OPINIONS

Παραδίδει και το εισιτήριο για το Champions League

SUPERLEAGUE / PLAY OFF / ÏÖÇ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÓÔÅÖÁÍÏÓ ÑÁÐÁÍÇÓ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / PLAY OFF / ÏÖÇ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÓÔÅÖÁÍÏÓ ÑÁÐÁÍÇÓ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για την ισοπαλία του ΠΑΟΚ με τον ΟΦΗ στην Κρήτη που μοιάζει ικανή να στείλει το Δικέφαλο στα προκριματικά του Europa League της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Ο ΠΑΟΚ πήρε το ελάχιστο που θα μπορούσε να πάρει, το βαθμό με τον ΟΦΗ (2-2) στην Κρήτη και πλέον η δεύτερη θέση πλέον απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο. Για να την πάρει θα πρέπει να κάνει τα παιχνίδια της χρονιάς στα εκτός έδρας ντέρμπι με Ολυμπιακό στο "Καραϊσκάκης" και με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Και πάντα με την προϋπόθεση δεν θα στραβώσει κάποιο από τα δύο που έχει στην έδρα του με αντιπάλους Παναθηναϊκό και Άρη. Μετά την ήττα από την ΑΕΚ στην Τούμπα και την ισοπαλία στην Κρήτη τα… κουκιά αλλιώς δεν βγαίνουν και ο ΠΑΟΚ δείχνει πλέον να είναι μια ομάδα που θέλει αλλά δεν μπορεί.

ΣΚΟΡΑΡΕ ΑΛΛΑ... ΧΑΘΗΚΕ

Το πώς έφτασε ο ΠΑΟΚ να βρεθεί πίσω στο σκορ σε έναν αγώνα που προηγήθηκε στο 5' δεν είναι δα και ανεξήγητο… Ο ΠΑΟΚ ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη ευκαιρία που έκανε με συνεργασία μάλιστα των δύο παικτών που επανήλθαν στην ενδεκάδα του Λημνιού και του Μπίσεσβαρ.

Οι αλλαγές στα πρόσωπα δεν ήταν πολλές, το σχήμα με δίδυμο στα κεντρικά χαφ ήταν συνηθισμένο στην διάρκεια της σεζόν και το γκολ του Μπίσεσβαρ ήταν ό,τι χρειαζόταν μια ομάδα που προέρχονταν από μια οδυνηρή ήττα.

Τι έπρεπε να κάνει ο ΠΑΟΚ από την στιγμή που προηγήθηκε; Έπρεπε να κρατήσει την μπάλα που δεν την κράτησε. Έπρεπε να είναι πιεστικός στη μεσαία γραμμή και δεν ήταν. Έπρεπε να εκμεταλλευτεί τους χώρους που δεν το έκανε και έπρεπε να είναι στιβαρός στην άμυνα του και δεν ήταν. Έτσι ο ΟΦΗ έφτασε στην ανατροπή πριν καν βρει το πρώτο ημίχρονο και ανάγκασε τον Αμπέλ Φερέιρα να αλλάξει άρδην τα άκρα του με το ξεκίνημα του δεύτερου.

ΤΑ ΑΛΛΑΞΕ ΟΛΑ ΣΤΟ Β' ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Με την είσοδο του Μιχαηλίδη στον αγώνα όπως και στο ντέρμπι με την ΑΕΚ ο ΠΑΟΚ βρέθηκε με τρεις στόπερ και το Γιαννούλη να γίνεται τέταρτος αμυντικός όταν ο Δικέφαλος ήταν σε φάση άμυνας, βρέθηκε ο Ίνγκασον να καλύπτει το δεξί άκρο της ανασταλτικής του γραμμής. Μπήκε και Εσίτι για να γίνει ο ΠΑΟΚ πιεστικός στον άξονα με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να τα παίζει πλέον όλα για όλα.

Ο Δικέφαλος τελικά έφτασε μόνο μέχρι την ισοφάριση αγωνιζόμενος για ένα 20λεπτο περίπου με παίκτη παραπάνω και η υπόθεση δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα δείχνει να δυσκολεύει ολοένα και περισσότερο.

ΟΙ "ΜΙΚΡΟΙ" ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ

Αν οι φίλοι του ΠΑΟΚ ψάχνουν κάτι να πιαστούν σε αυτά τα playoffs σίγουρα θα πρέπει να σταθούν στην ελπίδα που φέρνουν τα νέα παιδιά. Μετά τον Τζόλη ήρθε και ο Γιάννης Μιχαηλίδης να δείξει ότι μπορεί. Δεν είναι μόνο το γκολ που πέτυχε από απευθείας εκτέλεση φάουλ αλλά γενικά η παρουσία του στα δύο τελευταία παιχνίδια με ΑΕΚ και ΟΦΗ που μπήκε ως αλλαγή.

Και προσέξτε δεν ήταν δυο αγώνες χωρίς σημασία, το αντίθετο ήταν και τα δύο πολύ σημαντικά και μάλιστα όταν κλήθηκε ο μικρός να βοηθήσει είχαν… στραβώσει για τον ΠΑΟΚ. Με την ΑΕΚ μέχρι να γίνει η φάση του πέναλτι στον Βέρντε ήταν πάντα πρώτος στην μπάλα και έκοψε πολλές προσπάθειες για αντεπίθεση στους αντίπαλους που είχαν βρει ανοικτούς χώρους και προσπαθούσαν να τους εκμεταλλευτούν.

Και στην Κρήτη μπαίνει μέσα όταν η ομάδα του είναι πίσω στο σκορ και δίνει ενέργεια, πάθος και ένα γκολ που θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση για την ολική ανατροπή με το γλυκό αριστερό του πόδι. Ο μοναδικός αριστεροπόδαρος στόπερ του ΠΑΟΚ είναι ο νεαρός και τα χτυπήματα του είναι τόσο καλά όσο έδειξε απέναντι στον ΟΦΗ. Και στις καθυστερήσεις των καθυστερήσεων έχει το τσαγανό να αναλάβει την τελευταία εκτέλεση φάουλ και το καθαρό μυαλό να σημαδέψει και να βρει τον Πασχαλάκη που είχε προωθηθεί στην αντίπαλη περιοχή.

ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ

Ο ΠΑΟΚ έχει άλλα τέσσερα παιχνίδια να δώσει στα playoffs δύο στην έδρα του με Παναθηναϊκό και Άρη και άλλα δύο στην Αθήνα με Ολυμπιακό και ΑΕΚ. Τα δύο τελευταία θα κρίνουν την τύχη της φετινής χρονιάς με τον Δικέφαλο να κινδυνεύει έντονα πλέον να χάσει και τον τελευταίο στόχο που του έμεινε. Το σίγουρο είναι ότι αυτές είναι μάλλον οι τελευταίες δύο εβδομάδες μιας ομάδας που πέτυχε ιστορικά επιτεύγματα για τον ΠΑΟΚ αλλά δείχνει ότι πλέον κλείνει τον κύκλο της.

Ο Αμπέλ Φερέιρα ξεκίνησε στην άμυνα τον Ροντρίγκο αντί του Μάτος, μια αλλαγή διαχείρισης και στα προηγούμενα παιχνίδια και έκανε αλλαγές μεσοεπιθετικά. Επανέφερε στην ενδεκάδα μετά από αρκετά παιχνίδια το Λημνιό αφήνοντας στον πάγκο το νεαρό Τζόλη και τον Μπίσεσβαρ αντί του Εσίτι – την ίδια αλλαγή έκανε και στο δεύτερο ημίχρονο του ντέρμπι με την ΑΕΚ- κρατώντας στην επίθεση τον Στοχ για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι βασικό και στην κορυφή τον Σβιντέρσκι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΟΦΗ - ΠΑΟΚ 2-2: Γκέλα στο Γεντί Κουλέ για τον Δικέφαλο
Super League: Η βαθμολογία των playoffs
Φερέιρα: "Οι νέοι παίκτες έχουν δώσει αρκετά πράγματα"
Μιχαηλίδης: "Είχαμε δουλέψει το φάουλ στην προπόνηση"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ