OPINIONS

Το κέρδισε η ποιότητα των παικτών του ΠΑΟΚ

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς που κέρδισε για την ομάδα του, το ντέρμπι με την ΑΕΚ, την ενδεκάδα…τελικού του Λουτσέσκου και πως οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων έκαναν εύκολη τη δουλειά του Γκεστράνιους.

Ο ΠΑΟΚ αναδείχθηκε μεγάλος νικητής στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, όχι λόγω απόδοσης, μιας και η ΑΕΚ εμφανίστηκε καλύτερη από το αντίστοιχο περσινό παιχνίδι, αλλά επειδή διαθέτει μεγαλύτερη ποιότητα και περισσότερες λύσεις από την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη.

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε την ΑΕΚ βασιζόμενος στην ποιότητα των ποδοσφαιριστών του και κυρίως στην εκτελεστική δεινότητα του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς. Ο Σέρβος μπορεί να έχασε τις περισσότερες προσωπικές μονομαχίες από τους αμυντικούς της ΑΕΚ, αλλά όταν πήρε την μπάλα από το λάθος του Λαμπρόπουλου και ξεκίνησε την κούρσα του προς την περιοχή του Μπάρκα έμοιαζε σαν να… χαμογελούσε σίγουρος ότι θα ανοίξει το σκορ και το έκανε. Και μάλιστα με ένα εντυπωσιακό τελείωμα, όπως εντυπωσιακό ήταν το τελείωμα του και στο δεύτερο γκολ.

Μόνο που σε αυτό υπήρχε και άλλος ένας συμπαίκτης του που έδειξε την υψηλή ποιότητα του, ο Λέο Μάτος. Ο Βραζιλιάνος πήρε την μπάλα στον άξονα και την κουβάλησε περνώντας από τους αμυντικούς της ΑΕΚ μέχρι και την περιοχή της Ένωσης. Την έδωσε στον Πρίγιοβιτς και την ξαναπήρε στα δεξιά περιμένοντας από το Σέρβο επιθετικό να βρεθεί στο πρώτο δοκάρι του Μπάρκα. Και μόλις τον είδε εκεί του πέρασε την μπάλα, πάρε βάλε με τον Πρίγιοβιτς να σκοράρει με το κουντεπιέ.

ΜΕ ΕΝΔΕΚΑΔΑ… ΤΕΛΙΚΟΥ

Δύο φάσεις ενδεικτικής της μεγάλης ποιότητας των παικτών του ΠΑΟΚ που ήταν και αυτή που του έδωσε τη νίκη απέναντι στην ΑΕΚ που κατά την άποψη μου είναι καλύτερη από πέρυσι. Ο ΠΑΟΚ σε έναν ακόμη αγώνα δεν μπήκε δυνατά και είδε τους αντιπάλους του να του δημιουργούν προβλήματα με τους Λιβάγια, που είχε και δοκάρι και το Μάνταλο να… αλωνίζει από την πλευρά του Μάτος.

Ωστόσο από κάποια στιγμή και μετά άρχισε να φαίνεται η ποιότητα των ποδοσφαιριστών που έχει στο ρόστερ του ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Πρίγιοβιτς, Μάτος και από κοντά ο Μαούρισιο που ήταν το μυαλό του ΠΑΟΚ στη μεσαία του γραμμή έφεραν την ομάδα της Θεσσαλονίκης σε θέση ισχύος. Ο Ρουμάνος βασίστηκε στην ομάδα που κατέκτησε το κύπελλο. Η ενδεκάδα που παράταξε ήταν ίδια κατά τα 10/11 με μόνη αλλαγή αυτή του Λημνιού στη θέση του Τζάλμα Κάμπος μόνο που ο τελικός ήταν άλλο παιχνίδι από το σημερινό. Ούτε ο ΠΑΟΚ είναι στην ίδια κατάσταση που βρέθηκε στον τελικό, ούτε οι συνθήκες ήταν παρόμοιες με εκείνες που επικρατούσαν τον περασμένο Μάιο.

ΘΑ ΜΕΤΡΗΣΕΙ ΚΑΙ Η ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ

Ωστόσο, ακόμη κι έτσι ο ΠΑΟΚ πήρε μια καθαρή νίκη με 2-0, μια νίκη μεγάλης βαθμολογικής σημασίας που τον φέρνει στο +1 από την ΑΕΚ που έχει τελικά δύο δοκάρια και θα πάει με καλή ψυχολογία για να αντιμετωπίσει την επόμενη αγωνιστική τον Ολυμπιακό στον Πειραιά. Το ξαναλέω ότι αυτή η τιμωρία -2 βαθμών με την οποία ξεκίνησε το πρωτάθλημα η ομάδα της Θεσσαλονίκης, την αναγκάζει να παίζει χωρίς περιθώρια για απώλειες βαθμών, πολύ περισσότερο απέναντι σε ομάδες όπως η ΑΕΚ που έχουν τον ίδιο στόχο με αυτήν. Πριν το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, υπάρχει ο αγώνας του κυπέλλου με τον Άρη. Ένα τοπικό ντέρμπι κυρίως γοήτρου, μιας και η διοργάνωση βρίσκεται ακόμη στη φάση των ομίλων, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε μια δυο μέρες για να δούμε πως θα το διαχειριστεί το παιχνίδι αυτό ο Λουτσέσκου. Το σίγουρο είναι ότι με τους συνεχόμενους αγώνες θα παίξει ρόλο η διαχείριση του Ρουμάνου τεχνικού που έχει την ευτυχία να διαθέτει μεγάλο βάθος στον πάγκο του. Δείτε ποιους παίκτες πέρασε αλλαγή στο ντέρμπι. Το Ζαμπά αντί του Λημνιού, τον Καντουρί αντί του Πέλκα και τον Βέρνμπλουμ αντί του Μπίσεσβαρ.

ΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΒΟΗΘΗΣΑΝ

Όσο για τον Γκεστράνιους, μια χαρά τα πήγε. Αλλά είναι σίγουρο ότι πήρε και βοήθεια από τους ποδοσφαιριστές που δεν θα την απολάμβαναν και πολλοί από τους Έλληνες συναδέλφους. Μπορεί οι μονομαχίες να ήταν δυνατές, τα μαρκαρίσματα να είχαν πάθος, ωστόσο μετά από κάθε σφύριγμα του Φινλανδού, ούτε πολλές διαμαρτυρίες υπήρξαν ούτε και πολλές αντιμαχίες ανάμεσα στους παίκτες των δύο ομάδων. Αντίθετα έβλεπες παίκτες να δίνουν χέρια στους αντιπάλους τους για να τους σηκώσουν από το χόρτο και μόνο στο τέλος εκεί σε μια φάση του Μάτος με το Μάνταλο, που δεν τηρήθηκεfairplayπήγαν λίγο να ανάψουν τα αίματα. Και όλη αυτή η συμπεριφορά σίγουρα ήταν μεγάλη βοήθεια για το Φινλανδό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ