OPINIONS

Πρέπει να είναι "άλλος" ο ΠΑΟΚ στην Τρίπολη

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για την ήττα από την Παναχαϊκή και την απαράδεκτα κακή απόδοση του ΠΑΟΚ, λίγες ημέρες πριν από τον κρίσιμο εκτός έδρας αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης.

Όση παγωμάρα έχει προκαλέσει στους φίλους του ΠΑΟΚ το ενδεχόμενο αποχώρησης του Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς, άλλη τόση προήλθε από αυτά που έδειξε η ομάδα της Θεσσαλονίκης απέναντι στην Παναχαϊκή στην Πάτρα.

Στην απαρχή του 2019 ο ΠΑΟΚ έκανε ήδη την πρώτη του εντός συνόρων ήττα, ενώ είχε μόλις μία ολόκληρο το 2018. Οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν σαφώς απροετοίμαστοι για να παίξουν ένα ματς στο οποίο ήταν προφανές πως δεν θα μετρούσε τόσο η ποιότητα - τουλάχιστον όχι μόνο αυτή - αλλά και το πάθος και η διάθεση για την νίκη. Αυτή που είχαν σε μεγαλύτερο βαθμό από τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ οι αντίπαλοι τους και κατάφεραν να τους νικήσουν.

Δικαιολογίες δεν μπορούν να σταθούν και όσες χρησιμοποίησε ο προπονητής του δεν είναι αρκετές για να εξηγήσουν την έλλειψη κινήτρου που έδειξαν οι παίκτες του. Μέχρι τώρα ήταν τα συνεχόμενα παιχνίδια που προβάλλονταν ως αιτιολογία για τέτοιου είδους εμφανίσεις, ωστόσο μετά από δύο εβδομάδες ξεκούρασης δεν περίμενε κανείς ότι ο ΠΑΟΚ θα εμφανιστεί χωρίς ενέργεια, με τους ποδοσφαιριστές του να χάνουν κατά κράτος κάθε σχεδόν μονομαχία από τους παίκτες της Παναχαϊκής στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης.

Η εμφάνιση του ΠΑΟΚ στην Πάτρα προκάλεσε μάλλον αμηχανία. Όσο και αν υπάρχει το δεύτερο παιχνίδι στο οποίο η ομάδα της Θεσσαλονίκης μπορεί να διορθώσει το λάθος της στην Αγυιά ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα πρέπει να προβληματίστηκε πολύ με όσα είδε. Και ο ίδιος πάντως έχει μεγάλη ευθύνη γιατί δεν κατάφερε να πείσει τους παίκτες του ότι θα πρέπει να παρουσιαστούν σοβαροί και πειθαρχημένοι στον πρώτο τους αγώνα για το 2019. Κάθε φορά που ο ΠΑΟΚ υποτιμά τον αντίπαλο του το πληρώνει και κάποιες φορές το πληρώνει ακριβά πάρτε για παράδειγμα και το πρώτο παιχνίδι με την Μπάτε στην Τούμπα…

ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΛΕΙΨΕ Ο ΠΡΙΓΙΟΒΙΤΣ ΑΛΛΑ ΕΝΑΣ ΚΟΦΤΗΣ

Ούτε η αναστάτωση που έχουν προκαλέσει στον ΠΑΟΚ οι ραγδαίες εξελίξεις με τον Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς μπορούν να δικαιολογήσουν την ήττα και πολύ περισσότερο την εμφάνιση απέναντι στην Παναχαϊκή. Στην Πάτρα δεν έλειψε ο Πρίγιοβιτς, άλλωστε στην πρώτη φάση που κυκλοφόρησε ο Δικέφαλος γρήγορα την μπάλα για να την φέρει στην αντίπαλη περιοχή το γκολ το βρήκε με τον Καρέλη. Περισσότερο της έλειψε το "εξάρι" στη μεσαία γραμμή.

Ο Λουτσέσκου κράτησε τον Κάνιας στον πάγκο και ξεκίνησε δίδυμο στα χαφ τους Μαουρίσιο και Σάκχοβ, χωρίς κανείς από τους δύο να καταφέρει να παίξει σωστά το ρόλο του κόφτη στο κέντρο του γηπέδου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι Πατρινοί να βγάζουν γρήγορα την μπάλα από την άμυνα τους προς την περιοχή τους και να κερδίζουν όχι μόνο φάσεις αλλά και αυτοπεποίθηση.

ΚΡΙΣΙΜΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

Είναι δεδομένο ότι ο ΠΑΟΚ θα είναι διαφορετικός στη δεύτερη εξόρμηση του μέσα σε λίγες ημέρες στην Πελοπόννησο. Στην Τρίπολη η άμυνα του θα επιστρέψει στην κανονική της μορφή, ο Κάνιας θα είναι λογικά βασικός όπως και ο Πέλκας ίσως και ο Μπίσεσβαρ και γενικότερα τα πρόσωπα της ενδεκάδας θα είναι κατά πολύ διαφορετικά.

Αυτό όμως που θα πρέπει να αλλάξει πρώτα από όλα είναι η εικόνα της ομάδας. Γιατί αν το χθεσινό ήταν «καμπανάκι» και ένα λάθος που διορθώνεται, απέναντι στον Αστέρα δεν υπάρχουν περιθώρια για χαμένους βαθμούς.

Η αλήθεια είναι το ξεκίνημα του 2019 δεν εξελίσσεται για την ώρα όπως το περίμεναν οι φίλοι του Δικέφαλου. Ωστόσο ο αγώνας της Κυριακής είναι κρίσιμος από όλες τις απόψεις. Η Τρίπολη είναι μια έδρα στην οποία ο ΠΑΟΚ παραδοσιακά δυσκολεύεται, εκεί άλλωστε έχασε για τελευταία φορά στο πρωτάθλημα και αν καταφέρει να περάσει νικηφόρα την Κυριακή, τότε όχι μόνο θα ανακτήσει και πάλι τη καλή του ψυχολογία που κλονίστηκε από την υπόθεση Πρίγιοβιτς και την ήττα στην Πάτρα, μεταφέροντας ταυτόχρονα μεγαλύτερη πίεση στους αντιπάλους του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ