάδα του. "Ε ίχα την ευκαιρία να φύγω αλλά δεν το έκανα γιατί έχω ένα όνειρο για τον ΠΑΟΚ και θέλω να το πετύχω", προφανώς αναφερόμενος στο ενδιαφέρον της Σπόρτινγκ Λισαβόνας πριν από λίγο καιρό.

Πριν καν κλείσει τέσσερις μήνες στον πάγκο του Δικεφάλου, ο Πορτογάλος έχει ήδη περάσει πολλά. Ήρθε για αντικαταστήσει το Ραζβάν Λουτσέσκου, τον πλέον επιτυχημένο προπονητή της ιστορίας του ΠΑΟΚ, πρόλαβε να αμφισβητηθεί και μετά την αποτυχία στην Ευρώπη να ακούσει αποδοκιμασίες στην ισοπαλία με τον Άρη και έφτασε να δίνει συνθήματα λίγες εβδομάδες αργότερα.

Ο Φερέιρα, υποστηρικτής της φιλοσοφίας ότι ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να παίζει όσο περισσότερο επιθετικά μπορεί, δείχνει πλέον ότι έχει καταφέρει να πείσει τους παίκτες του ότι αυτή είναι η σωστή και πως μπορεί να τους φέρει και άλλες επιτυχίες. Αυτό είναι κρίσιμο από εδώ και πέρα είναι να "χτίσει" και τα αποδυτήρια του κάνοντας τους να νιώθουν όλοι σημαντικοί, είτε είναι βασικοί, είτε στον πάγκο, είτε ακόμη και εκτός αποστολής. Όπως κατάφερε να κάνει ο προκάτοχος του.

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΙΔΙΑ ΕΝΔΕΚΑΔΑ

Ο Αμπέλ Φερέιρα για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα, στον Βόλο, χρησιμοποίησε την ίδια ενδεκάδα σε δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι. Λογικό αν σκεφτεί κανείς ότι στη διάρκεια της εβδομάδας δεν είχε επιστροφή κάποιου από τους παίκτες που βρίσκονταν στα πιτς και η σύνθεση της μεσοαμυντικής γραμμής του ήταν μάλλον αναγκαστική.

Επιθετικά, ωστόσο, υπήρχαν και άλλες λύσεις με πλέον χαρακτηριστική αυτή του Δημήτρη Πέλκα που έμεινε για έναν ακόμη αγώνα στον πάγκο. Ο Πέλκας που έκανε το καλύτερο του φετινό παιχνίδι στον αγώνα με τον Ατρόμητο, τραυματίστηκε στο αμέσως επόμενο με τον Άρη στην Τούμπα, έχασε το ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και ήταν εκτός βασικής ενδεκάδας σε τρία συνεχόμενα με Αστέρα στην Τρίπολη, Λαμία και αυτό στο Πανθεσσαλικό.

Ο Έλληνας μέσος μπήκε στον αγώνα με εμφανή διάθεση να "φανεί", να πάρει πρωτοβουλίες και δεν άφησε κανέναν άλλον να του στερήσει την ευκαιρία ανήμερα της γιορτής και των γενεθλίων του να χριστεί σκόρερ εκτελώντας εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του. Για Ίνγκασον και Στοχ το να βρίσκονται για δύο συνεχόμενα παιχνίδια στη βασική ενδεκάδα του ΠΑΟΚ αποτελεί είδηση.

ΚΑΛΟ ΣΗΜΑΔΙ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΧ

Ο Μίροσλαβ Στοχ από την άλλη είναι ένας ποδοσφαιριστής που παίζει για να αποδείξει στον προπονητή του ότι αξίζει να είναι στις βασικές επιλογές του. Στον αγώνα με το Βόλο αν εξαιρέσει κανείς την εκπληκτική πάσα που βγάζει με το τακουνάκι στο Γιαννούλη στη φάση του πρώτου γκολ του ΠΑΟΚ δεν έκανε και πολλά. Διάθεση είχε αλλά δεν του έβγαιναν οι προσπάθειες του.

Δικαιολογημένα ο Αμπέλ Φερέιρα τον αντικατέστησε και η "τσαντίλα" του Σλοβάκου, μάλλον θετικά θα πρέπει να αντιμετωπιστεί, όσο δεν ξεπερνά τα όρια ώστε να γίνει ασέβεια για τον προπονητή του. Το να μην θέλει να γίνει αλλαγή ο Στοχ δείχνει ότι θεωρεί πως έχει και άλλα να δώσει. Μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή που έρχεται από τον πάγκο για να δώσει απαντήσεις και ο Στοχ παλεύει να το κάνει και αν "στραβώνει τα μούτρα" του όταν γίνεται αλλαγή είναι επειδή δεν... παραιτείται. Ευτυχώς για τον ΠΑΟΚ γιατί αν είχε παραιτηθεί όταν έβλεπε την ενδεκάδα με το κιάλι, θα υπήρχε περίπτωση να γίνει ένας άλλος Χατσερίντι για το Δικέφαλο.

ΚΑΜΙΑ ΕΚΠΛΗΞΗ Ο ΙΝΓΚΑΣΟΝ

Ο Ισλανδός που καλείται να καλύψει το κενό του Βαρέλα φάνηκε περισσότερο από ότι στο παιχνίδι με την ακίνδυνη Λαμία και απέφυγε κάποιο σοβαρό λάθος. Όσο παίρνει παιχνίδια και αποκτά ρυθμό θα δείχνει και την αξία του. Κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι ο Ίνγκασον αποκτήθηκε τον περασμένο Γενάρη για 4 εκατομμύρια ευρώ και με την προοπτική να είναι ο μόνιμος αντικαταστάτης του Φερνάντο Βαρέλα σε περίπτωση που αυτός δεν υπέγραφε νέο συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ. Το γεγονός ότι μέχρι τώρα δεν είχε πάρει παιχνίδια δεν ήταν δική του υπαιτιότητα, αλλά απόρροια του γεγονότος ότι το δίδυμο Βαρέλα - Κρέσπο ήταν τόσο δυνατό και αποτελεσματικό που δεν έσπαγε με τίποτα.

ΑΦΑΝΤΟΣ Ο ΑΚΠΟΜ

Το ίδιο τσαντισμένος με τον Στοχ θα πρέπει να είναι ο Τσούμπα Άκπομ που μετά από έξι μήνες στην σκιά του Πρίγιοβιτς φαίνεται να μονιμοποιείται στον πάγκο όσο είναι "καυτός" ο Σβιντέρσκι. Ο Άγγλος έμεινε για πρώτη φορά εκτός ενδεκάδας στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Όταν μπήκε αλλαγή στο ΟΑΚΑ είχε δύο ευκαιρίες για γκολ και έδειξε ότι δεν θα χάσει εύκολα την θέση του στην κορυφή της επίθεσης. Στο Πανθεσσαλικό η ολιγόλεπτη συμμετοχή πέρασε μάλλον απαρατήρητη. Αν αυτό συνέβη επειδή αρχίζει να επηρεάζεται από την έλλειψη ρυθμού θα είναι κάτι παροδικό, γιατί κάποια στιγμή θα πάρει και πάλι φανέλα βασικού. Αν κάνει δεύτερες σκέψεις, επειδή την έχει χάσει στα τελευταία παιχνίδια τότε δύσκολα θα την κερδίσει και πάλι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ