OPINIONS

ΠΑΟΚ - Βίντι: Απαγορεύονται οι γκέλες

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου περιμένει από τον ΠΑΟΚ να κάνει το καθήκον του απέναντι στη Βίντι και αναλύει τα πολλαπλά κέρδη που μπορεί να έχει η ομάδα της Θεσσαλονίκης από μια επιτυχημένη πορεία στο φετινό Europa League.

Ο ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα των ομίλων "έσβησε" τον αγώνα της πρεμιέρας με την Τσέλσι για χάρη των δύο ντέρμπι με ΑΕΚ και Ολυμπιακό που ακολουθούσαν στον πρωτάθλημα. Πήγε όμως με όλα του τα όπλα στην Λευκορωσία για να παίξει με την Μπάτε και με το εντυπωσιακό 4-1 στο Μινσκ, πήρε τα ηνία στην υπόθεση πρόκριση και φαντάζει ως το φαβορί για τη δεύτερη θέση.

Με τη λογική όμως ότι και το αυριανό (25/10) παιχνίδι, αλλά και αυτό που έχει να δώσει στις αρχές Νοέμβρη με τη Βίντι στη Βουδαπέστη θα τα κερδίσει. Με εννιά βαθμούς μετά τους δύο αγώνες με τους Ούγγρους και στο πρόγραμμα μετά την Τσέλσι στο Λονδίνο, να ακολουθεί το τελευταίο παιχνίδι με την Μπάτε στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ λογικά θα είναι στη φάση των 32 της διοργάνωσης.

ΜΟΝΟ ΚΕΡΔΗ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

Είναι λογικό με την πορεία που πραγματοποιεί η ομάδα της Θεσσαλονίκης στο πρωτάθλημα, αυτό το ανεπανάληπτο "επτά στα επτά" η προσοχή όλων στον ΠΑΟΚ να είναι στραμμένη στην προσπάθεια για την κατάκτηση του τίτλου, ωστόσο ο Λουτσέσκου δεν μπορούν να αδιαφορήσουν για τα παιχνίδια της Ευρώπης. Ο ΠΑΟΚ, όπως είπε σήμερα και ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, συνεχώς μεγαλώνει και γίνεται περισσότερο δυνατός. Και δεν έχει άδικο…

Η καταξίωση του όμως προϋποθέτει και μια καλή ευρωπαϊκή πορεία και το να φτάσει όσο ψηλότερα γίνεται στο φετινόEuropa League μπορεί να κάνει πιο εύκολη, με τους βαθμούς που θα τον ισχυροποιήσουν περισσότερο στην ειδική βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ να κάνουν πιο εύκολη την επόμενη προσπάθεια που θα κάνει για να βρεθεί στους πολυπόθητους ομίλους τουChampions League.

ΟΙ ΝΙΚΕΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΝΙΚΕΣ

Η νίκη απέναντι στους Ούγγρους είναι απαραίτητη, όχι μόνο για βαθμολογικούς λόγους. Ο φετινός ΠΑΟΚ, όπως και αυτός της περασμένης αγωνιστικής περιόδου, είναι μια ομάδα που θρέφει το… εγώ της και την αυτοπεποίθηση της με τις νίκες και τα σερί που χτίζει.

Και αν το πρόγραμμα συνεχίζει να είναι ζόρικο με δύο ζόρικα παιχνίδια να ακολουθούν στο πρωτάθλημα μέσα σε διάστημα πέντε ημερών, με τον επικίνδυνο Παναθηναϊκό στην Τούμπα και τον αήττητο Ατρόμητο στο Περιστέρι, είναι προτιμότερο να πάει σε αυτά λίγο κουρασμένος παρά με "τσαλακωμένη" ψυχολογία από μια ενδεχόμενη γκέλα στον αυριανό αγώνα με τη Βίντι.

Κανείς δεν παραγνωρίζει ότι οι αναμετρήσεις που ακολουθούν για το πρωτάθλημα είναι σημαντικές και μπορεί να αποδειχθούν καθοριστικές για τη συνέχεια, ωστόσο και το παιχνίδι με τους Μαγυάρους έχει τη δική του αξία.

Όσο ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να κερδίζει και να είναι μέσα στους στόχους του τόσο πιο κοντά φτάνει σε αυτούς, γιατί μπορεί με ηρεμία να ξεπερνά τα προβλήματα που μπορεί να προκύπτουν και να βελτιώνει κομμάτια του παιχνιδιού του που χρειάζονται βελτίωση.

Η "ΒΑΘΜΟΘΗΡΙΑ" ΤΟΥ ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Άλλωστε ο Λουτσέσκου έχει δείξει ότι είναι ικανός, εκτός των άλλων, στο να κάνει "οικονομία" στη διάρκεια ενός παιχνιδιού στο οποίο υπάρχει ανάγκη βαθμοθηρίας όπως είναι το αυριανό.

Και ο Ρουμάνος τεχνικός δε διστάζει να τονίζει ότι τουλάχιστον σε αυτή τη φάση της αγωνιστικής περιόδου, αυτό που τον ενδιαφέρει είναι τα καλά αποτελέσματα και όχι τόσο πολύ οι εμφανίσεις της ομάδας του.

Σε κανένα από τα φετινά παιχνίδια του ΠΑΟΚ, εκτός από εκείνο που αναφέραμε στην αρχή με την Τσέλσι και τον αγώνα κυπέλλου με τον Άρη στην Τούμπα, ο προπονητής του Δικέφαλου δεν άνοιξε τοrotation, παρά τις πολλές λύσεις που έχει θεωρητικά στο ρόστερ του.

Ο ΠΑΟΚ οφείλει να είναι σοβαρός και πειθαρχημένος και προπάντων σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υποτιμήσει τους Ούγγρους.

Photo credits: eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ