OPINIONS

ΠΑΟΚ: Θέμα χρόνου η στέψη

ΠΑΟΚ: Θέμα χρόνου η στέψη

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ, το αήττητο του Δικέφαλου στην Αττική και το "δύο στα δύο" στις αποβολές του Λέο Ζαμπά.

Μια ακόμη νίκη ένα ακόμη βήμα για την κατάκτηση του τίτλου έκανε ο ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος ολοκλήρωσε τις φετινές του υποχρεώσεις στην Αττική προσθέτοντας ένα ακόμη τρίποντο στη βαθμολογική του συγκομιδή, μετά το 0-2 κόντρα στον Παναθηναϊκό. Οι επιδόσεις του Δικέφαλου που προχωρά αήττητος στη σεζόν είναι έτσι και αλλιώς εκπληκτικές αλλά αυτό που έχει πετύχει στην Αθήνα πρέπει να είναι ανεπανάληπτο.

Νίκες επί του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, του Πανιώνιου και του Απόλλωνα Σμύρνης και δυο ισοπαλίες με ΑΕΚ και Ατρόμητο. Το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει χάσει από κανέναν από τους τρεις μεγάλους της Αθήνας για πρώτη φορά μετά από το πρώτο του πρωτάθλημα το 1976 είναι ο μεγαλύτερος οιωνός τίτλου που μπορεί να υπάρξει.

Αήττητος στην πρωτεύουσα…αήττητος στο πρωτάθλημα και φουλ για τίτλο. Ο χρόνος για την στέψη του ΠΑΟΚ ως πρωταθλητή μετρά αντίστροφα πλέον. Απομένουν επτά αγώνες ως το τέλος της σεζόν και η ομάδα του Λουτσέσκου χρειάζεται άλλους 14 βαθμούς για να πάρει το πρώτο του πρωτάθλημα μετά από 34 χρόνια. Θα είναι στον εκτός έδρας αγώνα με τη Λάρισα στα μέσα Απριλίου τηn 28η αγωνιστική; Θα είναι νωρίτερα και μαθηματικά πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ; Κανείς δεν ξέρει. Αυτό όπως που φαίνεται πλέον να είναι δεδομένο είναι ότι αυτό το πρωτάθλημα για τον ΠΑΟΚ δεν χάνεται με τίποτα.

ΠΕΡΙ ΑΗΤΤΗΤΟΥ Ο ΛΟΓΟΣ

Στο…κάποτε καταραμένο για τον ΠΑΟΚ ΟΑΚΑ, η ομάδα του Λουτσέσκου κυριάρχησε απέναντι στον Παναθηναϊκό και έδειξε ότι κανένα κίνητρο που μπορεί να βρει αντίπαλος του- στην προκειμένη περίπτωση οι πράσινοι ήθελαν να κερδίσουν το Δικέφαλο για να παραμείνει η δική τους ομάδα η μοναδική στην Ιστορία που έχει κατακτήσει αήττητη το πρωτάθλημα- δεν μπορεί να είναι περισσότερο ισχυρό από την εμμονή που κυριαρχεί στην Τούμπα για τον τίτλο. Ο ΠΑΟΚ δείχνει ότι δεν πρόκειται να χαλαρώσει μέχρι να πάρει και βαθμολογικά το πρωτάθλημα. Όταν το καταφέρει τότε θα δούμε αν θα μετρήσει ως επιπλέον κίνητρο το ενδεχόμενο να συνδυάσει την κατάκτηση του με το αήττητο στη διάρκεια της σεζόν. Γιατί η αλήθεια είναι ότι αγωνιστικά, όταν ο ΠΑΟΚ εμφανίζεται σοβαρός και πειθαρχημένος, δύσκολα κάποια από τις ομάδες που έχει να αντιμετωπίσει μέχρι το τέλος της χρονιάς μπορεί να τον αναγκάσει σε ήττα.

ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Ο ΠΑΟΚ

Μπήκε και πάλι αποφασιστικά στον αγώνα και με δύο γκολ στο ξεκίνημα κάθε ημιχρόνου «καθάρισε» μάλλον εύκολα ένα παιχνίδι που θεωρητικά ήταν ίσως και το πιο υψηλό του εμπόδιο μέχρι το τέλος του φετινού πρωταθλήματος. Ακόμη και όταν έμεινε με δέκα παίκτες και παρά το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός έχασε κάποιες ευκαιρίες κυρίως με μακρινά σουτ ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που θα μπορούσε να πετύχει περισσότερα γκολ και να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της. Οι δύο φορές που οι παίκτες του Δικέφαλου βγήκαν τρεις και τέσσερις ενάντια σε δύο ή σε έναν αντίπαλο στην επίθεση είναι οι πλέον ενδεικτικές της δουλειάς που έχει γίνει στον ΠΑΟΚ ώστε η ομάδα να έχει σχέδιο και πλάνο σε όλες τις συνθήκες και όλες τις περιστάσεις. Το γεγονός ότι και οι δύο αυτές ευκαιρίες χάθηκαν από την άλλη είναι δείγμα μάλλον επιπολαιότητας και ίσως της άνεσης που έδειχναν να νιώθουν οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ με αυτό το προβάδισμα των δύο γκολ υπέρ τους.

ΤΟ ΔΥΟ ΣΤΑ ΔΥΟ ΤΟΥ ΖΑΜΠΑ

Αν θέλει να βρει κανείς κάποιον πρωταγωνιστή στη νίκη του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ στο ντέρμπι με τους πράσινους αυτός θα είναι σίγουρα ο Λέο Ζαμπά. Το γκολ που πέτυχε, κάποιες εντυπωσιακές ενέργειες που είχε στο παιχνίδι έστω και αν στην ουσία αγωνίστηκε στο ντέρμπι με μια μόλις προπόνηση λόγω ενοχλήσεων στον τετρακέφαλο, μετρούν περισσότερο στη ζυγαριά από την αποβολή του που προήλθε από μια απροσεξία. Και αυτό διότι είναι φανερό ότι δεν έχει πρόθεση να χτυπήσει τον αντίπαλο του. Το… «δύο στα δύο» που έχει στις αποβολές στο ΟΑΚΑ πάντως, εφόσον ο ΠΑΟΚ φτάσει και φέτος στον τελικό του κυπέλλου που θα γίνει στο Ολυμπιακό Στάδιο ίσως να βάλει τότε σε δεύτερες σκέψεις το Ραζβάν Λουτσέσκου για την χρησιμοποίηση του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ