OPINIONS

ΠΑΟΚ: Με την ψυχή στο στόμα, αλλά νίκησε...

SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για το μάθημα που πήρε -και μάλιστα χωρίς να το πληρώσει- στον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα και που του επιτρέπει να μπει αλώβητος στη διαδικασία των δύο συνεχόμενων ντέρμπι.

Όταν ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς πήρε την απόφαση να φύγει από τον ΠΑΟΚ το ζητούμενο για την ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν πως θα βρει έναν ποδοσφαιριστή που όταν καίει η μπάλα θα μπορεί να την στείλει στα αντίπαλα δίχτυα. Τον παίκτη που θα ξεκλειδώνει τις αντίπαλες άμυνες όταν ο αντίπαλος αγωνίζεται με στόχο να καταστρέψει το παιχνίδι και με μοναδικό σκοπό να κρατήσει την μπάλα μακριά από την εστία του. Όπως έπαιξε ο ΠΑΣ Γιάννινα για παράδειγμα σήμερα στην Τούμπα.

Στην πραγματικότητα αυτό το παιχνίδι ήταν το πρώτο σοβαρό τεστ για τον ΠΑΟΚ της μετά-Πρίγιοβιτς εποχής. Το παιχνίδι που έφτασε στο 87' με το σκορ στο 1-1 και με το Δικέφαλο να ψάχνει απεγνωσμένα το γκολ.

Και αυτό ήρθε από τον Κάρολ Σφιντέρσκι τον ποδοσφαιριστή πάνω στον οποίο ο ΠΑΟΚ επένδυσε ένα μέρος των χρημάτων που πήρε από τη μεταγραφή του Σέρβου. Ο Πολωνός έγραψε ήδη ένα νικητήριο γκολ, ένα γκολ που έδωσε τρεις πολύτιμους βαθμούς και ξεκίνησε την... απόσβεση.

Ο 22χρονος έβγαλε την ομάδα του από μια πολύ δύσκολη θέση καθώς με το γκολ που πέτυχε, ο Δικέφαλος απέφυγε έστω και στο 87' την πρώτη του εντός έδρας γκέλα και πηγαίνει στα δύο συνεχόμενα ντέρμπι με ΑΕΚ και Ολυμπιακό με το απόλυτο των βαθμών που θα μπορούσε να έχει το Γενάρη και με την διαφορά σταθερά στο +8 από τους ερυθρόλευκους.

ΤΟΝ ΚΑΤΕΒΑΛΕ ΤΟ ΑΓΧΟΣ

Ο ΠΑΟΚ πίστεψε ότι εύκολα ή δύσκολα θα κέρδιζε και η πεποίθηση του αυτή έγινε ακόμη μεγαλύτερη όταν προηγήθηκε στο σκορ. Λάθος έκανε και μάλιστα τεράστιο ....Όταν ήρθε η ισοφάριση από το Μάνο και στη συνέχεια η χαμένη ευκαιρία του Μαουρίσιο από τη μικρή περιοχή το άγχος άρχισε να τον καταβάλει. Όταν έχασε και το πέναλτι ο Άκπομ η γη φάνηκε να χάνεται κάτω από τα πόδια των παικτών του.

Το πιο σημαντικό μάθημα για την ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν αυτό, ότι στο δρόμο προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος θα πρέπει να αντέξουν την πίεση, γιατί μόνο έτσι θα καταφέρουν να φτάσουν μέχρι το τέλος. Και είναι θετικό για το Λουτσέσκου και τους παίκτες του ότι τελικά δεν πλήρωσαν για να μάθουν.

Τώρα γιατί χρειάστηκε να φτάσει το 87ο λεπτό του παιχνιδιού για να κερδίσει ο ΠΑΟΚ τον ΠΑΣ Γιάννινα; Γιατί μπήκε περισσότερο χαλαρά από ότι θα έπρεπε στον αγώνα με μια ομάδα που παίζει σε όλα τα ματς την επιβίωση της και όταν το παιχνίδι άρχισε να στραβώνει έλειψε από τους παίκτες του το καθαρό μυαλό.

Ο τρόπος με τον οποίο αγωνίστηκαν οι Ηπειρώτες που με καθυστερήσεις, με νύχια και με δόντια προσπαθούσαν να κρατήσουν το 1-1 μπορεί για την τεχνική ηγεσία του Δικεφάλου να ήταν μάλλον αθέμιτος, ωστόσο ήταν για αυτούς μάλλον αποδοτικός.

Ο εκνευρισμός στον ΠΑΟΚ ήταν έκδηλος, στον πάγκο, στους παίκτες και στην κερκίδα της Τούμπας. Ο ΠΑΟΚ έπεσε στην παγίδα, μάλλον εύκολα με αποτέλεσμα να χάσει το μεγαλύτερο όπλο του, την ηρεμία που πήγαζε από τη σιγουριά που είχε σε προηγούμενα παιχνίδια ότι κάποια στιγμή θα έρθει το γκολ και θα πάρει το παιχνίδι.

Όσοι πάντως τις προηγούμενες ημέρες, βασιζόμενοι στις απουσίες με τις οποίες ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη ο ΠΑΣ Γιάννινα, χαμογελούσαν πονηρά και άφηναν υπονοούμενα για "φιλικό" παιχνίδι, θα πρέπει να κατάπιαν τη γλώσσα τους.

Photo credits: eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ