OPINIONS

"Ψάχνεται" ενόψει Μπεσίκτας

"Ψάχνεται" ενόψει Μπεσίκτας
MOTIONTEAM

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τις δοκιμές του Αμπέλ Φερέιρα που προσπαθεί είτε με "πειραματισμούς" είτε με νέα πρόσωπα να βοηθήσει την ομάδα του να γίνει περισσότερο αποτελεσματική στην επιθετική λειτουργία ενόψει του προκριματικού για το Champions League.

Για τον ΠΑΟΚ το ζητούμενο στο φιλικό με το Βόλο ήταν να δείξει βελτίωση στην επιθετική του λειτουργία. Άλλωστε το παραδέχθηκε ο ίδιος ο Αμπέλ Φερέιρα μετά το τεστ προετοιμασίας με τον Ατρόμητο ότι εκεί φαίνεται η ομάδα του να χρειάζεται βελτίωση. Η αλήθεια είναι όμως ότι και απέναντι στο Βόλο ο ΠΑΟΚ δεν έκανε πολλές καθαρές ευκαιρίες για να σκοράρει.

Μάλιστα για να ανοίξει το σκορ και να πανηγυρίσουν οι παίκτες του Δικεφάλου το πρώτο τους στη διάρκεια της καλοκαιρινής προετοιμασίες έπρεπε να διεκδικήσει το παρθενικό του γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ ο Άντερσον Εσίτι και να κοντράρει η μπάλα στα πόδια του Τζούμπα Άκπομ για να αλλάξει πορεία και να καταλήξει στα δίχτυα του Βόλου.

ΘΕΛΕΙ ΤΟ " ΕΥΚΟΛΟ ΓΚΟΛ"

Το εύκολο γκολ λείπει εδώ και καιρό από τον ΠΑΟΚ και από την στιγμή που δεν προβλέπονται τουλάχιστον άμεσα ανακατατάξεις στο ρόστερ με τους επιθετικούς ο Αμπέλ Φερέιρα θα πρέπει να βρει λύσει εκ των έσω.

Οι "πειραματισμοί" του Πορτογάλου εκτός από την προσθήκη στο γκρουπ νεαρών όπως ο Τζόλης ή ο Κούτσιας -που πέτυχε και το πρώτο του γκολ με την ανδρική ομάδα- έχουν κυρίως να κάνουν με τον Άκπομ τον οποίο τον χρησιμοποιεί όχι στην κορυφή της επίθεσης από πίσω από το φορ. Προφανώς θεωρεί ότι ο Άγγλος είναι περισσότερο αποδοτικός εκτός περιοχής έχοντας μεγαλύτερο χώρο για να κινηθεί.

Ο Κούτσιας πάντως "συστήθηκε" με το γκολ που πέτυχε. Στον ΠΑΟΚ θεωρούν το 16χρονο πολύ μεγάλο project και λογικά θα πάρει ευκαιρίες από την στιγμή που υπάρχει στρατηγική πλέον απόφαση για την ανάδειξη νέων ποδοσφαιριστών. Στο χέρι του μικρού λοιπόν θα είναι να συνεχίσει την παράδοση που χτίζουν οι Ακαδημίες του Δικεφάλου βγάζοντας ανά φουρνιές ικανούς "γκολτζήδες".

Βέβαια σε ότι αφορά την προσπάθεια του ΠΑΟΚ για να βρει το εύκολο γκολ, πολλά μπορούν να αλλάξουν προς το καλύτερο με την επιστροφή του Πέλκα που δίνει άλλο τόνο στην επιθετική λειτουργία της ομάδας του ή ακόμη όταν προσαρμοστεί πλήρως ο Σβαμπ που δείχνει ότι προσπαθεί συνεχώς να παίξει κάθετα την μπάλα και αυτό είναι σημαντικό για την ανάπτυξη του Δικεφάλου.

ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΡΟΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΛΗΜΝΙΟ

Η οπισθοχώρηση μερικών μέτρων του Άκπομ προφανώς δεν συγκρίνεται με αυτήν του Δημήτρη Λημνιού που και πάλι χρησιμοποιήθηκε σε θέση μπακ-χαφ. Με τη διαφορά σε σχέση με το φιλικό με τον Ατρόμητο ο Λημνιός, απέναντι στο Βόλο ήταν περισσότερο συμμετοχικός στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού του ΠΑΟΚ ίσως και γιατί έλειπε ο Γιαννούλης από την αριστερή πλευρά.

Το πλάνο του Φερέιρα με το νεαρό ακραίο δεν έχει προκύψει μόνο εξαιτίας των ενοχλήσεων που αντιμετωπίζει ο Ροντρίγκο που έχασε και το φιλικό. Ίσως να θεωρεί ότι ο Μάτος, που έδειξε στο φιλικό ότι την… έχει τη θέση, μόνο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και όχι για ολόκληρο ενενηντάλεπτο μπορεί να καλύψει όλη τη δεξιά πλευρά του Δικεφάλου.

Φαίνεται πως ο Πορτογάλος είναι πεπεισμένος ότι ο Λημνιός μπορεί να σταθεί σε αυτό το ρόλο και πως μπορεί να ανταποκριθεί τακτικά ξεκινώντας από πολύ πίσω στις επιθέσεις της ομάδας του. Μάλιστα σε μια από τις προπονήσεις των περασμένων ημερών όταν ο προπονητής του ΠΑΟΚ χώρισε τους παίκτες του σε αμυντικούς και επιθετικούς με τους πρώτους πήγε να προπονηθεί ο Λημνιός. Έχει ενδιαφέρον λοιπόν πως θα χρησιμοποιηθεί όταν ξεκινήσουν τα επίσημα παιχνίδια.

ΤΟ "ΑΝΤΑΜΩΜΑ" ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ

Ο ΠΑΟΚ γνωρίζει ήδη ότι στο δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League θα αντιμετωπίσει την Μπεσίκτας που τη Δευτέρα (10/08) ξεκίνησε την προετοιμασία της. Η τουρκική ομάδα τουλάχιστον αυτή την περίοδο δείχνει να έχει αρκετά ζητήματα να επιλύσει μετά από μια σεζόν που μόνο στο δεύτερο μισό της ήταν αντιπροσωπευτική του μέγεθος της στο δικό της πρωτάθλημα. Δείχνει ακόμη να… ψάχνεται, έχοντας χάσει ήδη αρκετούς από τους σημαντικούς ποδοσφαιριστές της και προσπαθεί να τους αντικαταστήσει προσέχοντας τα οικονομικά της.

Μπορεί λοιπόν η Μπεσίκτας να ήταν όχι μόνο από άποψη ειδικής βαθμολογίας ο ισχυρότερος αντίπαλος που θα μπορούσε να προκύψει για τον ΠΑΟΚ – όπως άλλωστε συμβαίνει συνήθως στις κληρώσεις του Δικεφάλου- ωστόσο για την ομάδα της Θεσσαλονίκης το πιο σημαντικό είναι να είναι έτοιμη σε όλα τα επίπεδα όταν έρθει η ώρα της αναμέτρησης με τους Τούρκος. Αυτός ο μονός προκριματικός, που είναι για τον ΠΑΟΚ σαν…τελικός αν σκεφτεί πόσα πολλά διακυβεύονται σε αυτόν, μπορεί να είναι πολύ σημαντικός στην οικονομία ολόκληρης της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Και αυτό διότι θα είναι πολύ διαφορετική η επόμενη ημέρα με το Δικέφαλο στο τρίτο προκριματικό του Champions League, με δεδομένα τουλάχιστον τα έσοδα από την παρουσία τουλάχιστον στους ομίλους του Europa και μπροστά του σχεδόν 1,5 μήνα για μεταγραφικές κινήσεις, από το να "κυνηγά" το Σεπτέμβριο του μίνιμουμ ευρωπαϊκό του στόχο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΠΑΟΚ: Με Μπεσίκτας στο 2ο προκριματικό γύρο του Champions League
Mπεσίκτας: Το προφίλ της αντιπάλου του ΠΑΟΚ
Βόλος - ΠΑΟΚ 0-2: Άκπομ και Κούτσιας έδωσαν τη φιλική νίκη
ΠΑΟΚ: Οριστική συμφωνία με τον Νίκα Νινούα
ΠΑΟΚ: Στην Τούμπα με Μπεσίκτας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ