OPINIONS

ΠΑΟΚ: Πάρτι τίτλου στην Ξάνθη

SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΣΟΥΤΣΑΣ ΛΑΣΚΑΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΣΟΥΤΣΑΣ ΛΑΣΚΑΡΗΣ / EUROKINISSI) MOTIONTEAM

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για την 23ηνίκη του ΠΑΟΚ που τον φέρνει μια ανάσα από την κατάκτηση του τίτλου και την πρόβα φιέστας που έκαναν οι οπαδοί του Δικέφαλου στα Πηγάδια.

Στο... 16εντός έδρας παιχνίδι του για το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ, πήρε ακόμη ένα τρίποντο και χρειάζεται άλλα δύο, όσα και τα παιχνίδια που έχει να παίξει στην Τούμπα, για να πάρει το πρωτάθλημα.

Αγωνιστικά το παιχνίδι στα Πηγάδια δεν μας έκανε σοφότερους για τον φετινό ΠΑΟΚ. Ίσως το γκολ αλά Βιεϊρίνια που πέτυχε ο Σέρτζιο Ολιβέιρα με απευθείας εκτέλεση φάουλ φανερώνοντας άλλη μια πτυχή των ικανοτήτων του να ήταν κάτι καινούργιο. Και γίνεται ένας ακόμη λόγος για τον ΠΑΟΚ να κάνει ότι μπορεί το καλοκαίρι να τον κρατήσει στο δυναμικό του. Ο Πορτογάλος είναι σημαντικός ποδοσφαιριστής από αυτούς που θα πρέπει να έχει ο ΠΑΟΚ στο ρόστερ του το καλοκαίρι όταν και θα δώσει τη μάχη για να μπει στους ομίλους τουChampions League.

Άντε και το γεγονός ότι ο Ραζβάν Λουτσέσκου φαίνεται ολοένα και περισσότερο να εγκαταλείπει το δόγμα:«Βιεϊρίνια, αριστερός μπακ». Ο Ρουμάνος έδωσε και πάλι λίγο χρόνο στον αρχηγό του Δικέφαλου να παίξει στα χαφ. Για τρίτη φορά φέτος αφήνει μπροστά τον Πορτογάλο έστω και για μικρά χρονικά διαστήματα ενός αγώνα. Σταδιακά δείχνει να το σκέφτεται περισσότερο. Βέβαια αυτή την επιλογή του την επιτρέπει η επιστροφή στο ρόστερ του Δημήτρη Γιαννούλη αλλά ίσως την επόμενη σεζόν να βλέπουμε πιο συχνά προωθημένο τον Βιεϊρίνια

ΠΕΡΙ ΖΙΒΚΟΒΙΤΣ Ο ΛΟΓΟΣ

Επίσης δεν χρειαζόταν το παιχνίδι στην Ξάνθη για να πειστούν όλοι ότι ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς είναι ένας εξαιρετικός τερματοφύλακας. Ούτε είναι μυστικό ότι ο Σέρβος θα ήθελε να ακολουθήσει τον Ραζβάν Λουτσέσκου στην Τούμπα. Άλλωστε το περασμένο καλοκαίρι αποχαιρετούσε φίλους και γνωστούς και αυτοί του εύχονταν καλή σταδιοδρομία στον ΠΑΟΚ. Για το γεγονός ότι ο Δικέφαλος ανησύχησε έστω και λίγο μετά το γκολ με το οποίο η Ξάνθη μείωσε το σκορ, ευθύνεται ο Ζίβκοβιτς που νίκησε σε τρία τετ- α-τετ, δύο το Σβιντέρσκι πριν μειώσει η ομάδα του και μια τον Άκπομ. Ο Σέρβος «φώναξε» στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ πως αν το καλοκαίρι ψάξουν τελικά για τερματοφύλακα, δεν θα πρέπει να κοιτάξουν και πολύ μακριά.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΑΚΡΙΑ

Εξωαγωνιστικά υπήρξαν πολλά ενδιαφέροντα. Για παράδειγμα το γεγονός ότι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ έκαναν…soldoutσε έναν εκτός έδρας αγώνα της ομάδας τους. Ότι θα υπήρχαν χιλιάδες φίλοι του Δικέφαλου στην Ξάνθη ήταν δεδομένο, είτε με απαγόρευση είτε χωρίς αυτή. Ακόμη και με μεσοβέζικες λύσεις όπως αυτή που επιλέχθηκε τελικά, από τη μια η αστυνομία να συναινεί να δοθούν εισιτήρια στον ΠΑΟΚ και από την άλλη η Πολιτεία να απαγορεύει την οργανωμένη μετακίνηση τους, οι φίλοι του ΠΑΟΚ ήταν σίγουρο ότι θα βρίσκονταν στα Πηγάδια.

Και αυτό διότι είναι πολύ δύσκολο να πεισθεί ακόμη και ένας οπαδός του Δικέφαλου, ότι μπορεί να χάσει έστω και μια από τις ιστορικές στιγμές που ζει η ομάδα τους. Πήγαν λοιπόν κατά χιλιάδες στην Ξάνθη, είδαν την ομάδα τους να κερδίζει ένα ακόμη παιχνίδι, το πανηγύρισαν με την ψυχή τους και αυτό ήταν όλο. Οποιαδήποτε προσπάθεια να κρατήσουν τους φίλους του Δικέφαλου μακριά από τα Πηγάδια, μόνο περισσότερα προβλήματα θα μπορούσε να δημιουργήσει.

ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ

Με αυτά και με αυτά ο ΠΑΟΚ έφτασε στις 23 νίκες σε 26 παιχνίδια πρωταθλήματος. Του είναι απαραίτητοι άλλοι πέντε βαθμοί για να πανηγυρίσει τον τίτλο χωρίς να κοιτάτι κάνει ο Ολυμπιακός. Την Τετάρτη έχει να δώσει τον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου με τον Αστέρα στην Τούμπα και την Κυριακή αντιμετωπίζει και πάλι στο γήπεδο του τη Λαμία.

Σκοπός του ΠΑΟΚ μετά και νίκη επί της Ξάνθης είναι σε μια εβδομάδα από σήμερα να έχει σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση σε έναν ακόμη τελικό και να ψάχνει άλλη μια νίκη για το πρωτάθλημα. Ο στόχος άλλωστε παραμένει ένας και μοναδικός: η κατάκτηση του πρώτου νταμπλ της ιστορίας του…

ΤΟ ΔΩΡΟ ΣΤΟΝ ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗ

Η φανέλα που σήκωσε ο Βιεϊρίνια με τον αριθμό 60, όσα και τα χρόνια ζωής που συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, και το όνομα Ιβάν ήταν μια κίνηση-αναγνώριση από την πλευρά των παικτών προς τον ισχυρό άνδρα του Δικέφαλου.

Δεν ήταν μήνυμα συμπαράστασης όπως οι μάσκες που φόρεσαν μετά τον περσινό τελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ αλλά μάλλον ένα ευχαριστώ για όσα παρέχει στους παίκτες της ομάδας του ο Ιβάν Σαββίδης. Δείχνει πάντως το κλίμα που επικρατεί στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ