OPINIONS

Το "λαχείο" Μίσιτς

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΦΗ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΦΗ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του ΟΦΗ που του εξασφαλίζει τη συνέχειά του στο Κύπελλο και κυρίως δείχνει ότι η πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα δεν επηρέασε τους παίκτες του. Η απελευθέρωση του Μίσιτς.

Ο ΠΑΟΚ χρειαζόταν μια πειστική εμφάνιση στον αγώνα Κυπέλλου με τον ΟΦΗ για να δείξει αντίδραση στην πρώτη του ήττα μετά από 51 αγώνες πρωταθλήματος και την έκανε.

Αν και πρακτικά το ζητούμενο από το παιχνίδι με τους Κρητικούς, που ήταν να πάρει προβάδισμα πρόκρισης ο Δικέφαλος το εξασφάλισε μόλις σσε μισή ώρα αγώνα όταν πέτυχε το δεύτερο του γκολ με τον Μπίσεσβαρ. Ο ΠΑΟΚ δεν σταμάτησε και με πρώτο βιολί το Γιόζιπ Μίσιτς έφτασε σε μια νίκη-γιατρικό για τις πληγές που άνοιξε η ήττα στο τοπικό ντέρμπι με τους κιτρινόμαυρους.

Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΜΙΣΙΤΣ

Η επιλογή του Αμπέλ Φερέιρα στο "Κλ. Βικελίδης" να παίξει με δυο "οκτάρια" Μίσιτς- Μαουρίσιο δεν του βγήκε. Αντίθετα, η έμπνευση του να βάλει στο Ηράκλειο μαζί τους στον άξονα και τον Άντερσον Εσίτι και να προωθήσει τον Κρόατη σε ρόλο περισσότερο δημιουργικό έδειξε σαν να ήταν αυτό ακριβώς που έπρεπε να γίνει για να πάρει ο ΠΑΟΚ μια νίκη στην ουσία τον "στέλνει" από τώρα στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Μίσιτς που ήταν εντυπωσιακός έχει δείξει από την αρχή της σεζόν τι μπορεί να κάνει. Ένας ποδοσφαιριστής που πέρασε μάλλον... τουριστικά τους πρώτους έξι μήνες στη Θεσσαλονίκη αναδεικνύεται φέτος στον MVP του Δικεφάλου στη μεσαία γραμμή.

Ο Κροάτης που κάνει τα πάντα, τρέχει, μαρκάρει, πιέζει, σκοράρει, μοιράζει ασίστ, είναι με διαφορά ο πλέον φορμαρισμένος από τους χαφ που έχει στη διάθεση του ο Φερέιρα. Και το γνωρίζει και ο ίδιος. Γι' αυτό και από την πρώτη συμμετοχή που του έδωσε ως βασικό στο φετινό πρωτάθλημα, στη δεύτερη αγωνιστική και στον αγώνα με τον Πανιώνιο τον θεωρεί αναντικατάστατο.

Ο 25χρονος χαφ κάνει στον ΠΑΟΚ την καλύτερη σεζόν του. Αυτά που κάνει φέτος και δεν συγκρίνονται σε καμία περίπτωση ούτε με τη σεζόν 2016-17 όταν κατάκτησε το νταμπλ με τη Ριέκα στην Κροάτη, όταν είχε δυο γκολ και έξι ασίστ και πολύ περισσότερο με την περυσινή στην κατάκτηση του δεύτερου νταμπλ της καριέρας, αυτό με τον ΠΑΟΚ, στο οποίο η αλήθεια είναι δεν συμμετείχε και ιδιαίτερα.

Η ποιότητα του δεν φαίνεται μόνο στα πέντε γκολ και στις εννέα ασίστ, μετά τις τρεις που έβγαλε στο "Γεντί Κουλέ", αλλά κυρίως στον τρόπο που "βλέπει" το γήπεδο, το κάθετο ποδόσφαιρο που χαρακτηρίζει το παιχνίδι αλλά και το πόσο εκμεταλλεύεται με τις πάσες του τον ανοικτό χώρο για τους συμπαίκτες του.

ΤΟ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟ DEAL ΤΟΥ ΜΠΡΑΝΚΟ

Ο δανεισμός του Μίσιτς από την Σπόρτινγκ Λισσαβώνας είναι για την ώρα τουλάχιστον το καλύτερο deal που έχει κλείσει ο Μάριο Μπράνκο στην μέχρι τώρα παρουσία του στον ΠΑΟΚ, αν και κάποιοι δε δίστασαν να τον χαρακτηρίσουν ούτε λίγο ούτε πολύ ως παλτό. Δανεισμός για 1,5 χρόνο με ρήτρα εξαγοράς των δικαιωμάτων του κοντά στα δυο εκατομμύρια ευρώ φαντάζει πλέον ως μια πολύ συμφέρουσα συμφωνία την οποία ο ΠΑΟΚ δίχως άλλο θα εκμεταλλευτεί το ερχόμενο καλοκαίρι.

Ο ΠΑΟΚ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΑΚΟΜΗ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Ο ΠΑΟΚ απλοποίησε τα πράγματα σε ό,τι αφορά στο δεύτερο παιχνίδι με τον ΟΦΗ στην Τούμπα και την πρόκριση του στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Η αντίδραση που έδειξε στο Γεντί Κουλέ ήταν απαραίτητη. Έχει όμως να δώσει ακόμη πολλές "απαντήσεις", κυρίως στον αγώνα με την ΑΕΚ στην Τούμπα. Και η πιο σημαντική έχει να κάνει με το γεγονός ότι μέχρι τώρα στη σεζόν δεν έχει καταφέρει να κερδίσει κανένα από τα ντέρμπι που έδωσε. Κυριακή κοντή γιορτή που λένε...

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ