OPINIONS

ΠΑΟΚ: Πρόβα φιέστας πρωταθλητή

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) EUROKINISSI SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για την μεγάλη νίκη αποδείξεων που πέτυχε ο ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που αποτελεί ξεκάθαρο προμήνυμα τίτλου.

Το γκολ που πέτυχε ο Βιεϊρίνια στο 3' εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά θα μνημονεύεται από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ για πολύ καιρό τα επόμενα χρόνια. Το γκολ του Πορτογάλου που άνοιξε το δρόμο για τη νίκη στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό όταν στο τέλος του πρωταθλήματος ο Δικέφαλος σηκώσει το τρόπαιο θα μείνει στην Ιστορία, μαζί με το γκολ που πέτυχε το 1976 στο ντέρμπι με την ΑΕΚ ο Νέτο Γκουερίνο και το γκολ που έβαλε ο Ράντε Πάπριτσα στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Παναθηναϊκό.

ΠΑΙΡΝΕΙ ΔΙΚΑΙΑ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ

Ο ΠΑΟΚ του πρώτου ημιχρόνου έδειξε όχι μόνο ότι είναι το απόλυτο φαβορί για το πρωτάθλημα, αλλά και η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Όπως το είχε δείξει μια εβδομάδα πριν στο ΟΑΚΑ απέναντι στην ΑΕΚ όταν ακόμη έπαιζε έντεκα εναντίον έντεκα. Μπορεί να μην πήρε χθες το πρωτάθλημα αλλά μάλλον το έχει αγκαλιάσει.

Για να μην το κατακτήσει θα πρέπει στα δέκα παιχνίδια που απομένουν να κάνει τρεις ήττες και μια ισοπαλία. Αυτή η ομάδα που σε 20 αγωνιστικές έχει 18 νίκες και δύο ισοπαλίες θα πρέπει ν' "αυτοκτονήσει" για μην τα καταφέρει. Και το δικαίωμα αυτό να κρατά την τύχη της στα χέρια της το κέρδισε χθες απέναντι στον Ολυμπιακό.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΙΣ ΑΜΥΝΕΣ

Ακόμη και αν είχαν δίκιο αυτοί που πίστευαν ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να έχει άγχος μπροστά σε ένα τόσο κρίσιμο ντέρμπι και είχαν ελπίδες ότι μπορεί να χύσει και πάλι το γάλα από την καρδάρα ήρθε η γκολάρα του Βιεϊρίνια να διαλύσει όλες τις αμφιβολίες.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου επικράτησε κατά κράτος βρέθηκε μπροστά με 3-0 στο σκορ που αποτύπωνε και τη διαφορά των δύο ομάδων στο γήπεδο και πλέον βρίσκεται αγκαλιά με το πρωτάθλημα.

Την ώρα που το δίδυμο των στόπερ του ΠΑΟΚ Βαρέλα και Κρέσπο καθάριζαν με ευκολία κάθε προσπάθεια επίθεσης των ερυθρολεύκων, στην απέναντι πλευρά του γηπέδου Βούκοβιτς και Σισέ, κυρίως αυτός, έχαναν τα αυγά τα πασχάλια και αυτή ήταν η ειδοποιός διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες. Όχι ότι δεν φάνηκε και στις υπόλοιπες γραμμές του γηπέδου τουλάχιστον σήμερα ότι ο ΠΑΟΚ είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα.

ΕΒΡΑΖΕ ΣΕ ΕΠΙΤΡΕΠΤΑ ΟΡΙΑ Η ΤΟΥΜΠΑ

Οι φίλοι του Δικέφαλου το δήλωναν με τα συνθήματα τους ότι …. "δεν μπορούν να περιμένουν" και όπως όλα δείχνουν η ομάδα τους τουλάχιστον φέτος δεν θα τους χαλάσει το χατίρι. Γιατί και οι ίδιοι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ με τη συμπεριφορά τους στην Τούμπα έδειξαν ότι είναι και αυτοί ώριμοι και έτοιμοι να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος μετά από 34 χρόνια.

Η Τούμπα είχε πάθος ωστόσο δεν έδωσε δικαιώματα ώστε να συμβεί το παραμικρό και έτσι το ντέρμπι ξεκίνησε και τελείωσε με ένταση, που πάντα επικρατεί στα ντέρμπι, αλλά χωρίς να υπάρχει κάποια σοβαρή παρεκτροπή, που να στοιχίσει στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΘΕΛΕΙ ΠΕΙΘΑΡΧΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Η επόμενη ημέρα πρέπει να βρει όλο τον ΠΑΟΚ πειθαρχημένο και συγκεντρωμένο στο μεγάλο στόχο. Είπαμε ότι μόνο αν δείξει "αυτοκτονικές" τάσεις θα χάσει φέτος το πρωτάθλημα ο Δικέφαλος, αλλά θα πρέπει σε όλα τα επίπεδα να εξασφαλίσει ότι αυτές δεν πρόκειται να εμφανιστούν.

Κάτι πάντως που στην εποχή Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ είναι χαρακτηριστικό της ομάδας της Θεσσαλονίκης είναι ότι δεν τρελαίνεται στις μεγάλες επιτυχίες όπως η σημερινή απέναντι στον Ολυμπιακό και ότι καταφέρνει να επιστρέφει όταν τα αποτελέσματα της δεν είναι καλά. Αυτό είναι το τελευταίο τεστ για τον ΠΑΟΚ μέχρι την κατάκτηση του τίτλου.

Αν κρατήσει τα πόδια του στη γη και συνεχίσει με την ίδια συγκέντρωση να κυνηγά τους βαθμούς από παιχνίδι σε παιχνίδι μέχρι να συγκεντρώσει αυτούς που θα την εξασφαλίσουν και μαθηματικά, τότε η Τούμπα θα ζήσει και άλλες ιστορικές στιγμές…

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ