OPINIONS

ΠΑΟΚ - Πανιώνιος: Έχει και άλλους… ήρωες ο "Δικέφαλος"

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τους πρωταγωνιστές που εμφανίστηκαν την κατάλληλη στιγμή και οδηγούν τον ΠΑΟΚ με ασφάλεια στη μετά - Πρίγιοβιτς εποχή.

Ο ΠΑΟΚ φαίνεται να περνά με ψυχραιμία στη μετά - Πρίγιοβιτς εποχή. Χωρίς τον Σέρβο επιθετικό σκόραρε έξι γκολ σε δύο παιχνίδια πρωταθλήματος, με τον Αστέρα στην Τρίπολη (σε ένα ημίχρονο μάλιστα) και απέναντι στον Πανιώνιο. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο "Δικέφαλος" κατάφερε να βρει τον τρόπο να καλύψει το κενό του Σέρβου.

Όχι ακόμη τουλάχιστον… Αυτό θα φανεί όταν θα δυσκολευτεί περισσότερο απέναντι σε κλειστές άμυνες και όταν θα του είναι απαραίτητο να βρει ένα γκολ όταν η μπάλα καίει. Σαν αυτά που πετύχαινε ο Πρίγιοβιτς όταν έπαιρνε την μπάλα εκεί που έπρεπε και είχε τον τρόπο να τη στείλει στα αντίπαλα δίχτυα.

Για την ώρα τα γκολ του Πρίγιοβιτς ο ΠΑΟΚ δεν τα χρειάστηκε. Και αυτό διότι το κενό του Σέρβου έρχονται να το καλύψουν αυτοί που έμειναν πίσω. Ο Βιεϊρίνια που είχε να σκοράρει από τον τελικό του κυπέλλου με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ πέτυχε γκολ σε δεύτερο συνεχόμενο αγώνα και δείχνει πόσο σημαντικό είναι για το Λουτσέσκου να έχει στη διάθεση του έναν παίκτη με τη δική του ποιότητα στα άκρα της άμυνας του.

Ο Βιεϊρίνια με τα ανεβάσματα του, με την αναμφισβήτητη ποιότητα του και πλέον και με τη συνεισφορά του στο σκοράρισμα είναι μεγάλη υπόθεση για τον ΠΑΟΚ. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι η τρελή πορεία του Δικέφαλου που ξεκίνησε από εκείνο τον αγώνα στα Πηγάδια με την Ξάνθη συνέπεσε με τη δική του οπισθοχώρηση στην άμυνα.

Ο ερχομός του Γιαννούλη στην Τούμπα θα απελευθερώσει τον Πορτογάλο αρχηγό, όχι για να τον προωθήσει στα εξτρέμ αλλά για να μπορεί να παίζει και στο δεξί άκρο της άμυνας όπου με το Λημνιό μπροστά του έκανε πολύ καλό παιχνίδι.

ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ Ο ΜΠΙΣΕΣΒΑΡ

Ο Βιεϊρίνια δεν είναι ο μόνος που οδηγεί με ασφάλεια τον ΠΑΟΚ στη μετά - Πρίγιοβιτς εποχή. Είναι και ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ που κάνει πράγματα και θαύματα… Κορυφαίος του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη, όταν τα πράγματα δεν πήγαιναν καθόλου καλά για το Δικέφαλο, κορυφαίος και στον αγώνα με τον Πανιώνιο έκανε και πάλι τα πάντα.

Μοίρασε παιχνίδι, πέτυχε ένα εκπληκτικό γκολ -η ντρίμπλα στον Σταυρόπουλο ήταν χάρμα οφθαλμών- και έδειξε με τον καλύτερο τρόπο ότι ο ΠΑΟΚ έκανε πολύ καλά, που φρόντισε να τον πείσει να ανανεώσει το συμβόλαιο του. Ο ΠΑΟΚ δεν θα μπορούσε να τον αφήσει να φύγει, γιατί πολύ απλά, παίκτης τόσο ποιοτικός όσο ο Ολλανδός δεν θα μπορούσε να βρεθεί και οφείλει να τον αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ο ίδιος ο Μπίσεσβαρ δηλώνει ότι δεν είναι πρόβλημα για αυτόν να αγωνίζεται και στο αριστερό άκρο, ωστόσο όταν κινείται με την μπάλα στον άξονα σε κάνει να αναρωτιέσαι αν υπάρχει η πολυτέλεια να ξοδεύεται ένας τόσο ποιοτικός μέσος ανεβοκατεβαίνοντας την πλευρά κοντά στην γραμμή.

ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να κερδίζει και να κρατά την διαφορά από τον Ολυμπιακό στους οκτώ βαθμούς χωρίς να έχει βάλει ακόμη στο παιχνίδι του και τους παίκτες που φέρνει στη Θεσσαλονίκη. Μίσιτς και Σβιντέρσκι θα του δώσουν επιπλέον λύσεις και θα τον κάνουν ακόμη πιο δυνατό.

Το σίγουρο είναι ότι η νίκη στην Τρίπολη του επέτρεψε να αποβάλει το σοκ από την αποχώρηση του Πρίγιοβιτς να κινηθεί ορθολογικά. Μέσα σε λίγα 24ώρα πήρε κεντρικό χαφ, επενδύει σε έναν ακόμη ταλαντούχο επιθετικό και έκλεισε τρεις ανανεώσεις.

Τον πολύτιμο και φέτος κάτω από τα δοκάρια του Αλέξανδρο Πασχαλάκη, που με τα καλά και τις αδυναμίες αποδεικνύεται φύλακας - άγγελος για το Δικέφαλο, τον Άνχελ Κρέσπο με τον οποίο τα είχε βρει νωρίτερα από όλους τους άλλους και τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, που φαινόταν μάλλον δύσκολη περίπτωση.

Τι απομένει; Να ξεκαθαρίσουν τα ζητήματα του Χατσερίντι και του Ουάρντα, που μπορεί να είναι διαφορετικές περιπτώσεις αλλά η κάθε μια με τον τρόπο της επηρεάζει σημαντικά τα αποδυτήρια και την ομάδα.

Να ξεκαθαρίσει το θέμα του Βαρέλα που όπως και να το δει κανείς είναι απόρροια του μεγάλου συμβολαίου του Χατσερίντι και φυσικά να καθοριστεί και ο ρόλος του Ομάρ Ελ Καντουρί στον ΠΑΟΚ.

ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΝΤΟΥΡΙ

Ο Μαροκινός έδειξε τι μπορεί να κάνει. Το κακό είναι δεν το έκανε παρά μόνο σποραδικά μέχρι τώρα. Αν η εμφάνιση του απέναντι στον Πανιώνιο ήταν κατά κάποιο τρόπο...promotionγια τις ομάδες που ενδιαφέρονται για αυτόν στο εξωτερικό είναι μάλλον κρίμα.

Αν όμως ο Καντουρί έχει πειστεί ότι το μέλλον του βρίσκεται στον ΠΑΟΚ και τη Τούμπα, τότε πραγματικά μπορεί να γίνει και αυτός πολύ σημαντικός για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Photo credits: eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Super League: Τα γκολ και τα highlights του Σαββάτου
Λουτσέσκου: "Ο Μίσιτς θα υποστηρίξει το σύνολο"
Super League Σουρωτή: Η βαθμολογία μετά τα ματς του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ