OPINIONS

Πρώτος στόχος το Champions League

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) EUROKINISSI

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για το πλάνο του ΠΑΟΚ στη μεταγραφική σεζόν και την ανάγκη αποφυγής σφαλμάτων στις μετρημένες μεταγραφές του Δικέφαλου.

Ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να κλείσει τους Βέρνμπλουμ και Πούκι και έχοντας ήδη αποκτήσει τον Χατσερίντι, να ολοκληρώσει τα ¾ των βασικών του μεταγραφικών κινήσεων του φετινού καλοκαιριού, πριν καν το ξεκίνημα της καλοκαιρινής του προετοιμασίας.

Και αυτό διότι τα σημαντικά και τα δύσκολα θα ξεκινήσουν από νωρίς με τον στόχο να μην είναι άλλος από την είσοδο της ομάδας για πρώτη φορά στο μαγικό κόσμο του Champions League.

Τέσσερις θα είναι οι μεταγραφές ποδοσφαιριστών που θα λογίζονται εξ αρχής ως βασικοί, εκτός και να προκύψουν αποχωρήσεις παικτών από το ήδη υπάρχον ρόστερ που λογικά θα αντικατασταθούν.

Οι άνθρωποι του Δικεφάλου δεν βιάζονται χωρίς λόγο και η σπουδή τους δεν έχει να κάνει μόνο με την ικανοποίηση της επιθυμίας του Ραζβάν Λουτσέσκου να έχει ολοκληρωμένο, στο σύνολο του σχεδόν, το ρόστερ της επόμενης χρονιάς από την πρώτη ημέρα της καλοκαιρινής προετοιμασίας.

Ο προγραμματισμός της ομάδας της Θεσσαλονίκης έχει συγκεκριμένη στόχευση: τη δημιουργία ενός συνόλου που θα είναι έτοιμο την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου να ξεκινήσει τη διεκδίκηση ενός εισιτηρίου για τους ομίλους του Champions League

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΛΑΘΗ

Αυτός είναι ο μεγάλος στόχος που έχει τεθεί και ο ΠΑΟΚ οφείλει να είναι έτοιμος από όλες τις απόψεις. Με το ρόστερ του διαμορφωμένο έτσι ώστε είτε απέναντι στον Άγιαξ, είτε απέναντι στη Βασιλεία να είναι ανταγωνιστικό. Με τους ποδοσφαιριστές που θα ανήκουν σε αυτό να είναι προετοιμασμένοι κατάλληλα ώστε να δώσουν τη μάχη τους από το πρώτο τους επίσημο παιχνίδι για φέρουν την ομάδα στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης

Σε αυτόν τον προγραμματισμό, λάθη δεν επιτρέπονται. Δεν υπάρχει η πολυτέλεια ούτε για μεταγραφές της τελευταίας στιγμής, ούτε για επιλογές που δεν θα δικαιώσουν τις προσδοκίες των ανθρώπων του Δικεφάλου. Ούτε «Στανόγεβιτς», ούτε «Λεβέκ», ούτε «Αζεβέδο», δεν επιτρέπεται να απασχολήσουν την καθημερινότητα της ομάδας, από το ξεκίνημα της προετοιμασίας της και μετά…

ΠΟΙΟΤΗΤΑ, ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ

Ο ΠΑΟΚ έχει την ευκαιρία σε έναν κορμό ποδοσφαιριστών ήδη διαμορφωμένο από την περασμένη αγωνιστική περίοδο να προσθέσει ποιότητα, επιπλέον εμπειρία σε αγώνες υψηλών απαιτήσεων και παράλληλα να φέρει ισορροπία στο ρόστερ του. Ο Χατσερίντι αποκτήθηκε για να πλαισιώσει στο κέντρο της άμυνας του ΠΑΟΚ τους Βαρέλα και Κρέσπο, που κατά κοινή ομολογία ήταν ένα άκρως επιτυχημένο δίδυμο στόπερ την περασμένη σεζόν.

Με τον Βέρνμπλουμ στα χαφ δίπλα στο Μαουρίσιο, «απελευθερώνεται» ο Βραζιλιάνος και μπορεί να γίνει περισσότερο δημιουργικός. Ο Δικέφαλος θέλει τον Πούκι για να έχει μια αξιόπιστη λύση στα φορ στους πρώτους αγώνες του Champions League, αν η Σερβία… τραβήξει μακριά τη βαλίτσα στο Μουντιάλ της Ρωσίας και έναν επιθετικό που θα μπορεί να ταιριάξει, αν χρειαστεί, με τον Πρίγιοβιτς όταν αυτός θα επιστρέψει από την Εθνική του ομάδα.

ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΗ ΣΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟ Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Είναι σημαντικό το γεγονός ότι η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα έχει περισσότερο από ένα μήνα στη διάθεση της για να προετοιμαστεί κατάλληλα ώστε να υπερκεράσει το πρώτο εμπόδιο που θα βρεθεί μπροστά της. Στις 19 Ιουνίου, την ημέρα που οι ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου θα παίρνουν το δρόμο της επιστροφής από τις καλοκαιρινές τους διακοπές, θα γίνει η κλήρωση και θα γνωρίζουν ποιος θα είναι ο αντίπαλος τους στο δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League. Περισσότερο σημαντική από τον Άγιαξ ή τη Βασιλεία θα είναι η ετοιμότητα που θα δείξει ο ΠΑΟΚ να σταθεί στο ύψος των απαιτητικών περιστάσεων.

Η άποψη ότι μια ομάδα που θα διεκδικήσει στα ίσα την είσοδο της στους ομίλους του Champions League μπορεί να κάνει περίπατο στη Ελλάδα, μοιάζει μάλλον απλοϊκή. Το τι θα καταφέρει στις εγχώριες διοργανώσεις ο ΠΑΟΚ είναι άλλο θέμα συζήτησης που για την ώρα έπεται του πρώτου και μεγάλου στόχου.

ΥΓ: Καλώς σας βρήκα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ